Yüksek lisans için yabancı dil puanı şart mı ?

fevzi90

Öğrenci
merhaba , ben dokuz eylül üniversitesi veya ege üniversitesi fen bilimleri enstitüsünde yüksek lisans yapmayı düşünüyorum ales puanım 85 , ortalamam 2.75 ancak yabancı dil puanım çok düşük 30. Yine de başvurabilir miyim ? Bilgilendirebilirseniz sevinirim.

antiochos12

Öğrenci
Her üniversitenin, enstitünün, hatta bölümün giriş şartları farklılık göstermekte. En doğru bilgiyi enstitü sayfasından öğrenebilirsiniz. Kimisi dil şartı aramayabilir, kimisi 50, kimisi 70 barajı koyabilir. DEU Sosyal Bilimler bir kaç bölümü için 50 şartı arıyordu misal...

gs266

Öğrenci
(6) a) Yüksek lisans programlarına başvuruda, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi veya Yabancı
Diller Yüksekokulunca yapılan yabancı dil yeterlilik sınavından en az 55 puan veya YÖK tarafından kabul edilen
merkezî yabancı dil sınavlarından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen uluslararası yabancı dil sınavlarından
bu puan muadili bir puan alınması zorunludur.
b) Kısmen veya tamamen yabancı dille eğitim yapılan programlarda yabancı dil şartının programının dilinden,
programın dilinin öğrencinin ana dili olması halinde (a) bendinde belirtilen diğer bir yabancı dilden sağlanması
zorunludur.
c) Tamamen Türkçe eğitim yapılan yüksek lisans programlarına öğrenci kabulünde, programın özelliği
nedeniyle ilgili enstitü kurulu kararı ve Senato onayı ile yabancı dil puan şartı aranmayabilir.

http://www.fbe.deu.edu.tr/ALL_FILES/Sayfa_Dosyalar/20160815-2.pdf

sayfa 2