Yüksek Lisans Bitimi Tecili Uzatmak için Tekrar Yüksek Lisans Yapabilir miyim?

necmim

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Gerçekten günlerdir işin içinden çıkamadım. Net bir cevap da alamadım.
Tezsiz yüksek lisansım bu senenin haziranı gibi bitiyor. Okula hiç gitmedim bitiremicem 3 dönem tamamlanmış olacak ve kaydım silincek haziranda. Tecilim de bitmiş olacak ve kasımda askere gitmem gerekiyor. Ben tekrar kayıt olsam temmuz ağustos gibi açılıyor yüksek lisans başvuruları ve geç kalmış olcam. Bu nedenle ben şimdi herhangi bir tezsiz yüksek lisans başvursam. Kazandığım takdirde diğer üniversiteden kaydımı sildirsem tekrar 1.5 yıl erteler mi?

Yoksa nasıl bir yok izleyim teşekkür ederim.

uzun06

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Gerçekten günlerdir işin içinden çıkamadım. Net bir cevap da alamadım.
Tezsiz yüksek lisansım bu senenin haziranı gibi bitiyor. Okula hiç gitmedim bitiremicem 3 dönem tamamlanmış olacak ve kaydım silincek haziranda. Tecilim de bitmiş olacak ve kasımda askere gitmem gerekiyor. Ben tekrar kayıt olsam temmuz ağustos gibi açılıyor yüksek lisans başvuruları ve geç kalmış olcam. Bu nedenle ben şimdi herhangi bir tezsiz yüksek lisans başvursam. Kazandığım takdirde diğer üniversiteden kaydımı sildirsem tekrar 1.5 yıl erteler mi?

Yoksa nasıl bir yok izleyim teşekkür ederim.
Bir cok universitenin yuksek lisans ilanlari haziran temmuz gibi cikiyor ve en gec eylul ayinda kesin kayitlari oluyor. Sizin yapmaniz gereken sey haziran ya da en gec temmuz ayinda tezsiz yuksek lisans kaydinizi sildirmeniz ve acilan yuksek lisans ilanlarini basvurmaniz. Iki yil once bende ayni durumdaydim. 2015 yilinda tezsiz yuksek lisans kaydimi sildirdim( 1 temmuzda dilekce vermistim). Ayni yilin eylul ayinda baska bir universitenin tezli yuksek lisansina kaydoldum.

LG-K430 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A

Akademik Forum

Guest
Peki kaydımı sıldırmeden kendimi garantiye almak adına bu ay içerisindekı yuksek lısansa kaydolsam ve daha sonra ılk unıdekı kaydımı sıldırsem olur mu?