Yeni değişiklik ile askerlik durumu

ateşkes

Öğrenci
Arkadaşlar Merhaba;

Bildiğiniz gibi yönetmelik değişti atılma geldi. Benim askerlik tecilim 2018 Haziran. 6 Dönemi doldurmam için 2 dönemim daha kaldı. Okul tarafından sanki bu dönem yeni başlıyormuş gibi sayıldım. Yeni yasaya göre ders dönemimi bitirmeme 3 dönemim kaldı. Ben yüksek lisansımı bitirmek istiyorum ona göre bu dönem ders seçeceğim. Bu 3 dönem boyunca okul benim askerlik işlemleri yapar mı? Yani bu durumda benim askerlik okul tarafından 3 yıldan fazla uzatılmış olacak. Sonuçta öğrenciyim ders alıyorum. Açıkçası ben tezimi vermek istiyorum ona göre önümdeki planları yapacağım. Yani ben derslerimi almaya devam etsem tezimi yazsam okul önümüzdeki 5 dönem boyunca benim tüm askerlik işlemlerimi yapar mı? Okula sordum belirsiz diyor. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
ASKERLİK TECİLİN OKULA KAYIT YAPTIĞIN ANDAN BAŞLAMAK KAYDIYLA 3 YIL YAPILIR, TEZ DÖNEMİNDEYSEN BUNA EK OLARAK 4 AY DAHA TECİL YAPARLAR EN FAZLA BU KADAR.

SORUNU TAM ANLAMADIM AMA YENİ YÖNETMELİKLE ÖĞRENCİLİK SÜRELERİNİ SIFIRLADILAR DİYE ASKERLİK TECİL SÜRENİ DE YENİDEN BAŞLATMAZLAR. iLK KAYIT TARİHİN BAZ ALINIR ASKERLİK TECİLİN İÇİN.