Kılavuzda yazan şu maddeye göre sıkıntılı bir durum olur;
Askerlik yükümlülüğünü yerine getirmeyenlere 1111 sayılı Askerlik Kanunu uyarınca aynı seviyede ikinci bir öğrenim izni verilmemektedir. Yüksek lisans öğrenimini tamamlamış olanlara ancak askerlik yükümlülüklerini yerine getirmiş olmaları kaydıyla ikinci bir yüksek lisans izni verilebilecektir.
Hocam peki doktora programı var mı bunların hepsi yüksek lisans gibi duruyor?
Evet hocam hepsi öyle görünüyor eski kılavuz ve uygulama böyle değildi. Şimdi şunu yazmışlar kılavuza;
Kamu kurum ve kuruluşlarının adına öğrenim gören öğrencilerin, yüksek lisans öğrenimini tamamladıktan sonra bir üst öğrenim görmeleri, kurumlarınca uygun bulunması halinde mümkün olabilecek.
Atanacağınız kurumu söylüyor hocam."Kamu kurum ve kuruluşlarının adına" derken şu anda çalıştığım yer mi denilmek isteniyor?
Hocam anlayamadım mazur görün biraz açabilir misiniz?
Atanacağınız kurumu söylüyor hocam.
Evet hocam başvurursunuz kaydınızı yapmazlar ama.Hocam sonuç olarak yüksek lisansını yapmış biri askerliğini yapmadığı sürece kesinlikle başvuramaz yani değil mi?
Çok kötü bir durum gerçekten. Böyle olacağını bilseydim yüksek lisansı uzatır bitirmezdim.
Evet hocam başvurursunuz kaydınızı yapmazlar ama.
MEB i arayıp sormakta fayda var.
Hocam "Yükseköğretim kurumu adına" olan başvuralara aynı zamanda doktora içinde başvurulabiliyor mu?
- - - Güncellendi - - -
MEBi aradım bana üniversite tercihi yapabileceğimi söyledi fakat acaba yanında "Doktora" ünvanı yazan 3-4 bölüm var onları mı dediler acaba?
Şimdi tekrar aradım ulaşamıyorum yarım saattir. Çok kısa süre arıyorlar fazla ilgilenmediler.
- - - Güncellendi - - -
Sonuç olarak öğrenmek istediğim mesele "yüksek öğretim adına" olan listede doktora var mı? Hepsi yüksek lisans mı?
Bu sefer hepsi yüksek lisans tahsisli.
Hocam kılavuzda bunun ilgili bir ibare var mı?
Meb'e elefon açtığımda doktorayla ilgili bilginin klavuzda olduğunu söylediler birde azarlandım. Tekrar soru sormama izin vermediler. Klavuzda hiç birşey yok doktoroyla ilgili. Kafam çok karıştı.
hocam sanırım sorunuzla ilgili madde şu:
1.13 Yükseköğretim kurumları adına doktora öğrenimi görecek adayların yüksek lisans derecelerinin
tezli olması gerekmektedir.
Buda direk toktoraya başvurulabileceği anlamına geliyor ancak bu tablo8'de görüldüğü üzere sadece doktora öğrencilerini kabul eden programlar için sanırım. Örneğin; Çocuk Gelişimi (DOKTORA) diye bir bölüm var İ.Medeniyet Üniversitesi'nde. Ve ayrıca bu bölümlere başvurmak içn tezli yüksek lisans yapılması gerektiği söylenmiş. Benim anladığım bu. Ancak diğer bölümler için bu yazmış olduğum şeyler geçerli değil tabi. Bunlarda yüksek lisans yapmış olsan bile tekrar yapmanı istiyorlar bildiğim kadarıyla.
Hocam galiba dediğiniz gibi. Benim durumumda biri askerlik yapmadığı sürece başvuramıyor herhalde.
Peki şöyle bir şey olur mu :
Kazandım diyeli Kazandıktan sonra askerliğe başvursam olur mu? Hakkım devam eder mi kpssde olduğu gibi? Yoksa kadrom yanar mı?
Hocam galiba dediğiniz gibi. Benim durumumda biri askerlik yapmadığı sürece başvuramıyor herhalde.
Peki şöyle bir şey olur mu :
Kazandım diyeli Kazandıktan sonra askerliğe başvursam olur mu? Hakkım devam eder mi kpssde olduğu gibi? Yoksa kadrom yanar mı?
- - - Güncellendi - - -
Bu soruyu cevaplayacak var mı arkadaşlar ?