Yıldız teknik üniversitesi endüstri mühendisliği yüksek lisans bilim sınavı soruları hakkında yardım eder misiniz

Bdemts

Öğrenci
Merhabalar ben alan dışı yüksek lisans için endüstri mühendisliği düşünüyorum ve Yıldız Teknik Üniversitesine başvuracağım. Öncesinde bir dil sınavı ve ardından yazılı bilim sınavı olacak. Ancak alan dışı olduğu için yazılı bilim sınavı hakkında pek bilgim yok ve hiç bir yerde de sorulması muhtemel örnek sorular ve cevaplar bulamıyorum. Önceden bu sınava giren, tecrübesi olan, endüstri mühendisliği mezunu olup neler sorulabileceği hakkında bir fikri olan varsa yardımcı olursa gerçekten çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkese.

Bettt

Öğrenci
Merhaba bende aynı şekilde yıldız teknik üniversitesi endüstri mühendisliğinde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum. Ve yalnızca yazılı bilim sınavı aşaması kaldı. Ancak sizin gibi bende hiçbir şekilde konu hakkında ön bilgi edinemiyorum. Mesela sayısal bir maliyet muhasebesi sorusu tarzında mı yoksa daha yoruma ve bilgiye dayalı bir yalın üretim sorusu mu gelir. Geçmiş yıllarda girmiş olan birileri var ise bilgilendirirseniz çok memnun oluruz. Teşekkürler.

Mermaid92

Öğrenci
Maliyet muhasebesi tarzında soru çıkmaz hocam.

Benim bir kere girmişliğim var hatırladığım kadarıyla Ergonomi de çıkmıştı. İstatistik ve modelleme sorusu çıkmıştı. Zaten sorularn az bir kısmını yapabiliyorsunuz, herkes çok düşük alıyor. Önemli olan puan sıralaması.