YDS Puanı hk.

Tyurkologiya

Öğrenci
Arkadaşlar,YDS konusunda muzdaribim. Yani her öneriyi okudum, yorumladim. Ne yazık ki benim durumum pek iç açıcı değil. Sınavlarım şu şekilde:

YDS 2016 İLKBAHAR: 42,50
YDS 2015 SONBAHAR: 45
YDS 2015 İLKBAHAR:43,75
YDS 2014 SONBAHAR:48,75

Son 4 sınavım bu şekilde. Önceki girişlerim 30-35 arasıydı. Yani ne yapmak gerekir?Belki disiplinli çalışmadım. Bu puanları alan birinin daha iyi puanlar etmesi mümkün mü?
 

delen__1905

Öğrenci
hocam kelime eksiklğiniz çok büyük gibi özellikle kelime eksiğinizi kapatmalı ardından çok iyi grammar çalışmalısınız maalefeki ikisinide çok iyi yapmalısınız seviye baya aşağıda gibi bir de her gün küçük paragrafları moto mod çevirin çok faydası olur. ama dil öğrenimi disiplin gerektiriyor tabiki de.
 

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
valla bence yds o kadar kolay deil en son 1.5 yıl önce girdim ve benimde bu seviyelerde. ama zorlukla kalite ayrıbişey sanki. ben toefl veya ielts academic gircem ağustosa kadar allah izin verirse planıma göre. o çünkü ets simülasyon yapmıştı ve fena değildi.zaten çoğu şeyi anlıyorum. tabi ielts academic mi,toefl mı onada karar verebilmiş değilim henüz , ama üstteki arkadasın dediği çok doğru. zannımca bu sınavda bir ingilizin ayda yılda kullandığı veya ancak bir ingiliz dil bilimcinin kullandığı bazı zehirli kelimelerin size bu yds sınavında pis pis sırıttığını görmek mümkün. ;)

başarılar.
 

delen__1905

Öğrenci
hocam türkiye için düşünüyorsanız İELTS in geçerliliği yok mecbur TOFEL girmeke zorundasınız ve TOFEL ve İELTS den de ingilizler çok yüksek puan almıyorlar çok daha zor ve daha disiplinli çalışma gerektirirler iyi araştırmanızı öneririm bu sınavların en düşük puanını inglizce bilmeyen adamlar bile alabilirler ama gerekli olan yüksek puanlar daha fazla çalışma gerektirir
 

finduilas

Profesör
Aynen katiliyorum, IELTS ve TOEFL YDS'den kolay sinavlardir diye bir sey yok, IELTS ve TOEFL Ingilizce bilgisini olcen sinavlardir. Ben YDS'nin Ingilizce bilgisini olctugune inanmiyorum o yuzden benim gozumde sinavlarin arasindaki fark bu. IELTS ve TOEFL sizin dort becerinizi de olctugunden sinava hazirlanirken ayni zamanda Ingilizcenizi de gelistirmenizi sagliyor.
 

sueno

Kısıtlanmış Üyelik
hocam o sınavlar bende kolay demiyorum ,ama ingilizce okuduğum-Dinlediğim bi haberi anlamakta çok zorlanmıyorum ara ara etkin iletişim de kuruyorum. konuşkan ,neşeli ve pozitif biriyim. ve buradan gideceksem (örn gc ile olursa) bir daha geri dönmemek üzre (niyetle) gitmek istiyorum hayırlısı ise.
 
Son düzenleme:

xeno

Öğrenci
En yakın zamanda oxford-cambridge story books (bunlar altı level her seviyeden 4-5 tane al), longman gramer kitapları (elementary,pre-intermediate,intermadiate,upper-intermediate(şimdilik)) reader at work ya da more to read kitaplarının her iki seviyesini, iyi bir sözlük ve bilmediğin kelimeleri not etmek için bir defter ve imkanın varsa rosetta stone ingilizce eğitim programını(yalnız biraz zaman alır çalışması) ediniyorsun.. Herkesin çalışma sistemi farklılık gösterir ancak ben kendiminkini yazayım uyarsa kullanırsın.
1-Gramer seviyene bağlı olarak eş zamanlı ve eş seviyeli bir şekilde longman çalışıyor ve hikaye kitaplarını sesli olarak okuyorsun, bu arada sözlük ve kayıt defterin her zaman yanında oluyor.(Bitirdiğin hikaye kitapları tuvalette falan olsun, sözlüksüz okuyarak pekiştirme yaparsın)
2-Reader at work ya da more to read kitaplarından ilk makaleden başlayarak hergün imkanın olduğu sayıda bilmediğin kelimeleri de türkçe karşılığıyla beraber yazarak aynı günün akşamına yatmadan önce ya da nasıl denk gelirse sesli olarak okuyarak (sesli okumak aynı zaman da konuşma ve anlamayı da geliştirir) tekrar ediyorsun.
3-Ertesi gün yeni makalelere başlamadan önce eskilerden sözlüksüz bir şekilde sesli olarak okuyorsun böylelikle kelimeler üzerinde kalıcı öğrenme gerçekleşiyor.
4-Fırsat buldukça internetten ropörtaj vs. dinliyorsun.Uydudan NHK WORLD (ingilizve yayın yapan japon televizyonu) izliyorsun. (Özellikle Türkleri (örnek Mustafa AKYOL, İbrahim KALIN vs.) dinlersen telaffuz yakınlığından dolayı ilk etapta daha faydalı olacağını düşünüyorum)
4-Yaklaşık altı ay sonra (bu durum kişiye ve çalışma temposuna göre farklılık göseterebilir) artık ortalamanın üstünde bir seviyedesin ve advance seviyeye adım atmak için grameri Cesur ÖZTÜRK Building Skills for Proficiency kitabından çalışmaya başlayıp makale ve çeşitli yayınlar okumaya ve televizyon(artık CNN,AL JAZEERA, BBC seyredebilirsin) ve internetten röportaj, haber vs. dinlemeye aralıksız devam ediyorsun. Yolculuklar için mp3 formatında ingilizce ses kayıtları dinliyorsun..
NOT: Çalışmadan olmaz
Başarılar diliyorum..
 

ran

Doçent
Belki değil kesinlikle disiplinli çalışmamışsınız. Disiplinli çalışıp da bu puanları alıyorsanız sizin üst sınırınız bunlar diyebiliriz. Ki böyle olduğunu düşünmüyorum, dediğim gibi bence çalışmamışsınız. Bir uzmandan yardım alarak düzenli çalışmalısınız.
 

hdhd06

Öğrenci
38
42
48,75
48,75
ve sonunda 66,25 e cıktım. hocam kursa gittim işime yaradı ancak sınava iyi kelime bilerek girmek gerekiyor. zaten kelime bilgisi istemeyenlerin 5 te 3 ünü yapmak kolay. kelime bilgisi ile çözülmesi gereken soruları da yaparsanız 75-80 bandı görülebilir son girdiğim sınavdan çıkarımım bu şekilde.
 

alevozur

Öğrenci
çok okumalı çok soru çözmelisiniz İngilizce biliyor olmak YDS de başarı sağlayacağınız anlamına gelmiyor malesef. sınavda hangi hatalardan kaçınmanız gerektiğini öğrenmelisiniz öncelikle ve akademik kelimeler ve ciddi bir gramer bilgisi. okuduğunuz bir makalede anlamı bozan kelimeyi cümleyi çözümleyecek seviyede bir dil bilgisine sahip olmalısınız. imkansız değil ama gerçekten zor. aldığınız puan kendi çabalarınızla aldığınız puanlarsa ya da gerçekten profesyonel bir destek almadan bu puanları aldıysanız kendinize haksızlık etmeyin. disiplinli bir çalışma ve iyi bir hoca iyi bir çözüm olacaktır sizin için.
 

ufb16

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba,

Sizin de hatırlayacağınız üzere, bir iki sene öncesine kadar bazı üniversiteler doktora da dil puanını girişte zorunlu kılmayıp, doktora yeterliliğe kadar alınabilmesine olanak sağlıyorlardı. Şu anda da böyle bir durum var mıdır?
 

ran

Doçent
Arkadaşlar Merhaba,

Sizin de hatırlayacağınız üzere, bir iki sene öncesine kadar bazı üniversiteler doktora da dil puanını girişte zorunlu kılmayıp, doktora yeterliliğe kadar alınabilmesine olanak sağlıyorlardı. Şu anda da böyle bir durum var mıdır?

Merhaba,

1-2 sene değil daha uzun zaman önceydi. En az 3-4 yıldır girişte dil puanı isteniyor.
 
Üst