Yüksek lisans: 5 yıl tecrübe demek mi?

finduilas

Profesör
Iyi de boyleydi zaten. Neden yeni bir olaymis gibi yayinlanmis anlayamadim. Ogretim gorevlisi kadrolarina basvurabilmek icin ya tecrubeli olmaniz ya da yl mezunu olmaniz gerek.

Dogukan89

Öğrenci
Tezsiz yüksek lisansın tecrübe değerinin kaldırılmış olması haber değeri vermiş sanırım.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

S

sympathy

Guest
Tezli yüksek lisans, tecrübe yerine geçecek - Memurlar.Net

Bu haber doğru mu? yüksek lisans artık 5 yıl tecrübe demek mi? Avantaj mı dezavantaj mı?

niye dezavantaj olsun ki :)

bu arada aslına bakarsan yeni yönetmelik tezli şu zamanda bitmeli gibi bir yargı çok da kötü değildi.fakat aynı anda 2 tane tezliye kayıt yaptırılamaz ibaresi bence saçma çok olmuş.yani adamlar açık bırakmış oldular , neden çünkü sen kayıtlıysan bi programda kazandın başka okula veya program. şimdi kayıt tarihleri belli bi trih oluyo. ee nasıl yetiştiricen ,herif vanda tezliye kayıtlı ama istanbula başvurmak istiyosa örneğin bu daha ciddi sıkıntı.

son: bu memlekette heme her şeyi arada bi değiştirmek iyi gelir mantığını kim icad ettiyse ...
yani eğitimde bu çok sakıncalı.eminim.ondan bu ülkeden iyi bir şey beklemiyorum hiç git gide kötüye...

A

Akademik Forum

Guest
yök bunları yayınlıyor ama üniversiteler bazen bunu kabul etmiyorlar. özel şartlar bölümünde ne yazıyorsa onu arıyoruz diyorlar. tecrübe konusu için tabi. tartışmalı bir durum.

Histone

Öğrenci
Neden yeni bir olaymis gibi yayinlanmis ben de anlayamadim. Ogretim gorevlisi kadrolarina basvurabilmek icin tecrubeli olmaniz ya da yl mezunu olmaniz gerek. Birkaç ilanda görmüştüm, özel şart olarak 3 yıl tecrübe istiyordu. Yüksek Lisansın 2 yıl tecrübeye eşdeğer olduğunu biliyordum.

Escobar Pablo

Öğrenci
Arkadaşlar,maalesef bu yönetmelik tam anlamıyla uygulanmıyor.Örneğin ben tezli yüksek lisans mezunuyum ve yüksek lisans mezuniyetim 5 yıl tecrübe yerine geçer diye düşünüyorsun ama başvuru yaptığın üniversite diyor ki senin yüksek lisans yaptığın dal ile bizim bölümümüzün arasında bağlantı yok.Başvurunu reddediyor.

Örneğin ben hem tezli yüksek lisans mezunuyum (iktisat politikası) hem de 5 yıl Bankacılık tecrübem var.Dış Ticaret bölümü için başvuru yapıyorum.Üniversite öndeğerlendirme sonucunu şöyle açıklıyor:İş tecrübesi ve yüksek lisans yapılan alanın bölümümüzle ilişkisi yok...

Yani ilgili üniversite diyor ki Banka'da Dış Ticaret yapılmıyor :) ve İktisat Politikası dalı Dış Ticaret'i içermiyor :)

Tam bir komedi.

Yani adamların nasıl bir tecrübe ya da nasıl bir yüksek lisans mezuniyeti aradıklarını sadece kendileri biliyorlar...

K

karmakarısık

Guest
yardımcı olursanız sevinirim

Tezli yüksek lisans yapıyorum 2. Sınıfa geçtim . Deneyim olarak herhangi bir yerde çalışmadım ancak sadece 1 yıl yüksek lisansım var. Bu herhangi bir tecrübe yerine geçer mi öğretim görevlisi karşılarına başvurmak için

A

Akademik Forum

Guest
Tezli yüksek lisans yapıyorum 2. Sınıfa geçtim . Deneyim olarak herhangi bir yerde çalışmadım ancak sadece 1 yıl yüksek lisansım var. Bu herhangi bir tecrübe yerine geçer mi öğretim görevlisi karşılarına başvurmak için

Hayır geçmez yüksek lisans diploması gerekli. Şartlar sağlanmıyor

A

Akademik Forum

Guest
Değerli dostlar, şöyle bir şey şöyle sormak isterim. Bazı ilanlarda şu şekilde ibareler oluyor:

"X alanında lisans mezunu olmak, X alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, alanında lisans eğitimi sonrası 5 yıl deneyime sahip olmak"

veya diye bir ibare bulunmadığı için soruyorum. X alanında lisans ve tezli YL yapmış biri olarak, hiç deneyimim olmadığı halde ben bu ilanlara başvurabilir miyim yoksa yüksek lisansım haricinde bir de 5 yıl deneyime mi ihtiyacım var?

Ayrıca diyelim ki lisans + 7 yıl deneyim isteniyor. Yüksek lisans + 2 yıl iş deneyimi ile bu şartı sağlar mıyız yoksa direk 7 yıl deneyim mi gerekir? Teşekkürler...

cntgy

Öğrenci
Tezli yukseklisans yapmis olmak ders verme tecrubesi yerine geciyormu?

