Yeni Yönetmelik ve Aynı Anda İki Yüksek Lisans

İki yere yüksek lisans başvurusu yapcam diğerinin kesin kayıt tarihi bitince ikincisinin başvurusu başlıyor yeni yönetmeliğ göre oraya başvuru dahi yapamıyorum kayıtlı olmuş olacağım için lütfen yardım edin o zaman bu karar bizi bir yer ile sınırlandırmış olmuyor mu bu nasıl iş anlamadım lütfen bu durumda olan varsa ve bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin arkadaşlarr

m.ahmet

Öğrenci
İki yere yüksek lisans başvurusu yapcam diğerinin kesin kayıt tarihi bitince ikincisinin başvurusu başlıyor yeni yönetmeliğ göre oraya başvuru dahi yapamıyorum kayıtlı olmuş olacağım için lütfen yardım edin o zaman bu karar bizi bir yer ile sınırlandırmış olmuyor mu bu nasıl iş anlamadım lütfen bu durumda olan varsa ve bu konuyla ilgili bilgisi olan varsa lütfen yardım etsin arkadaşlarr

Benim şuan iki yerde kaydım var. yeni bir düzenleme oldu onda da 1 den fazla yükseköğretim kurumuna kaydın olması dahilinde 140 tl harç ödüyorsun. Yeni bir düzenleme varsa haverim yok.

20 nisan da yeni yönetmelikte iki yerde kayıtlı olamazsın diyor ve bir yerde kayıtlı isen ikinci yere başvuru dahi yapamıyosun bu durum çok fazla kısıtlayıcı olmuş nasıl olacak hiç bilmiyorum

- - - Güncellendi - - -

O zaman bu çok sınırlandırıcı olmamış mı sizce. Benim durumumda olan bir çok kişi vardır ne olacak o zaman çok riskli birşey ben düşünmüştüm ki ikincisinden kabul edilirsem ilkinden hemen gidip kayıt sildirip gidip oraya kayıt yaptıracaktım bari başvuru fırsatı verselerdi

horozigo

Araştırma Görevlisi
Sınırlandırıcı tabii ki hocam. Askerlik için bekleyen de vardı, birden fazla anabilim dalında eğitim almak isteyen de vardı, akademik kadrolara başvuru şartını sağlayabilmek için başvuran da vardı.

Ben mesela ankaraya yakın diye kırıkkaleyi istiyordum ama başvurup kesin kayıt yaptıracağım yerde kastamonu ve bu yüzden kırıkkaleye belki de başvuru yapamıcam ve gerçekten çok canım sıkıldı

- - - Güncellendi - - -

Belki kesin kayıt olana kadar kırıkkalenin başvurusu başlar diye bekliyorum ama gerçekten canımı sıktı bu karar.

m.ahmet

Öğrenci
Bunu hiç bilmiyordum öğrendiğim iyi oldu teşekkür ederim.

- - - Güncellendi - - -

o zaman başvurabiliyorsun ama kayıt yaptıramıyorsun belki yakın tarihlerde olur ikisinin. birni kazanır kayıt yaptırırsın

m.ahmet

Öğrenci
Hocam Yök'ü arayıp sordum. Eğer bir programa kaydınız varsa başka bir yüksek lisans programına başvuru yapabiliyorsunuz. eğer kazanırsanız mevcut programınızdan kaydınızı sildirmelisiniz. yoksa kesin kayıt yapmıyorlar.

- - - Güncellendi - - -

yani siz kırıkkale geç bir tarihte ilan verse bile kastamonuyu kazanmaya bakın. kazanırsanız kırıkkaleye başvurabiliyorsunuz. eğer kırıkkaleyide kazanırsanız kastamonudan kaydınızı sildirirsiniz. yök aynen böyle dedi. içiniz rahat etsin.

Çok teşekkür ederim Allah razı olsun kastamonu bir yere kayıtlı iseniz müracaat edemezsiniz diye yazmışta bende kırıkkalede böyle yazarsa başvuru yapamam diyordum çok teşekkür ederim sağolun

finduilas

Profesör
Basvuru yapmaniza herhangi bir engel yok. Kazanirsaniz bir oncekinden kayit sildirip digerine kayit olabilirsiniz.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

n21

Öğrenci
ben halihazırda bir yüksek lisansa kayıtlıyım. 2. bir programa başvurup aynı anda götürmek istiyorum mümkün değil mi?