Yds'de yeterli puanı alamadım. Yüksek lisans yapamayacak mıyım ?

pappilion

Öğrenci
Not ortalamam ve ales puanım gayet iyi olmasına rağmen yds'de yeterli puanı alamadım. Lisans son sınıf öğrencisiyim. Muhtemelen bölümü ilk 3'te tamamlayacağım. Önümüzdeki Yds'den de 55 üzeri alabilmem zor görünüyor. Durum böyleyken yüksek lisans yapamacak mıyım ?

deniz07

Öğrenci
Hocam başvuracağınız üniversitenin enstitüsünün belirleyeceği bir durum . örneğin erciyes üniversitesinde yds şartı aranmazken çukurova üniversitesi minumum 50 puan istiyor yine çukurova üniversitesi yds puanı düşük veya yds ye giremeyen adayları düşünerek üniversite kendi yabancı dil sınavını yapıyor oda yds yerine geçiyor çukurova üniversitesinde .

pappilion

Öğrenci
marmara, ytü ya da istanbul üniversitesinden herhangi birinde yüksek lisans yapmak istiyorum. ortalamayı yüksek tutacağım diye 4 senedir başka hiçbir şeye çalışamadım. İstanbuldaki özel üniv.ler dil şartı aramıyor ancak ales ve nota göre bursta vermiyorlar.

deniz07

Öğrenci
Hocam forumdaki yüksek lisans ve doktora ilanlarından sizin yüksek lisans yapmak istediğiniz üniversitelerin şartlarına bakarsanız daha iyi olur. Dil şartı koymuşlarsa malesef onu sağlamadan başvuru yapamıyorsunuz. Benim düşüncem not ortalamanızı yüksek tutmanız çok iyi olmuş çünkü lisans dönemi bittiğinde geri gelmiyor . Fakat dil sınavına tekrar tekrar girebiliyorsunuz umarım istenilen şartları sağlarsınız.

bridgeboard

Öğrenci
Tercih ettiğiniz üniversitelerde dil puan şartı bulunmaktadır. Bu durumda size tavsiyem şudur: Yüksek lisansa bu üniversitelerde özel öğrenci statüsünde başvurarak kayıt yaptırınız 2 ders dönemi içerisinde YDS yi geçmeye çalışınız. YDS den geçer not aldığınızda aldığınız dersler geçerli olacak ve özel öğrencilikten y.lisansa geçiş yapabileceksiniz.

pappilion

Öğrenci
özel öğrenci olabilmek için herhangi bir eleme yapılıyor mu ? yani direk olarak başvuru yaptığımızda kabul ediliyor muyuz ? Bir de bütün dersleri alabiliyor muyuz ?

bridgeboard

Öğrenci
Özel öğrenci olarak ALES ve YDS istenmez ama ylisansa geçişte gerçer puan almanız istenir. Özel öğrenci için belirli sayıda kadro vardır, ama lisans ortalamanızda yüksekse sorun olmaz. Y.lisans öğrencisinin seçtiği gibi özel öğrencide ders seçebilir, fakat kredisi başına para yatırır. Ücret çok yüksek değildir.

özel öğrenci olabilmek için herhangi bir eleme yapılıyor mu ? yani direk olarak başvuru yaptığımızda kabul ediliyor muyuz ? Bir de bütün dersleri alabiliyor muyuz ?

A

Akademik Forum

Guest
İstanbul

marmara, ytü ya da istanbul üniversitesinden herhangi birinde yüksek lisans yapmak istiyorum. ortalamayı yüksek tutacağım diye 4 senedir başka hiçbir şeye çalışamadım. İstanbuldaki özel üniv.ler dil şartı aramıyor ancak ales ve nota göre bursta vermiyorlar.

Hocam, İstanbul Üniversitesi Yüksek Lisans başvurusu için kendi dil sınavını yapıyor. YDS'den yeterli puan alamazsanız, İstanbul Üniversitesi'ni zorlarsınız.