Ahmet Delikelli
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba, karışık bir durumum var araştırdım bazı kafama takılanlar var size sormak iistedim. Ben 2013/2014 güz döneminde tezsiz bir yüksek lisans programına başladım 3.dönem sonunda 8adet ders verdim ortalamam 3 üzerinde ve bu durum üzerine biraz düşünerek tezli programa geçme kararı aldım. şartları yerine getirerek 4. döneme tezli olarak başladım aynı dönem bir de iş hayatına başlayınca tez protokolüm ile ilgilenemedim ve haliyle tez1 den kaldım. 5. dönem içerisindeyim ve tez 1 dersinde bir konu üzerinde protokol sağlamak üzereyiz fakat danışman hocam senin 6 dönem sıkıntın olmayacak mı diye merak etti. Çünkü tez konum 1 dönemde bitecek bir çalışma olması imkansız, 2 dönem süre verdi bana. Bu durumda 6. dönem ve 7. dönem teze ayırmam gerektiğini söyledi. benim ise 6. dönem sonunda bildiğim kadarıyla askerlik tecilim bitiyor ben nasıl tekrar sevk tarihi erteleyebilirim bilimsel çalışma sebebiyle dönem uzatması isteyerek yüksek lisans dönem kaydımı da yaparak yeniden tecil isteyebilir miyim?. Eskiden tezli programlarda max 4 dönemdi sonra 6 döneme çıkarıldı bir ara sınırsız hale getirildi. Konuyu çok karıştırmadan tez sürem (6. ve 7. dönem) içerisinde askerlik ile ilgili engele takılmadan öğrenim hayatıma devam edebilir miyim? Yoksa bazı sebepler bularak dönem dondurma ile ekstra 1 dönem kazanabilir miyim?(tez hocam dönem dondurursan çalışmalara illegal bir şekilde devam ederiz bana göre bir sorun yok hertürlü yardımcı olurum demişti). Teşekkürler...
- - - Güncellendi - - -
1 dönem kayıt dondursam mesela, sevk tarihimin 6 ay daha ertelenmesini isteyebilir mi okul?
- - - Güncellendi - - -
bu arada şunu da belirtmek isterim. Ben yüksek lisansımı askerden kaçma gibi bir sebeple uzatmıyorum. Çalışma ihtiyacım olduğu için 1 dönem aksattım aslında 2.dönem bitmek üzere 2 dönem aksatmış sayılırım. Aynı zamanda bir lisans programında da 2.üniversite eğitimi alıyorum(örgün olarak). amacım askere alınana kadar master tezimi tamamlamak ve lisans derslerimi bir nebze de olsa azaltmak. Sevk bitiş tarihim 2016 ağustos ama celp dönemi olarak kasım gözüktüğü için aslında tez bitirme için yaklaşık 11 ayım var. Tabi okul 6.dönem sonunda ilişkimi kesmez ise (ki bu artık yok diye biliyorum.)
- - - Güncellendi - - -
1 dönem kayıt dondursam mesela, sevk tarihimin 6 ay daha ertelenmesini isteyebilir mi okul?
- - - Güncellendi - - -
bu arada şunu da belirtmek isterim. Ben yüksek lisansımı askerden kaçma gibi bir sebeple uzatmıyorum. Çalışma ihtiyacım olduğu için 1 dönem aksattım aslında 2.dönem bitmek üzere 2 dönem aksatmış sayılırım. Aynı zamanda bir lisans programında da 2.üniversite eğitimi alıyorum(örgün olarak). amacım askere alınana kadar master tezimi tamamlamak ve lisans derslerimi bir nebze de olsa azaltmak. Sevk bitiş tarihim 2016 ağustos ama celp dönemi olarak kasım gözüktüğü için aslında tez bitirme için yaklaşık 11 ayım var. Tabi okul 6.dönem sonunda ilişkimi kesmez ise (ki bu artık yok diye biliyorum.)