Yüksek lisans Askerlik durumu Arkadaşlar bir bakar mısınız ACİL

apollo_44

Öğrenci
Arkadaşlar 2014 mezunuyum bu sene yüksek lisans başvurusu yapacağım. okul bittikten sonra 2 sene tecil hakkım vardı hiç yaptırmadım.Askerliğimi hiç tecil ettirmedim. Şubeye hiç gitmedim. Yüksek lisansı kazanırsam eğer Askerlik durum belgesi istiyorlar. Şubeye gittiğimde ne ile karşılaşırım? Yardım ederseniz sevinirim. Ona göre planlarımı yapacağım.
Teşekkür ederim.

sinan1907

Öğrenci
Tecil yaptırmadığına göre bakaya ya da kaçak durumdasındır ama belli olmaz. Şubeye gitmekten çekiniyorsan e-devletten bakmayı dene. Askerliğini yapanlar e-devletten terhis belgesi çıkartabiliyor ama senin durumunu yazıyor mudur bilmem.

apollo_44

Öğrenci
Hocam e-devlette askerlik durumum görünmüyor. Yoklama kaçağı veya bakaya olduğumu da bilemiyorum.Şubeye gitsem kasım celp dönemine kadar Askerlikle ilişkisi yoktur yazısı alabilir miyim acaba, yoksa kasım celbine mi yönlendirirler?

armdroid

Öğrenci
Hocam e-devlette askerlik durumum görünmüyor. Yoklama kaçağı veya bakaya olduğumu da bilemiyorum.Şubeye gitsem kasım celp dönemine kadar Askerlikle ilişkisi yoktur yazısı alabilir miyim acaba, yoksa kasım celbine mi yönlendirirler?

Hocam eğer iki yılın dolmadıysa hiç bir şey olmuyor bende bir senedir gitmemiştim, tecil, yoklama falan hiç bir şey yapmadım. Gittim 132 Lira ceza çıktı, onu daha sonra tebliğ edeceklermiş. Anlayacağın hiç bir sıkıntı yaşamazsın durumunu da anlatırsın Uzman Memura.

hocam şubeye git rahatla. benim durum seninkinden çok daha karışık 2 yıl tecil hakkım 2015 haziran da bitti ben daha gitmedim askere. Ama subeye gidiyorum arada. Adaylıktı asker öğretmenlikti derken ağustos 2017 ye ertelettim onunda sevk işlemleri hazirandaydı ben hazirandan sonra gittim. bu kez mecburen kasım celbine başvurdum. Ona da gitmemek için yüksek lisansa başvurmaya çalışacağım. Faydası olur mu bilmem. Siz atandınız mı bu arada.

A

Akademik Forum

Guest
kasım celpine gıdecek bır kişi eylul ayında yuksek lısansa basvurdugunda askerlık durum belgesını alabılırmı pekı arkadaslar ?

G

GKHN_TRKMN

Guest
Tecil vs

e-devlette bakaya kalma,tecil vs gib durumlar gözükmez..En sağlam yol bizzat arkadaşların da dediği gibi şubeye gitmek..korkma öyle oooo sen bakaya kalmışsın alın şunu askere tarzı bi durum olmaz..Durumunu öğrenır ona göre planlama yaparsın

apollo_44

Öğrenci
arkadaşlar bugün şubeye gittim. yoklama kaçağı olduğumu, muayene olmamı, sonra da askerlikle ilişkisi yoktur yazısı vereceklerini söylediler. Hİç bir sıkıntı olmadı. Bütün işlemlerimi yaptırdım. Şu an tecilliyim ve yüksek lisans kaydı olursa yaptırabileceğim.
Bu arada 27 yaşındayım. 2014 mezunuyum. 2 yıllık tecil hakkım vardı 2014-2016 yılları arasında (yaptırmamıştım).
2016'dan sonra 1 yıl yoklama kaçağı olarak gezmişim. Atanamadım halen. Şubedeki arkadaşlar yardımcı oluyorlar. biraz ceza yemişim doğal olarak.Bilginiz olsun.
Teşekkürler.