Yüksek lisans bölüm sorunsalı : Pazarlama VS İktisat

Alican Atalan

Öğrenci
Hocamlarım ve Arkadaşlarım merhaba,

Gördüğüm kadarıyla,ben dahil herkesin yüksek lisans bölüm konusunda kafası karışık.Bende diğer arkadaşlar gibi,2 bölüm arasında kaldım ve sizlerden farklı bir bakış açısı duymanın iyi olacağını düşündüm.Konu şudur:

3 yıldır aklımda hep pazarlama alanında yüksek lisans hayali kuruyordum.Fakat son 1 yıldır okudugum dergilerden sebep-genel olarak bloomberg business veya bu tarz dergiler- iktisat bölümüne ilgi duymaya başladım.Ancak akademik olarak ekonomi alanında alt yapım pek yok.derslerini almadım sevmiyorum ve yapamıyorum sebebi ile.Fakat şu an ilgim var.

İkincisebeb ise akademide kalma arzumdan dolayı,pazarlama gibi doyma noktasına erişmiş bir bölümden kariyer yapmaktan ziyade,iktisat alanında kariyer yapmanın daha olumlu sonuçlar doguracağını düşünüyorum.Bu yüzden de iktisat bölümü aklıma yatıyor.

peki sizler ne düşünüyorsunuz hocalarım.Pazarlama bölümünden mi devam etsem yoksa iktisat bölümünden mi ? Yük

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
Hocamlarım ve Arkadaşlarım merhaba,

Gördüğüm kadarıyla,ben dahil herkesin //(1)// yüksek lisans bölüm konusunda kafası karışık (!) .Bende diğer arkadaşlar gibi,2 bölüm arasında kaldım ve sizlerden farklı bir bakış açısı duymanın iyi olacağını düşündüm.Konu şudur:

3 yıldır aklımda hep //(2)//pazarlama alanında yüksek lisans hayali kuruyordum.Fakat son 1 yıldır okudugum dergilerden sebep-genel olarak //(3)// bloomberg business veya bu tarz dergiler- iktisat bölümüne ilgi duymaya başladım.Ancak akademik olarak //(4))// ekonomi alanında alt yapım pek yok.derslerini almadım sevmiyorum ve yapamıyorum sebebi ile.Fakat şu an ilgim var.
//(5)// İkincisebeb ise akademide kalma arzumdan dolayı,pazarlama gibi doyma noktasına erişmiş bir bölümden kariyer yapmaktan ziyade,iktisat alanında kariyer yapmanın daha olumlu sonuçlar doguracağını düşünüyorum.Bu yüzden de iktisat bölümü aklıma yatıyor.

peki sizler ne düşünüyorsunuz hocalarım //(6)// (*** * ***) .Pazarlama bölümünden mi devam etsem yoksa iktisat bölümünden mi ? Yük

Merhaba Alican;
6. nolu sorunuz doğrultsunda açıklıyorum sırayla
1) normaldir gayet normal ama abartmayınız. :)
2) fena bir seçim değil
3) ekonomi: bu dedikleriniz arasındaki en iyi seçim. MBa programlarına bakın tabi. türkiyede olmayacaksa farklı adlarla alanlar da görmek mümkündür ,ama bence bu en güzeli gibi, bilim alanınızdan çok sizin nasıl baktığınız ve displininiz önemli.ekonomi-iktisat-pazarlama ,bu üç alandada ortak dersleri almanız muhtemel ,ama sorsanız "ekonomi" daha tutulur derim.
NOT: seçim yaparken kendi düşünceleriniz ışığında seçim yapmanın daha mantıklı ve önemli olduğunu düşünmekteyim.interdisiplin çalışmanız da mümkündür.
ekonometriye birdefa başvurmuştum. şunlar yazılı olarak soruldu kolaydı ve yarısını tam cevapladım. diğer yarısını yarım yamalak.
EKK problemi nedir? , varyans analizi?? , tanımlamalar ekonomi nedir, istihdam nedir, istihdam ve açık nasıl programlanır? , Lp nedir ve amacı Lp nasıl programlanır (Lp:lineer programlama) nedir?
sözlü mülakat yapıldı ve elendim.(mülakatta alan -bilgisi hiç sorulmadı ,nerelisin? , nerden mezunsun ? nerelerde çalıştın? gibi sorular.)
.başarılar.

Son düzenleme:

Alican Atalan

Öğrenci
Merhaba Alican;
6. nolu sorunuz doğrultsunda açıklıyorum sırayla
1) normaldir gayet normal ama abartmayınız. :)
2) fena bir seçim değil
3) ekonomi: bu dedikleriniz arasındaki en iyi seçim. MBa programlarına bakın tabi. türkiyede olmayacaksa farklı adlarla alanlar da görmek mümkündür ,ama bence bu en güzeli gibi, bilim alanınızdan çok sizin nasıl baktığınız ve displininiz önemli.ekonomi-iktisat-pazarlama ,bu üç alandada ortak dersleri almanız muhtemel ,ama sorsanız "ekonomi" daha tutulur derim.
NOT: seçim yaparken kendi düşünceleriniz ışığında seçim yapmanın daha mantıklı ve önemli olduğunu düşünmekteyim.interdisiplin çalışmanız da mümkündür.
ekonometriye birdefa başvurmuştum. şunlar yazılı olarak soruldu kolaydı ve yarısını tam cevapladım. diğer yarısını yarım yamalak.
EKK problemi nedir? , varyans analizi?? , tanımlamalar ekonomi nedir, istihdam nedir, istihdam ve açık nasıl programlanır? , Lp nedir ve amacı Lp nasıl programlanır (Lp:lineer programlama) nedir?
sözlü mülakat yapıldı ve elendim.(mülakatta alan -bilgisi hiç sorulmadı ,nerelisin? , nerden mezunsun ? nerelerde çalıştın? gibi sorular.)
.başarılar.

Teşekkür ederim mesajısınız için.Açık bir şekilde düşünce şeklimin yanlış olmadığını,hatta akla mantıga yatar bir düşünceymiş.Tekrar teşekkür ederim plan yaparken iyice düşünmem gerek şu anda.size iyi çalışmalar dilerim