Tezli yüksek lisans, tecrübe yerine geçecek - Memurlar.Net
Bu haber doğru mu? yüksek lisans artık 5 yıl tecrübe demek mi? Avantaj mı dezavantaj mı?
Bu haber doğru mu? yüksek lisans artık 5 yıl tecrübe demek mi? Avantaj mı dezavantaj mı?
Tezli yüksek lisans, tecrübe yerine geçecek - Memurlar.Net
Tezli yüksek lisans yapıyorum 2. Sınıfa geçtim . Deneyim olarak herhangi bir yerde çalışmadım ancak sadece 1 yıl yüksek lisansım var. Bu herhangi bir tecrübe yerine geçer mi öğretim görevlisi karşılarına başvurmak için
Tezli yukseklisans yapmis olmak ders verme tecrubesi yerine geciyormu?
GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değerli dostlar, şöyle bir şey şöyle sormak isterim. Bazı ilanlarda şu şekilde ibareler oluyor:
"X alanında lisans mezunu olmak, X alanında tezli yüksek lisans yapmış olmak, alanında lisans eğitimi sonrası 5 yıl deneyime sahip olmak"
veya diye bir ibare bulunmadığı için soruyorum. X alanında lisans ve tezli YL yapmış biri olarak, hiç deneyimim olmadığı halde ben bu ilanlara başvurabilir miyim yoksa yüksek lisansım haricinde bir de 5 yıl deneyime mi ihtiyacım var?
Ayrıca diyelim ki lisans + 7 yıl deneyim isteniyor. Yüksek lisans + 2 yıl iş deneyimi ile bu şartı sağlar mıyız yoksa direk 7 yıl deneyim mi gerekir? Teşekkürler...
Bu sorunun cevabına ilişkin bilgisi olan hocalarım cevaplarsa çok sevinirim. Teşekkürler.
ÃÄretim Ãyesi DıÅındaki ÃÄretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile GiriÅ Sınavlarına Ä°liÅkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca BaÅkanlıÄımız internet adresinde yayınlanan ilanlarda;
1- Alanında lisans sonrası tecrübe Åartı aranan Güzel Sanatlar Fakülteleri, EÄitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar EÄitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eÄitim yapılan birimlerdeki öÄretim görevlisi kadroları ile okutman, uzman ve çevirici, eÄitim-öÄretim planlamacısı kadrolarına baÅvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası iki yıl tecrübeli kabul edilmesine,
2- Alanında lisans sonrası tecrübe Åartı aranan lisans düzeyinde eÄitim yapılan birimlerdeki (RektörlüÄe baÄlı bölümler dâhil, Güzel Sanatlar Fakülteleri, EÄitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar EÄitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç) öÄretim görevlisi kadrolarına baÅvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası beÅ yıl tecrübeli kabul edilmesine,
kararı verilmiÅtir. Yani tezli yüksek lisans mezunların deneyimlerinin deÄerlendirilmesi baÅvuracaÄı yere göre deÄiÅir.
ÃrneÄin meslek yüksekokulundaki öÄretim görevlisi ilanına baÅvuruda iÅletme lisans iÅletme anabilim dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak ve alanında lisans sonrası 5 yıl deneyim Åartı istensin. BaÅvuran kiÅinin tezli yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl deneyim yerine geçecektir. KiÅinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eÄitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 5 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eÄitimi sırasındaki çalıÅmalar deÄerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer deÄerlendirme yapılmaz.
Aynı ilan Åartının fakültedeki bir öÄretim görevlisi ilanında yer alması halinde tezli yüksek lisans aynı zamanda lisans sonrası 5 yıl deneyim yerine geçeceÄinden tecrübesi olmamasına raÄmen baÅvuru yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak böyle bir ilanın verilmesi YÃK'ün teknik bir hatası olacaktır. EÄer lisans sonrası 5 yıl deÄil de 8 yıl deneyim Åartı getirilmesi halinde tezli lisans mezuniyeti 5 yıl deneyim yerine geçecektir. KiÅinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eÄitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 8 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eÄitimi sırasındaki çalıÅmalar deÄerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer deÄerlendirme yapılmaz.