Yüksek Lisans Başvuru Sorunu

balıkesir üniversitesinin yüksek lisans başvurularında şöyle bir ibare geçiyor;

''ilanda belirtilen başvuru evrakları ile birlikte şahsen veya noterden vekalet verdiği kişi aracılığı ile eksiksiz olarak
enstitümüze teslim etmesi gerekmektedir. Evrakı eksik olan ve/veya, faks (belge geçer) veya mail (elektronik posta) yoluyla yapılan başvurular kesinlikle kabul
edilmeyecektir. ''

benim balıkesire gitme gibi bir durumum yok, fakat buradan anladığım posta ile de kabul etmiyorlar. Vekalet verdiği kişi aracılığıyla ne demek oluyor, illa orada yaşayan birisinin bizzat gidip elden mi teslim etmesi gerekiyor. Hadi diyelim oradan birini bulduk, nasıl vekalet verebilirim ki? bu uzakta yaşayan insanlar için, yüksek lisans başvurusunun önüne geçmek için bir dalavere gibi geldi bana.

yabancı öğrenciler içinse şöyle bir ibare yer alıyor;
başvuru tarihine kadar enstitüde olacak şekilde şahsen veya posta ile yapılır.

niye böyle bir ikilik oluşturulmuş, bu konu benim için çok önemli, yardım ederseniz sevinirim.

ykpkr

Öğrenci
enstitülerde böyle bir durum var evet. direkt elden vermeniz gerekiyor ya da notere gidip işinizi görebilirsiniz tabi balıkesirde adamınız varsa

trexq

Öğrenci
saçma bir uygulama basvuru içi git mülakat için git kayıt için git otobüs,uçak şirketleriyle mi anlaşmalılar acaba teknoloji aldı basını gidiyor bunlar hala yol uzatıyor üniversite olacaklar bir de.

ykpkr

Öğrenci
saçma bir uygulama basvuru içi git mülakat için git kayıt için git otobüs,uçak şirketleriyle mi anlaşmalılar acaba teknoloji aldı basını gidiyor bunlar hala yol uzatıyor üniversite olacaklar bir de.

arkadaşınızın kimlik numarasını alın notere gidin vekalet sebebini açıklayın gerisini onlar yapıyor. daha sonra vekalet ile birliklte tüm belgeleri arkadaşınıza gönderin. kendisi işlerinizi takip edip yapıldığına dair onay alsın böylece sonuçlanacaktır.

arkadaşınızın kimlik numarasını alın notere gidin vekalet sebebini açıklayın gerisini onlar yapıyor. daha sonra vekalet ile birliklte tüm belgeleri arkadaşınıza gönderin. kendisi işlerinizi takip edip yapıldığına dair onay alsın böylece sonuçlanacaktır.

postası vekalet ücreti derken, mülakatına gitmesi derken, öyp'si için ankaraya gitmesi derken, bu yaz baya paranın altına gireceğiz gibi duruyor.

teşekkür ederim hocam, yardımınız için

A

Akademik Forum

Guest
Ben de Bayburt üniversitesine başvurmayı düşünüyorum, aynı şart orada da var, tanıdığım kimse yok, yardımcı olmak isteyen varsa vekalet verebilirim, Yardımlaşmak iyidir elbet bir gün karşılığını görürsünüz :)