Yüksek Lisans Eğitiminde KYK Kredisi

msezen

Öğrenci
Lisans da kyk kredisi alıyorum. Lisans ve Yüksek Lisans eğtimi arasında 1 yıl ara olursa, yüksek lisans eğitimimde tekrar kredi alabilir miyim ?

yeniceri

Öğrenci
Lisans eğitimi esnasında alınan kredi geri ödenmeden araya giren iki yıldan sonra başlanılan lisansüstü eğitiminde de krediden faydalanmak mümkün mü?

panzehir65

Öğrenci
lisans eğitimimde kredi aldım.lisans bitti. 1 yıl ücretli öğretmenlik yaptım.eksik de olsa sigortam yatmış görünüyor.Bu sene yüksek lisans için başvuru yaptım.kredi ya da burs başvurusunda bulunabilir miyim? Çıkar mı? Sigortalı işe başlamışsam alamam diye biliyorum. İnşallah yanlış biliyorumdur.

panzehir65

Öğrenci
şu an çalışmıyorum.malum ücretli öğretmenlik.krediye başvuracağım zaman çalışmıyorsam eğer alabilir miyim? Önceden yatan sigortalar bir sorun oluşturur mu?

F

financier

Guest
şu an çalışmıyorum.malum ücretli öğretmenlik.krediye başvuracağım zaman çalışmıyorsam eğer alabilir miyim? Önceden yatan sigortalar bir sorun oluşturur mu?

hocam benimde eskiden yatan sigorta primlerim vardı , YL yaptığım dönem işten ayrılmıştım aktif çalışmıyordum. problem olmamıştı, yani almıştım. önemli olan başvuru yaptığınız dönem sigortalı olarak çalışmıyor olmanız.

panzehir65

Öğrenci
Sırf bu kredi çıkmaz diye yaşadığım il dışında yüksek lisans başvurusu yapamıyordum hocam.Çok sağolun valla çok mutlu oldum bunu öğrendiğime :)

hakmakine

Öğrenci
arkadaşlar ben şu an yüksek lisans yapıyorum ve ve kyk kredisi alıyordum. şu an araş.gör. olarak göreve başladım aldığım kredi otomatik olarak kesilir mi yoksa benim başvurmam mı gerekiyor? bir de acaba bu durumda kredinin devam etmesi mümkün mü?

- - - Güncellendi - - -

arkadaşlar ben şu an yüksek lisans yapıyorum ve ve kyk kredisi alıyordum. şu an araş.gör. olarak göreve başladım aldığım kredi otomatik olarak kesilir mi yoksa benim başvurmam mı gerekiyor? bir de acaba bu durumda kredinin devam etmesi mümkün mü?
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ne diyorsunuz bu konuda:)

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici

- - - Güncellendi - - -

[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam ne diyorsunuz bu konuda:)
Normalde SGK kaydı yapıldığında sistemlerde görünüyor ve otomatik kesiliyor ama siz de başvuru yapabilirsiniz bir ihtimal sistemde görünmezse devam eder zaten karşılıklı olduğu için de bir cezası yok.

akademik3506

Öğrenci
hocam merhabalar. kyk bursu aldım lisans eğitimim boyunca yüksek lisans yapma hedefim var ama tam donanımlı değilim ancak bursum kesilir korkusuyla taşraya bile başvurmayı düşünüyorum.

lisans sonra yls'a geçişte 1 sene ara versek devam eder mi kesilir mi?

lisansta kredi alıp ara vermeden yüksek lisansa devam edince kredi alamıyor muyuz? kyk'nın sitesinde "daha önce burs ya da krediden yararlananlar kredi alamaz" gibi bir madde var. bu o anlama mı geliyor?

A

Akademik Forum

Guest
yüksek lisans öğrenim kredisi

Merhabalar benim bir kaç sorum olucak sizlere öncelikle bahar döneminde krediye başvurma ihtimalim var mı? Varsa eğer şuan sigortalı bir işte çalışıyorum sigortalı işte çalışırken öğrenim kredisi alınabiliyor mu? son olarak eşim özel öğrenci olarak başlıcak özel ögrencinin kredi alma ihtimali var mı ?

A

Akademik Forum

Guest
öğrenim kredisi aldım 1 sene lisansta iken sonra dilekçeyle vazgeçtiğimi bildirdim.lisans boyunca başbakanlık bursuna başvurum yapmama sistem izin vermedi.yüksek lisansta değişir mi acaba