Yökün açtığı akademik kadro ilanının 4. açıklaması

bmim

Öğrenci
İyi akşamlar herkese..
yök dün açtığı kadrolarda açıklama alanına şöyle bir madde koymuş:

4-İlanlara başvuracak adayların, araştırma görevlisi kadrolarına atanmaları halinde, lisansüstü eğitimlerini Yüksököğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen üniversitelerde ve Yüksököğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda yapmaları gerekmektedir. Söz konusu kadrolara atanan araştırma görevlilerinin atanmadan önce lisansüstü eğitimleri aynı ana bilim dalı/bölümde olsa dahi bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.

bu durumda bizim herhangi bir tercih hakkımız olmayacak mı? en azından seçenekler sunulup aralarından seçme durumu da mı yok? hiçbir yerde bir açıklama bulamadım.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
İyi akşamlar herkese..

4-İlanlara başvuracak adayların, araştırma görevlisi kadrolarına atanmaları halinde, lisansüstü eğitimlerini Yüksököğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen üniversitelerde ve Yüksököğretim Kurulu Başkanlığınca belirlenen alanlarda yapmaları gerekmektedir. Söz konusu kadrolara atanan araştırma görevlilerinin atanmadan önce lisansüstü eğitimleri aynı ana bilim dalı/bölümde olsa dahi bu kapsamda değerlendirilmeyecektir.

bu durumda bizim herhangi bir tercih hakkımız olmayacak mı? en azından seçenekler sunulup aralarından seçme durumu da mı yok? hiçbir yerde bir açıklama bulamadım.
Önceki ÖYP lisansüstü tercihler gibi YÖK'ün sunacağı tercihler arasından yapılır herhalde sadece 1 tane üni. gösterilmez.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
beni bu konu çok düşündürdü öyp de olduğundan daha keskin bir kararmış gibi geldi çünkü

Hocam onu geçtik daha önemli bir sıkıntı var, biraz önce bir arkadaşımız uyardı tüm bu ilanları 50/d ye çevirmişler YÖK'ün ilan sayfasında yenileme çalışması vardı hepsini değiştirmişler...

A

Akademik Forum

Guest
Önceki ÖYP lisansüstü tercihler gibi YÖK'ün sunacağı tercihler arasından yapılır herhalde sadece 1 tane üni. gösterilmez.
Hocam önceki ihtisaslastirilmis öyp'de direk kimin hangi okula gidecegini söylediler. Kimseye secenek sunmadilar. Bu da böyle olabilir. Basvuracak arkadaslara yök'le iletisime gecmelerini ve ayni durumun bunda da uygulanip uygulanmayacagini ögrenmelerini tavsiye ederim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaslar ben yuksek lısansımı yaptım, suan doktora ogrencısıyım. Ilana basvurdugumda, yokun belırledıgı bır kurumda tekrar mı lısansustu egıtım alacagım ? Ben hıcbır sey anlamadım bu olaydan :)

ufk_28

Öğrenci
İyi akşamlar herkese..

İLGİLİ ALANDA YÜKSEK LİSANS VEYA DOKTORA YAPIYOR OLMAK şartı neden eklendi insan sormadan edemiyor kendı içinde tutarsız bu YOK