Yıldırım Beyazıt Üniversitesi ÖYP Dİl Merkezi

KKÜ

Öğrenci
Arkadaşlar dil eğitimi için Yıldırım Beyazıt Üniversitesini kazananlar kimler acaba ? Bide bundan sonraki süreç nasıl işleyecek fikri olan var mı?
 

zer03

Öğrenci
Ben Yıldırım beyazittayım beklediğim gibi orası geldi açıkcası istediğim yerdide. 9 martta sınav yapılacakmış kendi sitelerinde var sabah yazılı öğleden sonra konuşma şeklinde
 
A

Akademik Forum

Guest
yuh konuşma nedir arkadaş ya herkes kendine göre bir şey çıkarıyor nasıl bir mantı bu böle ya adamı tercih ettirdiklerine pişman ediyorlar.
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar baslangic saati derslerin 8.30 yaziyor ben gunluk sehir disindan gidip gelicem saati biraz en azindan 9 olsa sizlere uyarmi ?
 

KKÜ

Öğrenci
Sınavlar ve dil eğitimi Etlik Yerleşkesinde yapılacakmış Antares AVM var ona çok yakın. Konuşmaya yönelik bi sınav yapacak olmaları da sanki YDS'den çok genel ingilizce ağırlıklı gidecekleri izlenimini bıraktı bende ama dersler başlamadan bilemeyiz bunu tabi inşallah hayırlısı olur hepimiz için.

- - - Güncellendi - - -

Arkadaslar baslangic saati derslerin 8.30 yaziyor ben gunluk sehir disindan gidip gelicem saati biraz en azindan 9 olsa sizlere uyarmi ?

Uymaya uyar ama okul kabul eder mi ki böyle birşeyi
 
A

Akademik Forum

Guest
verilecek kursun yds'ye yönelik olmaması demek ingilizce temeli olmayanların başarısızlılık garantisi anlamına gelir. 6 ayda dinleme konuşma yazma okuma becerisi edinilip başarı kazanılmasını şahsen mümkün görmüyorum.
 
A

Akademik Foru11

Guest
kesinlikle böyle bir durum söz konusu dahi olamaz bir araya gelir hakkımızı sonuna kadar ararız arkadaşlar. bu arada bende şehir dışından gel-git yapmayı düşünüyorum hızlı tren ile öğleden sonra ders kaçta bitecek bilgisi olan var mı?
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar ben yüzyüze görüştüm dersler 8:30-14:10 arası ve kesinlikle değişiklik yapamayız saatlerde dediler
 
A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar sınav gunu istenilen belgelerden atama yazısı veya ekrandan sonuç belgesini getirmeniz yeterli olur denildi. önceden ikisini de istiyorlardı ama degiştirmişler.

Bizim okulda senetler perşembe cumaya kaldı. O yuzden atama kagıdını almamız gecikecek. Sizlerde durum nedir. Okulunuz sizede zorluk çıkarıyor mu
 

zer03

Öğrenci
Arkadaşlar sınav gunu istenilen belgelerden atama yazısı veya ekrandan sonuç belgesini getirmeniz yeterli olur denildi. önceden ikisini de istiyorlardı ama degiştirmişler.

Bizim okulda senetler perşembe cumaya kaldı. O yuzden atama kagıdını almamız gecikecek. Sizlerde durum nedir. Okulunuz sizede zorluk çıkarıyor mu

Atama yazısından kastınız nedir hocam ? bildiğim kadarıyla atama yazısı atandığımız üniversiteye veriliyor dil için gideceğimiz yere değil. kazandı çıktısıyla noter onaylı senet olacak benim yanımda bir sıkıntı çıkarmı ? [MENTION=3]Nazmi[/MENTION] [MENTION=8148]Gamze[/MENTION] Hocalarım bir yanlışlık yapmayalım bilgilendirme imkanınız varmı
 
A

Akademik Forum

Guest
arkadaşlar tren garından buraya ulaşım hakkında yardımcı olabilecek kimse var mı?
 
