En yakın zamanda oxford-cambridge story books (bunlar altı level her seviyeden 4-5 tane al), longman gramer kitapları (elementary,pre-intermediate,intermadiate,upper-intermediate(şimdilik)) reader at work ya da more to read kitaplarının her iki seviyesini, iyi bir sözlük ve bilmediğin kelimeleri not etmek için bir defter ve imkanın varsa rosetta stone ingilizce eğitim programını(yalnız biraz zaman alır çalışması) ediniyorsun.. Herkesin çalışma sistemi farklılık gösterir ancak ben kendiminkini yazayım uyarsa kullanırsın.
1-Gramer seviyene bağlı olarak eş zamanlı ve eş seviyeli bir şekilde longman çalışıyor ve hikaye kitaplarını sesli olarak okuyorsun, bu arada sözlük ve kayıt defterin her zaman yanında oluyor.(Bitirdiğin hikaye kitapları tuvalette falan olsun, sözlüksüz okuyarak pekiştirme yaparsın)
2-Reader at work ya da more to read kitaplarından ilk makaleden başlayarak hergün imkanın olduğu sayıda bilmediğin kelimeleri de türkçe karşılığıyla beraber yazarak aynı günün akşamına yatmadan önce ya da nasıl denk gelirse sesli olarak okuyarak (sesli okumak aynı zaman da konuşma ve anlamayı da geliştirir) tekrar ediyorsun.
3-Ertesi gün yeni makalelere başlamadan önce eskilerden sözlüksüz bir şekilde sesli olarak okuyorsun böylelikle kelimeler üzerinde kalıcı öğrenme gerçekleşiyor.
4-Fırsat buldukça internetten ropörtaj vs. dinliyorsun.Uydudan NHK WORLD (ingilizve yayın yapan japon televizyonu) izliyorsun. (Özellikle Türkleri (örnek Mustafa AKYOL, İbrahim KALIN vs.) dinlersen telaffuz yakınlığından dolayı ilk etapta daha faydalı olacağını düşünüyorum)
4-Yaklaşık altı ay sonra (bu durum kişiye ve çalışma temposuna göre farklılık göseterebilir) artık ortalamanın üstünde bir seviyedesin ve advance seviyeye adım atmak için grameri Cesur ÖZTÜRK Building Skills for Proficiency kitabından çalışmaya başlayıp makale ve çeşitli yayınlar okumaya ve televizyon(artık CNN,AL JAZEERA, BBC seyredebilirsin) ve internetten röportaj, haber vs. dinlemeye aralıksız devam ediyorsun. Yolculuklar için mp3 formatında ingilizce ses kayıtları dinliyorsun..
NOT: Çalışmadan olmaz
Başarılar diliyorum..