yüksek lisans diploması mesleki unvan kazandırır mı ?

mahir

Öğrenci
bunun hakkında bir çalışma varmış hocalarım.artık en son mezun olunan programa göre ünvan durumu varmış.bilgisi olan var mı acaba ?

perfect_phi

Öğrenci
nasıl yanii bu konuya biraz daha açabilir misiniz çeko lisans mezunu biri iktisatta y.lisans diploması aldığında "iktisat bölümü mezunu olmak " veya " iktisat lisans mezunu olmak " koşullulara başvurabilecek mi ünvan derken???

Tutatochi

Öğrenci
Öyle değilde heralde prof, yard.doç. doç gibi ünvanlardan bahsediyor arkadaş. Yabancı ülkelerde (M.A) Master of Arts, (PhD) Philosophy of Doctorate ve (MSc) Master of Science) ünvanları var. Bizde karşılıkları henüz yok, bir çalışma olup olmadığından da haberim yok.

Mustafa

Araştırma Görevlisi
Ünvandan kastın isminin önündeki takı ise Türkiye'de böyle bir şey yok. Ancak yüksek lisans yaptığın alanın devletteki karşılığı ise bu var. Şöyle ki Fen bilgilisini bitirmiş birisi Matematik eğitimi alanında yüksek lisans yapmış ise Matematik Öğretmeni ünvanı alır ve KPSS'ye ister Fen isterse Matematik branşından girip MEB'de matematik öğretmeni olarak çalışabilir. Aynı alanda yüksek lisans yaptıysan da atandığında "Uzman Öğretmen" ünvanını alırsın.

alikuru

Araştırma Görevlisi
yüksek lisans mezuniyeti "bilim uzmanı" ya da "sanat uzmanı" ünvanı getirir

mühendislikten mezunsanız ve yl bitirdiydesiniz "yüksek mühendis"
öğretmenlikten " " " "uzman öğretmen"
hemşirelikten " " " "uzman hemşire"

vs. bu şekilde devam ediyor

Mustafa

Araştırma Görevlisi
yüksek lisans mezuniyeti "bilim uzmanı" ya da "sanat uzmanı" ünvanı getirir

mühendislikten mezunsanız ve yl bitirdiydesiniz "yüksek mühendis"
öğretmenlikten " " " "uzman öğretmen"
hemşirelikten " " " "uzman hemşire"

vs. bu şekilde devam ediyor
Evet, maaşa da işliyor bu karşılık :)

hasan0688

Araştırma Görevlisi
hocam y lisansı bitiren biri kadroya o yıl atansa bile bu uzman öğretmen unvanını alıp imkanlarından faydalanabiliyor mu?normal şartlarda bir yıl stajyerlik var da o yüzden merak ettim

alikuru

Araştırma Görevlisi
hocam y lisansı bitiren biri kadroya o yıl atansa bile bu uzman öğretmen unvanını alıp imkanlarından faydalanabiliyor mu?normal şartlarda bir yıl stajyerlik var da o yüzden merak ettim

milli eğitimde öyle yüksek lisans doktora falan pek bir fayda sağlamıyor maalesef, asaletinizi aldıktan sonra kadro dereceniz değişir ve maaşa çok çok çok küçük bir miktar da yansır

muhibbi

Öğrenci
yüksek lisans mezunu bir öğretmenin uzman öğretmen olması gibi bir şey söz konusu değil.. uzamn öğretmenlik için en başta 7 yıllık hizmet esas alınır. yüksek lisansın meb'deki öğretmenlere tek getirisi hizmet puanına 5 puan eklenmesi ve maaşa cüz'i bir miktar eklenmesidir..