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Tarko

Doçent
Değerli dostlar, şöyle bir şey şöyle sormak isterim. Bazı ilanlarda şu şekilde ibareler oluyor:

"X alanında lisans mezunu olmak, X alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, alanında lisans eğitimi sonrası 5 yıl deneyime sahip olmak"

veya diye bir ibare bulunmadığı için soruyorum. X alanında lisans ve tezli YL yapmış biri olarak, hiç deneyimim olmadığı halde ben bu ilanlara başvurabilir miyim yoksa yüksek lisansım haricinde bir de 5 yıl deneyime mi ihtiyacım var?

Ayrıca diyelim ki lisans + 7 yıl deneyim isteniyor. Yüksek lisans + 2 yıl iş deneyimi ile bu şartı sağlar mıyız yoksa direk 7 yıl deneyim mi gerekir? Teşekkürler...

Bu sorunun cevabına ilişkin bilgisi olan hocalarım cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

finduilas

Profesör
Bu sorunun cevabına ilişkin bilgisi olan hocalarım cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.

Bildigim kadariyla ilanda ozellikle yl mezunu olmak belirtilmisse, yl ve is deneyimi ayri olarak degerlendiriliyor. Yani bu durumda deneyim sartini da saglamaniz beklenebilir. Ama emin degilim bundan.

Ikinci soru hakkinda bilgim yok maalesef.

fenerli83

Öğrenci
“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Başkanlığımız internet adresinde yayınlanan ilanlarda;

1- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları ile okutman, uzman ve çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası iki yıl tecrübeli kabul edilmesine,

2- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki (Rektörlüğe bağlı bölümler dâhil, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası beş yıl tecrübeli kabul edilmesine,
kararı verilmiştir. Yani tezli yüksek lisans mezunların deneyimlerinin değerlendirilmesi başvuracağı yere göre değişir.
Örneğin meslek yüksekokulundaki öğretim görevlisi ilanına başvuruda işletme lisans işletme anabilim dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak ve alanında lisans sonrası 5 yıl deneyim şartı istensin. Başvuran kişinin tezli yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 5 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz.
Aynı ilan şartının fakültedeki bir öğretim görevlisi ilanında yer alması halinde tezli yüksek lisans aynı zamanda lisans sonrası 5 yıl deneyim yerine geçeceğinden tecrübesi olmamasına rağmen başvuru yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak böyle bir ilanın verilmesi YÖK'ün teknik bir hatası olacaktır. Eğer lisans sonrası 5 yıl değil de 8 yıl deneyim şartı getirilmesi halinde tezli lisans mezuniyeti 5 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 8 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz.

Tarko

Doçent
“Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına Ä°lişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik” hükümleri uyarınca Başkanlığımız internet adresinde yayınlanan ilanlarda;

1- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları ile okutman, uzman ve çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası iki yıl tecrübeli kabul edilmesine,

2- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki (Rektörlüğe bağlı bölümler dâhil, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası beş yıl tecrübeli kabul edilmesine,
kararı verilmiştir. Yani tezli yüksek lisans mezunların deneyimlerinin değerlendirilmesi başvuracağı yere göre değişir.
Örneğin meslek yüksekokulundaki öğretim görevlisi ilanına başvuruda işletme lisans işletme anabilim dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak ve alanında lisans sonrası 5 yıl deneyim şartı istensin. Başvuran kişinin tezli yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 5 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz.
Aynı ilan şartının fakültedeki bir öğretim görevlisi ilanında yer alması halinde tezli yüksek lisans aynı zamanda lisans sonrası 5 yıl deneyim yerine geçeceğinden tecrübesi olmamasına rağmen başvuru yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak böyle bir ilanın verilmesi YÖK'ün teknik bir hatası olacaktır. Eğer lisans sonrası 5 yıl değil de 8 yıl deneyim şartı getirilmesi halinde tezli lisans mezuniyeti 5 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 8 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz.

Hocam şu an Giresun'un birebir bu şekilde uzman ilanı var. Yani "lisans mezunu olmak, tezli mezunu olmak, alanında beş yıl tecrübesi olmak." Arada veya, ve filan yok.

Benim şu halde YL'ye denk gelmeyen 2 yıl tecrübem var. Şu halde bu 7 yıl tecrübe şartını sağladığım anlamına gelir mi? Bence gelmesi lazım, yani yorumunuzdan da anladığım o fakat üniversite biz tezin yanında 5 yıl tecrübe yazdık diyerek başvurumu reddederse bu YÖK'ün kararına aykırı olur, doğru mu anlıyorum?

fenerli83

Öğrenci
Uzman kadrolarına atamalarda tezli yüksek lisans mezuniyeti lisans sonrası iki yıl deneyim yerine geçmektedir. Bu nedenle belirtiğiniz bilgilere lisans sonrası alanında 4 yıl deneyime sahip oluyorsunuz. Ancak tezli yüksek lisans mezuniyeti ders verme deneyimi ya da yükseköğretim kurumlarında eğitim öğretim deneyimi yerine geçmemektedir.

ckkaymaz

Öğrenci
Fen Edebiyat Fakültesi koşulu koyulan bir kadroda Edebiyat Fakültesi Mezunu olan öğrenci başvuru yapabiliyor mu bilgisi olan var mı? teşekkürler...

luckyluck

Öğrenci
Değerli Arkadaşlar YÖK kararı gereği Yüksek Lisans Mezuniyeti, Lisans düzeyinde eğitim yapan kurumlara başvurularda 5 yıl tecrübe Ön Lisans düzeyinde eğitim veren kurumlara yapılan başvurularda ise 2 yıl tecrübe yerine geçmektedir