Yüksek Lisans Bölümler Arası Yatay Geçiş Olur mu?

esma08

Öğrenci
merhaba ben biyoloji bölümü biyoteknoloji alanında yüksek lisans yapıyorum ancak gıda mühendisiyim. biyoteknoloji bizim ortak alanımız ve gıda mühendisliği bölümündede bu alanda calısılıyor acaba ben kendi bölümüme geciş yapabilir miyim ?? bunu öğrenmek istiyorum. simdiden tsk

aktan

Doçent
merhaba ben biyoloji bölümü biyoteknoloji alanında yüksek lisans yapıyorum ancak gıda mühendisiyim. biyoteknoloji bizim ortak alanımız ve gıda mühendisliği bölümündede bu alanda calısılıyor acaba ben kendi bölümüme geciş yapabilir miyim ?? bunu öğrenmek istiyorum. simdiden tsk

ÖYP'de bölüm içinde yani anabilim dalı değişiklikleri ilgili fakültenin dekanının onayında biter.
Ancak, ÖYP ile eğer biyoloji bölümüne atanmışsanız bunu gıda mühendisliği bölümüne çeviremezsiniz ne yazık ki..

Yök, çünkü kadroyu "Biyoloji Bölümü" için açmış durumda.

mmhhzz

Öğrenci
Bende ise durum biraz farklı Nazmi hocam, iki farklı fakültede iki farklı doktora programına kayıtlıyım A üniversitesinde 6. Dönemde iken B üniversitesinde 1. Dönemdeydim ve B ünivesitesindeki öğrenciliğimle atandım, şimdi dil eğitimindeyim eğitim bittiğinde doktora yaptıgım yere görevlendirme isteyeceğim ancak aklımda hep A üniversitesindeki doktora var, YÖK e dilekçe yazsam kabul edilme olasılığı var mı?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Bende ise durum biraz farklı Nazmi hocam, iki farklı fakültede iki farklı doktora programına kayıtlıyım A üniversitesinde 6. Dönemde iken B üniversitesinde 1. Dönemdeydim ve B ünivesitesindeki öğrenciliğimle atandım, şimdi dil eğitimindeyim eğitim bittiğinde doktora yaptıgım yere görevlendirme isteyeceğim ancak aklımda hep A üniversitesindeki doktora var, YÖK e dilekçe yazsam kabul edilme olasılığı var mı?

Hocam çok zor o şekilde değiştirmek YÖK kurulu kararı gerekiyor, eğer doktora yapıyor olmak şekilde atandıysanız neredeyse imkansız.
merhaba Nazmi hocam ben Adıyaman üniversitesinde yüksek lisans yapıyorum su an
Adıyaman:
Yatay geçiş yoluyla öğrenci kabulü

MADDE 8 – (1) İlgili yükseköğretim kurumu içindeki başka bir enstitü anabilim veya anasanat dalında ya da başka bir yükseköğretim kurumunun lisansüstü programında en az bir yarıyılı tamamlamış olan başarılı öğrenci lisansüstü programlara yatay geçiş yoluyla kabul edilebilir. Yatay geçiş başvurusunun, ilgili anabilim ya da anasanat dalının olumlu ve gerekçeli görüşü alınarak, Senatoca belirlenen kabul koşullarına uygunluğu incelenir ve enstitü yönetim kurulunca karara bağlanır. Yüksek lisansta tez aşamasında, doktorada yeterlik sınavından sonra yatay geçiş yapılmaz.

mmhhzz

Öğrenci
Aynen dediğiniz gibi doktora yapıyor olmak koşulu ile atandım Nazmi hocam, şansımızı denemeli ama çok ümitlenmemeli sanırım...

Bu durumda şu soruyla sizi rahatsı etsem bir yolu var mıdır? "Atandığım üniversitede bölümünde öğrenci var ama anabilim dalında hiç hoca yok, dolayısıyla doktora yaptıgım üniversiteye görevlendirme kesin gibi görünüyor, bense yıllar sonra zorunluluktan gitmektense şimdiden orada kalıp ilerde başka yerlere geçiş yapmak niyetindeyim, mümkün mü hocam? Mümkün değilse görevlendirme sonucu sınav sonucu olumlu geldikten sonra ne kadar zamanda kesinleşir, nasıl bir yol izlemeli?"

Şimdiden teşekkür ederim hocam

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Aynen dediğiniz gibi doktora yapıyor olmak koşulu ile atandım Nazmi hocam, şansımızı denemeli ama çok ümitlenmemeli sanırım...

Bu durumda şu soruyla sizi rahatsı etsem bir yolu var mıdır? "Atandığım üniversitede bölümünde öğrenci var ama anabilim dalında hiç hoca yok, dolayısıyla doktora yaptıgım üniversiteye görevlendirme kesin gibi görünüyor, bense yıllar sonra zorunluluktan gitmektense şimdiden orada kalıp ilerde başka yerlere geçiş yapmak niyetindeyim, mümkün mü hocam? Mümkün değilse görevlendirme sonucu sınav sonucu olumlu geldikten sonra ne kadar zamanda kesinleşir, nasıl bir yol izlemeli?"

Şimdiden teşekkür ederim hocam

Merhaba evet tabiki atandığınzı yerde doktora yapmanın en büyük avantajı da bu :) 4 yıl sonra dr. arş. gör. olarak serbest kalacaksınız ;)

A

adgnh21

Guest
Yüksek Lisans Bölümler Arası Geçiş

Merhabalar,
Şehir ve Bölge Planlama Bölümünde son sınıf öğrencisiyim mimarlık bölümüne yüksek lisans yapabilir miyim acaba?