Yabancı dil okutmanligi

zeynepzeynep

Öğrenci
Merhabalar forumda bahsi geçmiştir fakat çok fazla bilgi girişinden bulamadım istediğim cevabi.ben MEB de 10 yıllık İngilizce ogretmeniyim. Ve üniversitede olmak istiyorum artık.bu sene ALES ve YDS sınavlarına girecegim.fakat eskiden Myo larda çalışmak için yüksek lisans sarti yokmuş şu an geldi mi gelmedi mi anlayamadım deneyimim yüksek lisans yerine sayılmaz mı? Bu uygulama kalktı mı artık? Aydinlatirsaniz sevinirim

Yabancı dil okutmanları (artık öğretim görevlisi) MYOlarda değil rektörlüğe bağlı yabancı dil bölümleri ya da yabancı diller yüksek okulunda görev yapmaktadır. Son yönetmelikle yüksek lisans şartı getirilmiştir.

finduilas

Profesör
Ayrica deneyim hicbir zaman yuksek lisans yerine sayilmadi. Yuksek lisans mezunu olmak 2 yil ya da 5 yil deneyim yerine sayiliyordu ama tersi gecerli degildi.

Sent from my SM-N950U using Tapatalk

s3lim

Öğrenci
Merhabalar. İstanbul Üniversitesi-Cerrrahpaşa bugün YDYO'da görev yapacak 8 adet İngilizce öğretim görevlisi ilanı açtı. Fakat ilanı üçe bölmüşler: 3 adet 7 kadro dereceli, 3 adet 6 kadro dereceli ve 2 adet 5 kadro dereceli olmak üzere ve aday sadece birine başvurabiliyor. Bunun sebebi ne olabilir acaba? Hangi kadroya başvurmak daha uygun olur? Teşekkürler.

Not: Bütün kadrolar için YL ve 3 yıl deneyim şartı var.