YÖK'e TEPKİMİZİ KOYALIM ARKADAŞLAR

Teyfik Zeynel

Öğrenci
Hepinize selamlar arkadaşlar.. lafı çok uzatmak istemiyorum.. yeni çıkan YOK yasasına karşı bir tepki oluşturma grubu oluşturalım diyorum.. bimer'e yazı yazabiliriz veya change.org da bir kampanya başlatabiliriz..
özellikle tezsiz yüksek lisansta 10 ders+30 kusur sayfalık projeyi sadee 3 yarı yılda bitirmeyi zorunlu kılmanın pek insancıl olduğu kanatinde değilim. Tezli yüksek lisansta çoğu arkadaşımız belki 4.yarıyıl sonunda derslerini ve seminerini tamalıyor ancak insanlık hali hepimizin işi gücü var, 5.döneme sarktığı taktirde okul bizi atıyor, bununda ben adil olmadığı kanatindeyim.. Başta Nazmi hocam olmak üzere bu ateşi hep birlikte yakalım diyorum ben. Change.org da bir imza kampanyası başlatabiliriz... YÖK ün bu kararının tek amacı tezsiz yüksek lisansı silip atmak, tezlide ise insanlara baskı yapıp eğitim öğretimden soğutmak..bunun başka açıklaması yok.. en şaşırdığım nokta ise şu.. okuduğum okul itibarı ile, en çok parayı kazandıkları bölüm olan tezsiz yüksek lisans suan 3 yarıyıl oldu diye suana kadar kimse on başvuru yapmadı.. eskiden su tarihte kontejyanlar dolmuştu çoktan.. üniversite yöneticileri sadece şu sebepten ötürü bile YOK'e yüklenmeli, kararın iptali için yargı yoluna gitmelidir.

ufb16

Öğrenci
Hocam tezsizlere yapilan pekçok haksızlık var. Hangi birini anlatalım ki..?
Bimere,yöke defalarca yazmama rağmen saçma sapan cevaplar aldım. Kazanilmis haklarım elimden alındı. Artık yılma noktasındayız. Allaha havale etmekten başka çaremiz kalmadı...

A

Akademik Forum

Guest
isten geliyorum aksam 8 de... dersleri izliyorum ediyorum... 7 dersim kaldi, birde bitirme projem ve bana verilen sure sadece 2 yari yil.. YOK baskani gelsin yazsin o 30 sayfa projeyi.. 3 yari yil nedir arkadaslar ? change.org da yapabiliriz.. veya universitelerdeki ogrenci arkadaslarimiz ile birlikte bir kampanya baslatabiliriz.. gerekirse Cumhurbaskanimiza dilekce yazip bunu anlatalim.. tezsiz yuksek lisanstan beni neden atacaksin? hayir atipta eline ne gecicek.. ben yine yazilicam? ? ama benim emeklerimi neden caliyorsun? ben 6 yary yil var diye ilk donem 3 ders verdim, simdi kaldi 7 dersim+proje ancak onumde 5 yariyil olmasi gerekirken simdi 2 yariyil olacak...Allahindan bulursunuz insallah Yuksek Ogretim Kurumunda bu karar imza atan mahluklar. Allahinizdan bulursunuz insallah..Amin Amin Amin.