Yedek Aday Cari Usül !!

yedekaday

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar ve değerli hocalarım,

Ben cari usül ile yedek aday olarak bir üniversiteyi kazandım. Asil olarak kazanan aday ise iki üniversiteye birden başvurdu ve ikisini de kazandı, diğer üniversiteyi tercih edecek. Fakat ataması, benim yedekte olduğum üniversitede, göreve başlayacağım dediği için yapılmış. Yök'e bildirilmiş, onaylanmış. ama göreve başlamadan diğer üniversiteye geçecek. Bu durumda personel daire kadro yanabilir dedi, ne yapmam gerekir, gerçekten yanabilir mi ?. Kadroyu almak için ne yapabilirim?

Cevaplarınız benim için çok önemli.

Not: Özellikle sitede konuya dair cevap bulamadığım için konuyu açtım. Cevaba göre hareket edeceğim, çok teşekkürler.

bigthunder

Doçent
hocam göreve başlamadan diğerine nasıl geçicek istifa mı edecek? yoksa başka bir yöntem mi var? hem aynı anda 2 üniversiteye nasıl ataması yapılacak

yedekaday

Öğrenci
Yedek aday olduğum üniversiteye göreve başlamayacağına dair dilekçe göndermiş. Anladığım kadarıyla yedek olduğum üniversiteden kaydını sildirip oradan işlemini başlatacak.

- - - Güncellendi - - -

Benim yedek olduğum cari alım başvurusu 10 gün kadar önce olduğu için kazandı ve atamasını yaptırdı, onaylandı. 15 gün göreve başlama süresinde de diğerinin sonucunu gördü ve diğer üniversiteye karar verdi.

Ink Bottle

Moderator
Hocam o kişi sonuçlar açıklanınca gerekli evrakları zamanında teslim etmiş Anladığım kadarıyla.

Evraklar da uygun bulunmuş ve gel başla demişler ona doğru mu?

Bu durumda yedeğin işleme alınmasını gerektirecek bir durum yok. Yine [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hoca da baksın ama %90 ihtimalle o kadronun işi bitti maalesef kadroyu yakmış o kişi.

yedekaday

Öğrenci
Evet hocam aynen öyle. Umarım yanmamıştır, dava falan açsak alma şansımız var mıdır acaba ? Emsali de yok hiçbir yerde.

- - - Güncellendi - - -

Cevaplarınız için teşekkürler [MENTION=35898]bigthunder[/MENTION] [MENTION=69101]Ink Bottle[/MENTION]

Ink Bottle

Moderator
Evet hocam aynen öyle. Umarım yanmamıştır, dava falan açsak alma şansımız var mıdır acaba ? Emsali de yok hiçbir yerde.

- - - Güncellendi - - -

Cevaplarınız için teşekkürler [MENTION=35898]bigthunder[/MENTION] [MENTION=69101]Ink Bottle[/MENTION]

Hocam evraklarını teslim ettiğinde inceleme sonrası bir sıkıntı yoksa o kişiye kadro tahsis ediliyor. Yani kadro onun oluyor artık. Bu noktadan sonra yapılacak bir şey bence yok ama yine bir Nazmi hocanın cevabını bekleyin. %1'de olsa yanlış biliyor olma ihtimalim var.

merzer

Doçent
Kadro yandı diye düşünüyorum ben.
Adam kadroyu kazandı.
Evrakları verdi.
Göreve başlamasına engel bir durumu olmadığı için ataması yapıldı.Ama göreve başlamadı (ATAMASI YAPILDI YANİ O KADROYA BİRİ ATANDI)
Şimdi yeni üniversiteyi kazandı, evrakları verecek, incelenip sorun olmadı ise kadroya atanacak gidip göreve başlayacak. Yaptığı şey istifa etmeye gerek kalmadan gelmeyecem dye haber göndermesi.

Klimatolog

Öğrenci
Talihsiz bir durum olmuş hocam sizin için ama yapılabilecek hiçbir şey yok kişi kendini garantiye almak için evraklarını teslim etmiş ataması yapılmış istediği yer olunca da buradan vazgeçmiş verir istifasını hadi ben gidiyorum der. İçinizi ferah tutun hocam bu kadro başka bir yerde bir gün döner size.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

Hocam ne yazık ki dava ile olmaz ortada bir usulsuzluk yok, atama yapıldığı için kadro yandı..

yedekaday

Öğrenci
Yazık ya. Yorum atan herkese çok teşekkür ederim, yardımcı oldunuz. Cari kadrolar her an açılabiliyor mu? sorusunun cevabını forumdan bakmam gerekiyo sanırım.

Son düzenleme:

lillimar

Öğrenci
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam size atanma durumuyla ilgili sorum olacak. Cari usül ile bir kadro kazandım fakat rektör atamamı yapmıyor. Yapmayacak da. Bu durumda bu kadro ne oluyor? Yanmış mi oluyor yoksa tekrar ilana çıkar mi ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

A

Akademik Forum

Guest
Hocam bende bir soru soracağım ben bir üniversitenin sözlü mülakatına girdim yedek seçildim asil aday halihazır öyp li bir araştırma görevlisiydi çalışıyordu ancak kadrosunun bağlı olduğu kurumdan muvafakat belgesi alamamış çünkü asil olarak kazandığı kadroda yine öyp kadrosu gibi sadece sözlü mülakatla alındı ek 1 madde uyarınca. sonuç itibariyle kazanan kişi muvafakat alamıyor yani atanamıyor bu durumda yedeğe sıra gelir mi? yoksa diğer belgelerini verdiği için iş işten geçti mi? aklen ve mantıken bu durumda yedeğe geçilmesi gerekir diye düşünüyorum ayrıca kazanan kişi zaten türkiyenin en iyi üniversitesinde yüksek lisans yapıp çalışıyor öyp li olarak sadece ana kadrosu doğuda ve doğuyu beğenmemiş...be kardeşim elini vicdanına koy zaten çalışıyorsun ayrıca 50d oldu zaten doğudaki üniversitede seni çağırmamış yukseği yaptığın yerde çalış diyor batıdaki iyi üniversitelerden biriinde yani daha ne istiyorlar Allah doyursun ...bu konuda hukuksal olarak sonuna kadar gideceğim birşey farketmez densede sadece bilgi amaçlı soru sordum umarım bilen biri vardır aranızda arkadaşlar

A

A123

Guest
Asilin evraklari gondermemesi durumunda yedektekinin hakları (ar. gor.)

Merhaba,

Benim de cok kritik bir problemim var. Başvurduğum universitede birinci yedekte kaldim. Asiller icin en son 12 subat 2018'e kadar evraklar gonderilmeli yaziyordu, aradigimda asillerden birinin evrak göndermedigini, evrak gondermesini beklediklerini soylediler. Bu durumda hakkin birinci yedek olarak bana gecmis olmasi gerekmiyor mu?

Ne yapmam gerekiyor?

(Ek bilgi: 12 subata kadar oldugunu yazdiklari duyuruyu duyurular sayfasindan kaldirmislar)