Ana sayfa
Forumlar
Yeni mesajlar
Neler yeni
Yeni mesajlar
Son aktiviteler
Kullanıcılar
Şu anki ziyaretçiler
Akademikpersonel.org
Giriş yap
Kayıt ol
Neler yeni
Yeni mesajlar
Menü
Giriş yap
Kayıt ol
Uygulamayı yükle
Yükle
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Yüksek lisans: 5 yıl tecrübe demek mi?
JavaScript devre dışı. Daha iyi bir deneyim için, önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz..
Tarayıcınızı güncellemeli veya
alternatif bir tarayıcı
kullanmalısınız.
Konuya cevap cer
<blockquote data-quote="fenerli83" data-source="post: 478209" data-attributes="member: 100530"><p>Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Başkanlığımız internet adresinde yayınlanan ilanlarda; </p><p></p><p>1- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları ile okutman, uzman ve çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası iki yıl tecrübeli kabul edilmesine,</p><p></p><p>2- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki (Rektörlüğe bağlı bölümler dâhil, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası beş yıl tecrübeli kabul edilmesine, </p><p>kararı verilmiştir. Yani tezli yüksek lisans mezunların deneyimlerinin değerlendirilmesi başvuracağı yere göre değişir.</p><p>Örneğin meslek yüksekokulundaki öğretim görevlisi ilanına başvuruda işletme lisans işletme anabilim dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak ve alanında lisans sonrası 5 yıl deneyim şartı istensin. Başvuran kişinin tezli yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 5 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz. </p><p>Aynı ilan şartının fakültedeki bir öğretim görevlisi ilanında yer alması halinde tezli yüksek lisans aynı zamanda lisans sonrası 5 yıl deneyim yerine geçeceğinden tecrübesi olmamasına rağmen başvuru yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak böyle bir ilanın verilmesi YÖK'ün teknik bir hatası olacaktır. Eğer lisans sonrası 5 yıl değil de 8 yıl deneyim şartı getirilmesi halinde tezli lisans mezuniyeti 5 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 8 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="fenerli83, post: 478209, member: 100530"] Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav ile Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümleri uyarınca Başkanlığımız internet adresinde yayınlanan ilanlarda; 1- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar ile ön lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki öğretim görevlisi kadroları ile okutman, uzman ve çevirici, eğitim-öğretim planlamacısı kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası iki yıl tecrübeli kabul edilmesine, 2- Alanında lisans sonrası tecrübe şartı aranan lisans düzeyinde eğitim yapılan birimlerdeki (Rektörlüğe bağlı bölümler dâhil, Güzel Sanatlar Fakülteleri, Eğitim Fakültelerinin Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri, Konservatuarlar hariç) öğretim görevlisi kadrolarına başvurularda, alanında tezli yüksek lisans mezunu olanların, alanında lisans sonrası beş yıl tecrübeli kabul edilmesine, kararı verilmiştir. Yani tezli yüksek lisans mezunların deneyimlerinin değerlendirilmesi başvuracağı yere göre değişir. Örneğin meslek yüksekokulundaki öğretim görevlisi ilanına başvuruda işletme lisans işletme anabilim dalında tezli yüksek lisans mezunu olmak ve alanında lisans sonrası 5 yıl deneyim şartı istensin. Başvuran kişinin tezli yüksek lisans mezuniyeti 2 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 5 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz. Aynı ilan şartının fakültedeki bir öğretim görevlisi ilanında yer alması halinde tezli yüksek lisans aynı zamanda lisans sonrası 5 yıl deneyim yerine geçeceğinden tecrübesi olmamasına rağmen başvuru yapmasında bir sakınca bulunmamaktadır. Ancak böyle bir ilanın verilmesi YÖK'ün teknik bir hatası olacaktır. Eğer lisans sonrası 5 yıl değil de 8 yıl deneyim şartı getirilmesi halinde tezli lisans mezuniyeti 5 yıl deneyim yerine geçecektir. Kişinin lisans mezuniyeti sonrasında tezli yüksek lisans eğitimine denk gelmemek kaydıyla 3 yıl tecrübesi daha varsa 8 yıl deneyimli sayılacaktır. Maalesef tezli yüksek lisans eğitimi sırasındaki çalışmalar değerlendirilmeyecektir. Yani tecrübe hesaplamasında mükerrer değerlendirme yapılmaz. [/QUOTE]
İnsan doğrulaması
Cevap yaz
Ana sayfa
Forumlar
Akademik Personel
Akademik Personel Atama Kriterleri ve Yönetmelikle
Yüksek lisans: 5 yıl tecrübe demek mi?