Yüksek lisans diploma notu sorunu

mephisto

Öğrenci
Merhaba,

Şimdi okuduğum üniversitedeki diploma notu 2.81. yüz üzerinden ise 81 olması lazım. Şimdi ben atıyorum istanbul üniversitesinde yüksek lisansa başvurursam. hesaplamaya bu transcript'deki 2.81/80 mi dahil olacak yoksa onların not sisteminde dönüşecek mi bu ortalama.

Teşekkür ederim

finduilas

Profesör
Merhaba,

Şimdi okuduğum üniversitedeki diploma notu 2.81. yüz üzerinden ise 81 olması lazım. Şimdi ben atıyorum istanbul üniversitesinde yüksek lisansa başvurursam. hesaplamaya bu transcript'deki 2.81/80 mi dahil olacak yoksa onların not sisteminde dönüşecek mi bu ortalama.

Teşekkür ederim
Yuksek lisans icin nota universite kendi karar verir, Istanbul Universitesi'ne sormaniz lazim hangisini baz aldigini.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

mephisto

Öğrenci
sitede şöyle bir şey var ama.

4) Türkiye’deki yükseköğretim programlarından mezun olan, diploma notu 100’lük sisteme göre düzenlenmemiş adayların not dönüşümünde İstanbul Üniversitesi Senatosu’nca 2010 yılında kabul edilmiş olan 4’lük notların 100’lük notlara dönüşüm tablosunun kullanılmasına karar verilmiştir. Lisansüstü başvurunuzu yaparken mezuniyet transkriptinizde 100’lük sistemde not bulunması halinde (sadece 100’lük veya 100’lük ile 4’lük aynı anda) herhangi bir dönüşüm yapılmadan mezuniyet transktiprindeki 100’lük notu sisteme işlemelidir.