Yüksek Lisans için iller arası mesafe

paradoxus

Öğrenci
Arkadaşlar yüksek lisans veya doktora kazandığımız şehire uzak bir ilde yaşıyorsak bunun dezavantajları nelerdir? Hocalara göre değişir ama ne kadar idare ediyorlar?
Bu durumu yaşayan arkadaşlar mutlaka vardır. Tecrübelerinizi paylaşır mısınız?

- - - Güncellendi - - -

Bu konuda tecrübe edinen arkadaşlar yok mu?

Galenos

Öğrenci
Ben her hafta uçakla ankaraya gidiyorum..ankara üni/sağlık enstitü ve devamsızlık konusunda hiç esnemiyorlar...ama bölümden bölüme üni den üniye değişir mi bilmem...y.lisansıda uzak bir şehirde yaptım devam orada da aranıyordu..

kelebenkk

Öğrenci
Tezli yüksek lisansta ilk iki dönem üniden üniye değişmekle beraber haftanın 2-4 günü ders oluyor ve devam zorunlu. Konu üzerine burda alacağınız cevaplar sizi yanıltabilir. Çünkü uygulamada çok farklı durumlar karşınıza çıkabilir. Eğer sınıf mevcudu kalabalık olursa ve sizin yerinize imza atacak sunum odev calişmları vs konularda sizi bilgilendirecek bir arkadaşınız olursa devam sorununuz olmaz. Ama 5 kişinin aldığı bir ders de farkedilmeme ihtimaliniz yok malesef. Onun dışında hocanın tavrıda bu noktada çok önemlidir. Devam isteyen bir hocaya donemin sonunda gelmemeniz sebebini açıklamanız oldukça zor olacaktır. Ders dönemini 2 dönemde bitirmek de degildir mesela bana kalırsa 3 dönem olsun 4 olsun ama alınan derslere Devam edilsin. Herşeyin ötesinde tezli yüksek lisansi akademik kariyerin başlama noktası olarak kabul edersek derse girmemeniz sizin zararınıza olucaktır.

bigthunder

Doçent
il dışında yapıyorum devamsızlığa ihtiyaç halinde hiç sorun etmediler danışmanımla bile telefonla ya da maille görüşüyorum

hiç bir şekilde diğer öğrencilerden ayırt edilmedim tek farkı derse gelmezse fazladan ödev okuma vs yapıyorum:)

++alyansss

Kısıtlanmış Üyelik
hocam imkanınız varsa bulunduğunuz şehirde yapın çünkü çok dezavantajlı ben bazı şeylere şaştım kaldım çünkü türkiyenin ii okullarından birini bitrirdim Anadolu da bi ünide tezliye başladım herşeyi teferruatlı anlatmak istemiyorum ama hoca yüzde 80 ders devamına göre not verdi bişi anlamadım dersi alan 5 kişiydik ..ama nu böyle oldu üzüldüm hakkaten dahası benden iyi not alan arkadaşlarım "biz emek verdik " falan ayakları yaptı .. ayrıca ulaşım -barınma tahmin ettiğinizdeb fazla olur vaziyet evdeki hesap çarşıya uymaz yani ..şöle söyliyim ikametimle arası 2 saatlik yol aşağı yukarı her ay 400 tl gitti :(

paradoxus

Öğrenci
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler arkadaşlar.
Ben de çok uzaklarda yükseklisansa başvurdum ama araştırdıkça işin tadı kaçtı açıkçası. Hocadan hocaya değişiyor vs ve bütün masrafa değmeyecek gibi.
Bulunduğum ilde bölümüm yok. En yakın yer bile uzak kalıyor.Bakalım belki yan alandan yaparım ya da öyp için uğraşırım tüm değişikliklere rağmen.