A

Akademik Forum

Guest
Eveeet arkadaşlar. Yıldırım Beyazıt üniversitesi dil kursu için merak ettiğiniz her şeyi anlatacağım. Şimdi arkanıza yaslanıp yazdıklarımı okuyun. 9 mart 2015 itibariyle dil eğitimine başladık biz. İlk gün, okulun kendi yaptığı sınav ve yds puan ortalaması alınarak 3 sınıfa ayrıldık. Size tavsiyem en üst sınıfta olamayacaksanız üçüncü sınıfta olun. Eğitim süreci iyi başladı, tüm gramer konularını enine boyuna, felsefik tartışmalarını da ders sürecinde yaşayarak işledik. Ne zaman ki gramer konuları bitti, sınıfta artık belirgin bir seviye farklılaşması oluştu sorunlar ortaya çıktı. Burdan çıkarmanız gereken sonuç ne peki? Şu:750 saat eğitim çok fazla, 500 saatten sonrası bireysel çalışmanın ağırlıkta olması gereken bir süreç. Böyle çok kopuk oluyor sanırım anlattığım şeyler dolayısıyla strateji değiştiriyorum arkadaşlar.
YBÜ dil kursu olumsuz yanları:
1-6 aylık eğitim sürecindeki 2 haftalık tatil gramer konuları bitmeden verildi.
2-Yüksekokul bünyesinde verilen yemek son derece kalitesizdi.
3-Okulun verdiği kaynakların çoğu ve son bir ayda yapılan denemeler iyiydi diyemiyoruz.
Olumlu yanları:
1- Okul yönetimi öyp öğrencilerine değer verdiğini hissettiriyordu.
2- Okul hocaları iyi niyetleri ile 10 üzerinden 10 puanı hak ediyorlardı.
3- Okul yönetimi yapısal sorunlar konusunda olmasa da, özel problemler konusunda her zaman öyp lilere sorun çözme odaklı anlayışla bakmıştır.
Çözüm Önerileri:
1- 2 haftalık tatil kaldırılarak haftalık ders saati 30'dan daha aşağı çekilebilir. (illaki tatil isteyen öğrenciler devamsızlık hakkını kullanabiliyor zaten)
2- Verilen kaynaklar ve yapılan deneme sınavlarında yds camiasının ortak olarak yüksek kalitede gördüğü yayınlar kullanılabilir.
3-Yemek şirketini değiştirin, gözünüzü seveyim.
 

K.İ.

Öğrenci
Merhaba Arkadaşlar,
Forumda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Hakkında çok bir bilgi olmadığı için deneyimlerimi yazmak istedim inşallah tercih yaparken sizlere faydalı olur..
Öncelikle dil eğitiminin yerleşkesi Antares alış veriş merkezinin yanında. Çevresinde kiralık bulabileceğiniz evler var. Bizim bazı arkadaşlarımız tutmuştu..Yakında ev bulamayanların ise aktarma yapmadan tek dolmuş ile ulaşabilecekleri yerler var. Eğitim olarak hocalar çok ilgili ve elinden geleni fazlasıyla yapıyorlar. Bizlerle hoca-öğrenci ilişkisinden çok arkadaş gibi davranıldı. Ders konusunda ise ister derste ister ders araların hatta derslerden sonra bile size yardımcı olurlar.Örnek vermek gerekirse bizim watsapp grubumuz vardı her ne zaman takıldığımız bir konu ve soru olsa orada paylaşırdık ve en kısa zamanda dönüş yapılırdı. Misafir olarak yorum yapan arkadaşın olumsuz dediği durumlardan sadece kaynak konusunda benim diyeceklerim olur onun dışındaki ara tatil ve yemek konusu yds gibi bir sınavın yanında pek ciddi almamak gerekir ki orada önemli olan sizin yds den başarılı olmanız.Kaynak konusunda ise bazı kaynakları sizlere şiddetle öneririm ama bazılarını kullanmanıza gerçekten gerek yok.Eğer atanan arkadaşlar olursa yazsınlar onlara hangi kaynağı kullanıp kullanmayacakları konusunda bilgi veririm.(Tabi kaynakların iyi olup olmaması tamamen benim kişisel fikrim ve çıkarımlarım.)Yds den geçmek istiyorsanız şunu unutmayın ki artık yds den geçmek için okuduğunu anlamak lazım sakın teknik-taktik işleri ile zaman kaybedip kafanızı karıştırmayın altı ay yeterli bir süre özellikle ilk aylarda kelime ve okuma çalışmasının bol bol yapın son zamanlara bırakmayın. Bizim sınıfta üç farklı ders vardı.(Grammer-Reading-Vocabulary) Zaten hocalar sizin durumunuza göre reading parçaları getiriyorlar ve onun yanı sıra size bireysel okuma yapabileceğiniz kaynakları söylüyorlar.
İnşallah hepiniz sınavı başarılı bir şekilde geçersiniz :)
Elimden geldiği kadar forumu takip edeceğim sormak istediğiniz bir şey olursa cevaplamaya çalışırım.. Herkese şimdiden başarılar..
 
A

Akademik Forum

Guest
Aklınız varsa sakın yazmayın, yazacaksanızda listenin en sonunda olsun. Kursa hocaların teminat vere vere sizi teselli etmesine aldanmayın. Hepsilaf kalabalığı çünkü. YDS anlamında hocalar çok yetersiz ve verimsiz, eğer sizde benim gibi yıldırım beyazıt ı kazan şansız insanlardansanız muhakkak dışardan bi özel kursla paralel gidin.
 
A

Akademik Forum

Guest
Eğer kurs hocalarının sihirli bir değnekle size dokunup eylül ayında YDS yi geçmenizi sağlayacaklarını düşünüyorsanız yıldırım Beyazıt ı yazmayın. Çünkü o değneklerden Ordaki hocalarda yok.
 
Üst