Merhabalar forum üyeleri. Hepinize iyi akşamlar diliyorum ve hayatlarınızda başarılar diliyorum. Öncelikle ben Selçuk Üniversitesi Gazetecilik bölümü 3. Sınıf öğrencisiyim. Akademisyen olarak kariyerime başlamak isteyen biriyim. Ancak aklıma takılan bir kaç soru var umarım yardımcı olursunuz. Ben istanbul Üniversitesinde Genel gazetecilik Ana bilim dalında yüksek lisans yapmak istiyorum ve sorularıma gelecek olursak:
1- Askerliğimi henüz yapmamış biriyim bir sakıncası olur mu ? Yoksa Üniversite eğitimi gibi askerlik tecil edilir mi ?
2- Şu an Lisans ortalamam 3.01 Ales puanım ise 81 YDS'ye henüz girmedim. Bu şartlar altında planladığım üniversitenin ana bilim dalını kaznabilir miyim ? Yoksa çok mu zayıf notlarım.
3- Yüksek lisans yaparken akademisyen olmak hala var mı ?
Eğer İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yapan biri var ise bana mesaj atarsa sevinirim. Tabi Gazetecilik veya iletişim sosyolojisi Ana bilim dalları mezun veya okuyanlar varsa onların ulaşmaları daha iyi olur.
Hepinize yardımları için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın dostlarım.
1- Askerliğimi henüz yapmamış biriyim bir sakıncası olur mu ? Yoksa Üniversite eğitimi gibi askerlik tecil edilir mi ?
2- Şu an Lisans ortalamam 3.01 Ales puanım ise 81 YDS'ye henüz girmedim. Bu şartlar altında planladığım üniversitenin ana bilim dalını kaznabilir miyim ? Yoksa çok mu zayıf notlarım.
3- Yüksek lisans yaparken akademisyen olmak hala var mı ?
Eğer İstanbul Üniversitesi Sosyal bilimler Enstitüsünde Yüksek Lisans yapan biri var ise bana mesaj atarsa sevinirim. Tabi Gazetecilik veya iletişim sosyolojisi Ana bilim dalları mezun veya okuyanlar varsa onların ulaşmaları daha iyi olur.
Hepinize yardımları için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalın dostlarım.