Yüksek lisans başvurusunda askerlik tecili

blackprague

Öğrenci
Arkadaşlar herkese merhaba bir sorum olacak. Ben 17 haziranda askerlik şubesinden durum belgesi aldım kasım 2016 celp olarak görünmekteyim ve aşağıdaki yükümlünün 30.09.2016 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur yazmakta. Ama bir edevlete bakayım dedim dün ki ne göreyim. Sınıf ve tertibat bekliyor yazmakta ve yukarıda bahsettiğim tarih 29.07.2016 görünüyor bu tarih nasıl öne geldi edevleti mi dikkate alacağım elimdeki belgeyi mi işin kötüsü 22 ağustosta ylsansa kaydolamayacak mıyım ?

E Devlet pek sağlıklı işlemiyor benimde 30 haziranda tecilim bitiyordu geçen şubatta bir yüksek lisansa kaydoldum 3 ay geçmesine ragmen e devlette hala tecilim uzatılmamış görünüyordu (oysa öğrenci işleri tecil için kayıttan 2 hafta kadar sonra evraklarınızı yolladık dediydiler)..nitekim askerlik şubesine gittiğimde ordaki görevlide e devletin pek sağlıklı işlemediğini söyledi ve 3 yıl tecil edilmiş durum belgemi verdi.. en iyisi şubeyi gidin bi sorun bence

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

blackprague

Öğrenci
E Devlet pek sağlıklı işlemiyor benimde 30 haziranda tecilim bitiyordu geçen şubatta bir yüksek lisansa kaydoldum 3 ay geçmesine ragmen e devlette hala tecilim uzatılmamış görünüyordu (oysa öğrenci işleri tecil için kayıttan 2 hafta kadar sonra evraklarınızı yolladık dediydiler)..nitekim askerlik şubesine gittiğimde ordaki görevlide e devletin pek sağlıklı işlemediğini söyledi ve 3 yıl tecil edilmiş durum belgemi verdi.. en iyisi şubeyi gidin bi sorun bence

Cevap yazdığın için teşekkürler dostum şimdi uyandım erkenen gitmek için şubeye gideceğim. Umarım dediğin gibidir benim kayıt tarihi 22-26 ağustos umarım 30 eylüle kadar tecil işlemlerini hallederler

hytedebyt

Öğrenci
merhaba arkadaşlar.bir sorum olacaktı.benim temmuzun 27'sinde askerlik yerim belli olacak.bu tarihten önce yüksek lisan başvurum üniversite tarafından kabul edilirse tecil hakkım doğar mı.teşekürler

merhaba arkadaşlar.bir sorum olacaktı.benim temmuzun 27'sinde askerlik yerim belli olacak.bu tarihten önce yüksek lisan başvurum üniversite tarafından kabul edilirse tecil hakkım doğar mı.teşekürler
Senin durumun hakkında tam bir bilgim yok hocam ama forumda kaydını yapabilmek için askere gitmeyip 1 ay bakaya kalanlar vardı kaydını yaptıktan sonra 1 aylık para cezalarını ödemişlerdir..yalnız şöyle bir durum da var kayıt için enstitüye askerlik durum belgesi de ibraz edilmek zorunda eğer belgedeki ....tarihine kadar askerlik işlemleri hakkında sıkıntısı yoktur tarihi aşıldıysa enstitü bunu nasıl kabul etti/edecek onu bilmiyorum..tam bilen biri yardım eder umarım

horozigo

Araştırma Görevlisi

Benzer durumda olan bir arkadaşımla şubeye gittiğimizde, derdimizi oradaki memura anlatmıştık. Kendisi bakaya durumunda olmasına rağmen, memur okula vermek üzere bir belge oluşturdu. Belgede "x tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyordu.

Şubeye gidip net bilgi alabilirsiniz, yardımcı olabilirler.

blackprague

Öğrenci
Valla arkadaşlar bayram tatili bitsin de gideyim diye bekliyordum bugün üst üste 2 defa şubeye gittim defalarca farklı kişilere sordum elindeki belge neyse odur ısrarla celbin kasım dediler ben de kayıt yapıcam ağustosta sıkıntı var mı tecil olur mu bilmem ne defalarca kayıt da olur tecil de olur dediler içim buna rağmen rahatlamadı bu devlet işleri çok zor çok

hytedebyt

Öğrenci
çok teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için.:)

- - - Güncellendi - - -

Benzer durumda olan bir arkadaşımla şubeye gittiğimizde, derdimizi oradaki memura anlatmıştık. Kendisi bakaya durumunda olmasına rağmen, memur okula vermek üzere bir belge oluşturdu. Belgede "x tarihine kadar askerlik yönünden bir sakıncası yoktur" yazıyordu.

çok teşekür ederim bilgileriniz için..

- - - Güncellendi - - -

ben de şubeye bakayım.teşekürler.

oghuz

Öğrenci
Valla arkadaşlar bayram tatili bitsin de gideyim diye bekliyordum bugün üst üste 2 defa şubeye gittim defalarca farklı kişilere sordum elindeki belge neyse odur ısrarla celbin kasım dediler ben de kayıt yapıcam ağustosta sıkıntı var mı tecil olur mu bilmem ne defalarca kayıt da olur tecil de olur dediler içim buna rağmen rahatlamadı bu devlet işleri çok zor çok

Hocam aynı durum bende de var. 30.09 2016 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor daha önceki belgemde. şimdi e devletten baktım 29.07.2016 a çekmişler gidip sormak gerekir mi ağustos eylül gibi kesin kayıt alıyor bir çok üniversite sıkıntı olur mu?

blackprague

Öğrenci
Hocam aynı durum bende de var. 30.09 2016 tarihine kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur yazıyor daha önceki belgemde. şimdi e devletten baktım 29.07.2016 a çekmişler gidip sormak gerekir mi ağustos eylül gibi kesin kayıt alıyor bir çok üniversite sıkıntı olur mu?

Dostum yukarıda dediğim gibi yani şube kağıt verdi sen bu kağıda bak diyor edevletle ilgili bir şey demediler