Yüksek Lisans Askerlik Tecili Hakkında

tonydelk

Öğrenci
Merhabalar ben 2017 eylul ayina kadar tecilliyim ve yuksek lisans programina baslamayı dusunuyorum yuksek lisansa basladigim zaman tecil eylul 2017 nin uzerinemi eklenir yoksa yuksek lisansa basladigim tarihden itibaren mi 3 yıl ertelenir bilgisi olanlar yardımcı olurlarsa sevinirim simdiden tesekkurler.

blackprague

Öğrenci
Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?

Son düzenleme:

halil.34.gungor

Öğrenci
Arkadaşlar şubat ayında askerlik şubesinden aldığım belgede 30-09-2016'ya kadar askerlikle ilişiği bulunmamaktır diye yazıyordu fakat şimdi edevletten belge istedim 01-07-2016'ya kadar askerlikle ilgili bir sakıncası yoktur yazıyor. E ben şimdi yüksek lisansı kazanırsam eylülde kayıt yapamayacak mıyım temmuz geçti diye. Elimdeki belgede Eylül yazarken edevlette niye farklı görünüyor bu tarih ?
Ayni durum benim icinde gecerli e devlwtte uni bitirdiginiz tarigten 1 yil tecil eklenmis hali yaziyor sorusturdugum kadariyla universiteler askerlikten aldgimiz son 1 ay icindeki tecil kagidinda ust kisimda yazan su su tarihe kadar sakincasi yoktur yazisini dikkate aliyorlarmis. Cok dert olcak gibiyse hastaneden rapor alirsiniz dedi marmara universitesindeki ogrenci isleri fakat kendilerninin ustteki askerlik yonunden sakincasi yoktur kismindaki tarih onemli dediler.

LG-H815 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

delen__1905

Öğrenci
arkadaşım ya şu sistemi bi açıklayabilir misin tecilim bitmek üzere bi tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptıracam ilk dönem kayıt yaptıktan sonra 3 yıl tecil olmayacak mı okuyup devam mı etmek lazım

yeni kayıt yaptıran arkadaşlar bu şekilde söylüyorlar zaten direk üç yıl tecil etmek de mantıksız olur çünkü atılma geri geidi yani 1,5 yılda dersi bitiremezseniz diye artık 1,5 yıl önce tecil ediliyor ancak dersleriniz biter ise geri kalan tecil hakkınızı okuldan istersiniz yaparlar
bu arada sistemin uzmanı değilim bu konuyu araştırmakta vazifem değil bilgilerimi burada gönüllü bir şekilde aktarıyorum