Yüksek Lisans 2 Yıllık İş Tecrübesinden Sayılır mı?

ekince

Öğrenci
Konuyu tam olarak doğru yere açıp açmadığımdan emin olmamakla birlikte, bilgisi olan arkadaşlara bir sorum olacak. Cevaplarsanız sevinirim.

Öğretim görevlisi ilanlarında 2-5-10 yıllık iş tecrübesi sahibi olmak diye belirtiyorlar ve genlde alt bir madde ile açıklama yapılıyor. Bir ilan gördüm. İki yıllık iş tecrübesi istiyor ama alta madde olarak yüksek lisans bunu karşılar diye herhangi bir açıklamada bulunulmamış. İlanda genal şartlar var ve yollanacak evraklar yer alıyor. Bir arkadaşım MYO'yu aramış telefona bakan kişi hayır sigortalı iş tecrübesi istiyoruz demiş, yüksek lisans hiç karşılar mı falan demiş. Bununla ilgili yönetmeliğin 7'inci maddesinin (4)'üncü bendinde, "Öğretim Görevlisi kadrosuna başvuru için aranacak özel şartlar şunlardır:
a) Lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlere (rektörlüğe bağlı bölümler dahil) başvuracak öğretim görevlisi adaylarında en az yüksek lisans mezunu veya lisans mezunu olmak şartıyla en az alanında on yıl tecrübeli olmak" gibi bir şey var. Yasal olarak yüksek lisans deneyimini iş tecrübesi saymak zorundalar mı değil mi anlamadım. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

ekince

Öğrenci
Sağol Baykadir bir başvuru için sormuştum bu soruyu, çünkü katti süretle SSK vs belgesi istiyordu ve ilanda y. lisans ile ilgili madde bulunmuyordu. Arayan arkadaşlarıma başvuramazsınız demişler. Ben başvurdum kabul ettiler ancak mülakata hak kazanamadım malesef :)

lxDeVILxl

Öğrenci
Merhabalar,

Ben de bu konuda bir soru sormak istiyorum; eğer ki tezsiz bir Yüksek lisans yapmışsak ve bu 1 senede bitmişse ya da tezli yüksek lisansımızı 1 senede tamamlamışsak, gene bu durumlarda muaf olabilir miyiz? Yani 1 senelik yüksek lisans eğitimi de 2 senelik kadrolara (uzman, vb.) atanmak için yeterli olur mu? Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Ücretli öğretmenlik yapmış olmam benim 5/1 derecedeki bir kadroya başvuru yapmamı sağlar mı? Eğer sağlıyorsa buna bir katkısı varsa hizmet cedvelini çıkarıp başvuru yapmam gerekiyor

baykadir

Öğrenci
Arkadaşlar bazen 5 yıllık iş tecrübesi yerine bile geçiyor sanırım .yüksek lisans yapanlar bu tecrübenden muaf tutuluyor yanlış mı biliyorum :)

baykadir

Öğrenci
Sağol Baykadir bir başvuru için sormuştum bu soruyu, çünkü katti süretle SSK vs belgesi istiyordu ve ilanda y. lisans ile ilgili madde bulunmuyordu. Arayan arkadaşlarıma başvuramazsınız demişler. Ben başvurdum kabul ettiler ancak mülakata hak kazanamadım malesef :)
mülakata hak kazanamama sebebin yüksek lisansı iş tecribesi olarak saymamaları mı anlamadım .yoksa süreçte mi elendin. Eger iş tecrübbesinden saymadılarsa itiraz edebilirsiz çünki bu iş tecrübesi olarak sayılıyorrr :)

ekince

Öğrenci
Duanız peşinen kabul edildi. Başka bir yerde ilk dörde girdim ve atanmaya hak kazandım atama bekliyorum şimdilik :) iyi niyetiniz için teşekkürler. Daha iyisi sizin olur inşallah.

baykadir

Öğrenci
Aaaa çok sevindim.kabul olur duam bide kendimi görsem o yerlerde :) hele yüksek bitsinde benimde olur inşallah bölüm neydi.Çok sevindim yaa :)

andromeda

Öğrenci
arkadaşlar bende size sorabilirmiyim? yüksek lisans yapıp birde 1 sene sözleşmeli olarak çalıştığımız zaman (alanımızla ilgili bir işte) 3 yıl iş tecrübesine mi sahip olmuş oluyoruz.

ekince

Öğrenci
arkadaşlar bende size sorabilirmiyim? yüksek lisans yapıp birde 1 sene sözleşmeli olarak çalıştığımız zaman (alanımızla ilgili bir işte) 3 yıl iş tecrübesine mi sahip olmuş oluyoruz.

Teknik olarak 3 yıl iş tecrübesi sayılması lazım ama bazısı 3 yıllık sigorta dökümü istiyor. Bir de alanında tecrübe süresi arttıkça kişiye özel olma ihtimalinin arttığı söyleniyor.

A

Akademik Forum

Guest
Kardeşim senin kabul ettiler mi bu yeni başvuru yaptın yerde yüksek lisansı 2 yıl iş tecrübesi yerine saydılar mı cevaplarsan ssevinirim

Sevalpr

Öğrenci
LÜTFEN ACİL CEVAPLAR MISINIZ? bir ilana başvurmak istiyorum myo öğretim görevlisi ilanı. şartlarda 2 yıl ders verme tecrübesi istiyor. yüksek lisans bu tecrübe yerine geçerli midir? bu konuda resmi bir açıklama var mı? yada yök bu konuda bana yardımcı olabilir mi