Yüksek Lisans Ders Kaydı Yapmama

ahmt123

Öğrenci
Forumlarda çok kez sorulmuş fakat değişmiş olabileceği düşüncesiyle tekrar sormak istedim. Yüksek lisansa bu yıl başladım. ilk dönem derslerini verdim. Bazı sebeplerden dolayı 2.dönem ders kaydı yaptırmak istemiyorum.Normalde kayıt dondurmak istedim fakat öyle bir hak verilmiyormuş. 2.dönem ders almasam gelecek sene alsam herhangi bir zararı olur mu daha doğrusu almama hakkım var mı yoksa mecburi mi almak zorundayım?

Diğer bir soru 2. dönem ders almamamın not ortalamamın düşmesine bir etkisi olur mu?
Son sorumda ders kaydı yaptırmamış halimle akademik kadro ilanlarına başvurma imkanım hala devam eder mi ?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

aktassa

Öğrenci
Forumlarda çok kez sorulmuş fakat değişmiş olabileceği düşüncesiyle tekrar sormak istedim. Yüksek lisansa bu yıl başladım. ilk dönem derslerini verdim. Bazı sebeplerden dolayı 2.dönem ders kaydı yaptırmak istemiyorum.Normalde kayıt dondurmak istedim fakat öyle bir hak verilmiyormuş. 2.dönem ders almasam gelecek sene alsam herhangi bir zararı olur mu daha doğrusu almama hakkım var mı yoksa mecburi mi almak zorundayım?

Diğer bir soru 2. dönem ders almamamın not ortalamamın düşmesine bir etkisi olur mu?
Son sorumda ders kaydı yaptırmamış halimle akademik kadro ilanlarına başvurma imkanım hala devam eder mi ?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim. Teşekkürler.

Hocam selamlar;

Valla seninkine benzer mi bilemiyorum ama bende biraz farklı bir durum var.
Ben de geçen sene YL kaydımı yaptırdım ama yabancı dil dolayısı ile ders alamadım. Bu sene de yeterli puanı alamadığım için ders alamıyorum. Bugün danışman hocam aradı. Yol haritası çizmek üzere davet etti. İlk hedef dil sınavı, sonrasında da dersleri tamamlamak dedi. Bu durumda senin durumunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Hani ders alıp da gitmesen ortalamanı etkiler ama almadığın derslerden dolayı da düşük not gibi bir durum daha önce de duymadım.
Ama sen yine de öğrenci işlerinden net bilgi edinebilirsin.
Kolay gelsin.