yavuz1508

Öğrenci
Uzman Öğretmenlik, MEB'te çok küçük bir zaman diliminde piyango gibi vurup geçmiş bir uygulamadır. Kadrolu olarak Meb'te 5.yılım ek derssiz, vergi kesintisine girmemiş maaşım 2300tl civarı.
uzman öğretmenin ise, zamanında girdikleri kpss eğitim bilimleri ayarında 'uzman öğretmenlik' sınavından (başarı ölçütü de neydi ne değildi bilmiyorum, araştırırsanız rahatlıkla bulursunuz) başarılı olduğu için ek derssiz maaşı 2900küsür.
şu anda yüksek lisansıma devam ediyorum, 2 yıl bitince maaşıma maksimum 2küsür tl etki edecekmiş;
http://i.imgur.com/uBusNK4.jpg
Aslında iyi tarafından bakalım,
MEB'in yöneticileri bence bunu bilerek yapıyor olabilirler çünkü yukarıda yazdıklarımdan da anlayabileceğimiz gibi;
Yüksek lisansı ve alanında uzmanlaşmayı kimse 'parası için' yapmıyor :)

A

Akademik Forum

Guest
peki metal eğitimi öğretmenliğinde lisans tamamlayıp imalat mühendisliğinde yl tamamlayan ne ünvanı alır

A

Akademik Forum

Guest
Benim de bir sorum olacak. Makine Mühendisliği lisansını bitirmiş biri aynı dalda yüksek lisans yaptıktan sonra Makine Yüksek Mühendisi olabiliyor mu? Teşekkürler.

A

Akademik Forum

Guest
işletme mezunu ünvanı

merhaba,
ben de yüksek işletmeci mi olacağım
e-mba yaptım. ünvan olur mu?

A

Akademik Forum

Guest
inş.müh.lisansından sonra Fen Blm.Ens. tezsiz yük.lisansımı tamamladım.Ünvanım nedir?

1

1_bilge

Guest
Alan dışı yüksek lisans ile yuksek lisans yapılan alandan memur olunabilir mi?

Uluslararası İlişkiler mezunuyum. Hangi alanlarda formasyon alabilirim ve örneğin sosyoloji' de yüksek lisans yaparsam 4 yıllık sosyoloji bölümünden mezun olanlar gibi memur ve öğretmen olarak atanma imkanı var mıdır? Yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler...

oktaydinn

Öğrenci
Ünvandan kastın isminin önündeki takı ise Türkiye'de böyle bir şey yok. Ancak yüksek lisans yaptığın alanın devletteki karşılığı ise bu var. Şöyle ki Fen bilgilisini bitirmiş birisi Matematik eğitimi alanında yüksek lisans yapmış ise Matematik Öğretmeni ünvanı alır ve KPSS'ye ister Fen isterse Matematik branşından girip MEB'de matematik öğretmeni olarak çalışabilir. Aynı alanda yüksek lisans yaptıysan da atandığında "Uzman Öğretmen" ünvanını alırsın.

Mustafa hocam merhaba. Ben İşletme mezunuyum ve pedagojik formasyon aldım. İşletme mezunları pedagojik formasyon belgesiyle Muhasebe Finansman Öğretmeni veya Pazarlama Öğretmeni olabiliyor ama 2. öncelikli atama hakkımız var ve bu yüzden atanmam oldukça zor. Ancak Kamu Yönetimi mezunları 1. öncelikli olarak Adalet Öğretmenliğine başvurabiliyor. Bende şu anda Kamu Yönetimi bölümünde tezsiz yüksek lisans yapıyorum. Sizin yorumunuza göre öğretmen atamalarında ister lisans, ister yüksek lisans mezuniyetimizi kullanabiliyoruz. Ayrıca öğretmen atama esasları 6. madde de şöyle bir ifade var: "Öğretmenler, ek çizelgede belirtilen alanlar itibarıyla bu alanların karşısında gösterilen yükseköğretim programlarından en az lisans mezunu olanlar arasından seçilir." Sizin yorumunuza göre ve bu maddede ki "en az lisans mezunu" ifadesine göre Kamu Yönetiminden yüksek lisans mezunu olursam, Adalet öğretmenliğine başvurabilirim diye düşündüm fakat araştırdığımda net bir bilgi bulamadım. MEB'e mail yazdım ancak 2 haftadır cevap alamadım. Bu konuda ayrıntılı bilginiz varsa paylaşırsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

E

Esma Yılmaz

Guest
uzman

Merhabalar...Sosyal Hizmet bölümü mezunu isek sosyal hizmet uzmanı olabiliyor muyuz peki? çünkü devlette böyle bir kadro yok...Sosyal çalışmacı olarak görev yapıyoruz...