Yüksek Lisans İçin Diploma Notu Her Üniversitede Aynı mı?

burkino

Öğrenci
Ben selçuk üni. Arkeoloji bölümü 4.sınıf ögrencisiyim 2.35 ortalamam var.Selçukta 2.50 yüksek lisans yapmak için istenen not genede başvuru yapabilirmiyim.Araştırmalarımda yapabilirsin tarzı yazılar okudum ama anlayamadım harici başka yüksek lisans yapabilecegim üniversitelerin taban diploma notlarını bulamadım kafam çok karıştığı için sizin gibi bilgili insanların beni aydınlatmasını istiyorum.Konu yanlış yere açtıysam eger özür dilerim sadece cok kafam karıştı bir çok kişi farklı şeyler yazmış ve eski yazılar.Kafama takılan sorular ise şunlar.

1.Not ortalamam 2.50 tutmasa bile başvuru yapabilirmiyim
2.Hangi Üniversitenin kaç taban ortalamayla aldıgına nasıl bakabilirim veya ögrenebilirim

şimdiden teşekkürler:)

pepsiadam

Öğrenci
Ben selçuk üni. Arkeoloji bölümü 4.sınıf ögrencisiyim 2.35 ortalamam var.Selçukta 2.50 yüksek lisans yapmak için istenen not genede başvuru yapabilirmiyim.Araştırmalarımda yapabilirsin tarzı yazılar okudum ama anlayamadım harici başka yüksek lisans yapabilecegim üniversitelerin taban diploma notlarını bulamadım kafam çok karıştığı için sizin gibi bilgili insanların beni aydınlatmasını istiyorum.Konu yanlış yere açtıysam eger özür dilerim sadece cok kafam karıştı bir çok kişi farklı şeyler yazmış ve eski yazılar.Kafama takılan sorular ise şunlar.

1.Not ortalamam 2.50 tutmasa bile başvuru yapabilirmiyim
2.Hangi Üniversitenin kaç taban ortalamayla aldıgına nasıl bakabilirim veya ögrenebilirim

şimdiden teşekkürler:)

Konu yanlış yerde, muhtemelen boş vakti olan bir editör alıp taşıyacaktır. Gelelim sorulara:

1) Yapabilirsin (bazı enstitüler başvuruda işi sıkı tutarken bazıları "ne olursan ol gel" demektedir) ama her halükarda ön değerlendirmede başvurun geçersiz sayılır. Bir lisansüstü programında lisans mezuniyet notu için baraj varsa, o barajı aşmayan öğrenci başvursa dahi sınava alınmaz.

2) Başvuru yapacağın üniversitenin enstitü web sayfasına girip önce güncel ilan var mı yok mu diye bakarsın. Varsa orada yazıyordur GNO barajı. Yoksa da geçmiş duyuruları kurcalayıp eski tarihli ilanlara ulaşarak bakabilirsin. Ama baraj puanlarında bir dönemden diğerine değişiklik yapılmış olabileceğini gözönünde bulundurman lazım. Güncel ilanları dikkate almalısın.

Şimdiden başarılar .)