Yeni yönetmelik ve mezuniyet yılı sorunu

Düsünceli1

Öğrenci
Arkadaşlar ben 2015-2016 güz döneminde başladım ve sistemde en geç 2018 eylüle kadar mezun olmam gerektiği yazıyor ancak geçen sene yeni yönetmelik sonrası 3 yılın süresinin o tarihten itibaren başlatılacağı yazmıştı. Şimdi benim bu durumda 2019 eylülünde mezun olmam gerekmiyor mu? Enstitü net bişey demiyor.

kıpır

Öğrenci
Arkadaşım, geçen ay enstitü ile görüştüğümde dediğiniz gibi 2019 Eylül ayına kadar mezuniyet için süremin olduğunu, yeni yönetmelik ile birlikte azami sürelerin sıfırlandığını ve 2016-2017 güz döneminin birinci yarıyıl olarak sayıldığını ifade etmişlerdi. Konu ile ilgili olarak enstitülerin farklı tasarrufları oluyor anladığım kadarıyla; ancak konu ile ilgili Haziran ayı içerisinde YÖK tarafından üniversitelere gönderilmiş bir yazı mevcut, o yazı ile enstitüye başvurabilirsin.

naskapi

Öğrenci
Benim
eğitim başlangıç tarihi :08.02.2016
mezuniyet tarihi :08.02.2018
ek süre ile mezuniyet tarihi : 08.02.2019

olarak sistemde görünüyor. Ben 2 dönemdir ders alıyorum ancak danışmanla yaşadığım sorunlar nedeniyle bu dönem danışman değişikliği yapacağım. Yeni seçtiğim danışmanımda aldığım bir çokdersin kendisi için önemsiz olduğunu onun belirlediği dersleri almam konusunu dile getirdi. Zaten danışmanla yaşadığım sorundan dolayı 2 dönemde aldığım derslerin sadece 1 tanesine devam edip başarılı şekilde geçtim. Diğer bütün derslerimden devamsızlıkla kaldım. Şimdi yeni dönemde yeni danışmanla devam edeceğim , sistemde belirtilen süre içerisinde yl tezimi başarıyla bitirebilirim sanırım.

Ayrıca yeni yayınlanan yönetmelikteki eğitim süresi daha önce kaydolan öğrencileri bağlayıcı değil sanırım.

Nil91

Öğrenci
Ben de 2014 girişliyim. Nr yazık ki yök ün bu kararına rağmen kayıtlı olduğum üniversitenin enstitüsü net bir şey söyleyemiyor Toplantı yapılacak ve oradan bir karar çıkacakmış memurun dediğine göre Benim anlamadığım üniversiteler yökten bağımsız karar alabilirler mi

HTC Desire X dual sim cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Düsünceli1

Öğrenci
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, ziyaret etme şansım yoktu o yüzden yazamadım.

Enstitü ile tekrar konuştum ve 4 yarıyıl verdiklerini söylediler. Benim anlamadığım yök yönetmelikte süre bu tarihten itibaren başlar diyor ve 6 yarıyıl koşulu koyuyor, uni bunu nasıl kendi kafasına göre 4 yarıyıl olarak belirliyor?

Merve

Baş Editör
Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar, ziyaret etme şansım yoktu o yüzden yazamadım.

Enstitü ile tekrar konuştum ve 4 yarıyıl verdiklerini söylediler. Benim anlamadığım yök yönetmelikte süre bu tarihten itibaren başlar diyor ve 6 yarıyıl koşulu koyuyor, uni bunu nasıl kendi kafasına göre 4 yarıyıl olarak belirliyor?
Ders dönemini bitirip tezde olanlar için 4 yarıyıl veriyorlar sanırım. Bizde de aynı şekilde.