yüksak lisans kaydı yapmamak

bree

Öğrenci
merhaba arkadaşlar tezli yüksek lisans yapıyorum. şuan 4. dönemdeyim ve 4. döneme geçerken ders kaydı yapmayı unuttum.
4. döneme ait dersleri alamadım tez dönemindeyim ancak 4. dönemin derslerini alamadığım için bir sene uzuyor :( yüksek lisansım yanmaz değil mi? yani şöyle birsey yaşanmasından korkuyorum bu dersi almadıgım için yüksek lisansım yanmaz değil mi alıp kalmak ile ders kaydı hiç yaptırmamak arasında ne gibi bir farklılıklar var yüksek lisansımın yanma ihtimali var mı

bree

Öğrenci
Yani söyle anlatayım ben ikinci senemdeyim ilk sene ders dönemiydi bitti tez dönemine gectim ancak simdi ikinci döneme geçerken ders kaydı yenilemedim bundan dolayı bu alamadığım dersi seneye ikinci dönem almam gerekiyor simdi benim üçüncü senede tezimi vermiş olucam peki olurda Allah korusun tez red yedi o zaman benim okulla ilişiğim kesilmiş mi olacak bu yeni yönetmelikten dolayı

parafiskalite

Yardımcı Editör
Hocam ders alma konusunda yardımcı olamayacagım, cunku bılgım yok. Bende tezlı yaptım, ılk yıl derslerımı verıp ıkıncı yıl tezımı yazdım. Bızde (vakıf) ders asamasını gecmeden teze gecemıyorsun, sızdekı durum farklı bıraz.
Sure olarak 3. Yılda bıtmıs olması gerekıyor aksı halde ılısık kesılıyor dıye bılıyorum.

bree

Öğrenci
Dersten kastım danışmanlık ve uzmanlık kredisi olmayan dersler tez döneminde alınıyor formalite gibi düşünülebilir. Birde yökün yönetmeliği kimleri kapsıyor

Merve

Baş Editör
Dersten kastım danışmanlık ve uzmanlık kredisi olmayan dersler tez döneminde alınıyor formalite gibi düşünülebilir. Birde yökün yönetmeliği kimleri kapsıyor
Ders dediğiniz uzmanlık alan dersi ve yüksek lisans tezi değil mi ? Normal derslerinizi verdiniz yani. Diğerleri tezle ilgili zaten o yüzden ilişik kesilmez. Aynı durumda bir arkadaşım da var o da gelecek dönem yapacak. Enstituye de sorun isterseniz.

bree

Öğrenci
Çok teşekkür ederim merve ama işte benim korkum ben seneye Haziran da olurda tezim kabul edilmezse Allah korusun ne olacak yani yeni yönetmelik bizi kapsıyor mu 3 yılda bitirmek. kapsıyorsa direk bitiyor mu benim yüksek lisans hayatım yoksa tezim red edilse bile bir şans daha veriliyor mu

Merve

Baş Editör
Çok teşekkür ederim merve ama işte benim korkum ben seneye Haziran da olurda tezim kabul edilmezse Allah korusun ne olacak yani yeni yönetmelik bizi kapsıyor mu 3 yılda bitirmek. kapsıyorsa direk bitiyor mu benim yüksek lisans hayatım yoksa tezim red edilse bile bir şans daha veriliyor mu

Seneye haziranda neden kabul edilmesin anlamadım? Evet kapsıyor, haziranda mezun olmak zorundasınız. Bu dersi almadınız diye sorun olmaz ama tezi bitiremem diyorsanız o ayrı bir konu. Hocam siz enstitüye telefon açın sorun isterseniz, bilgi vereceklerdir. Ayrıca yeni yönetmeliği bazı enstitüler farklı yorumluyor, size ne kadar süre verilmiş onu da öğrenin bence.

sonuncu

Öğrenci
Şu an yüksek lisansta 2. dönem olarak gözüküyor olmanız lazım. O nedenle en geç 2019 Haziran'da mezun olmanız gerekiyor diye biliyorum ben.