Yayınevleri Yazılımı

pepetye

Öğrenci
Merhaba,

Benim bazı matematik sorularım var da bunları bilgisayarda yazmak istiyorum, ama word bu konuda çok yetersiz, her şeyi yazıp çizmek mümkün ama hiç pratik değil.Mesela deneme sınavı yazan yayınevleri hangi programı kullanıyor çok merak ediyorum, ama bitürlü bulamadım internette, belli ki çok daha pratik bir programı kullanıyorlar.Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olursanız çok sevinirim.

47

Moderator
Hocam Word'ü kullanıp, pdf ve diğer formatlara çevirip çıkarıyorlar.

Eğer sizin için aşırı karmaşık işlem yapacaksanız; Photoshop veya Paint üzerinde istedğiniz gibi yazın sonra jpg olarak kaydedin ve word'e resim olarak aktarın ardındanda word'ü pdf'ye çevirin. Fakat şahsen bu durumlar için Word'ün yeterli olduğu kanaatindeyim.

pepetye

Öğrenci
Öncelikle yanıt için teşekkür ederim :)

Word'te örneğin kesir çizgisi çekmek çok büyük sıkıntı oluyordu, denklem eklentisini kullanınca da kaymalar vs. Yani bayağı meşakkatli olmuştu.Photoshop hiç kullanmadım ama işimi görecekse öğrenirim.Grafikler, çember, küp, değişik şekiller vs. paintde yapılabilir mi yoksa word'e mahkum muyum :)

47

Moderator
Ben teşekkür ederim.

Photoshop çok uzun bir süreç sadece katman hiyerarşik sırası bile yeni başlayanı uğraştırır. Eğer başka bir şey için düşünmüyorsanız ps'e gerek yok. Paint işinizi görür.