Yüksek Lisans İle İlişiğin Kesilmesi

UuEc-4502

Öğrenci
Arkadaşlar 2013-2014 güz yarıyılı yani bu yıl selçuk üni.de tezli programa kabul edildim fakat bazı sebeplerden dolayı 2 dönem devam edemeyeceğim. Dondurmak için dilekçe verdim fakat kabul edilmedi. ilk dönem devamsızlıktan kalmış olacağım ikinci dönem o dersleri seçip gitmemek ya da hiç ders seçmeyip gitmemek seçeneklerinden hangisini uygulamalıyım? Okuldan atılma kalktı deniliyor doğrumu? Bu durumda ödenecek harç ücreti artacakmış ben henüz harç ücreti ödemedim mesela ne zaman ödemem gerekecek bu durumda ve kaç kez?? lütfen bilen biri yardımcı olsun:(

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Arkadaşlar 2013-2014 güz yarıyılı yani bu yıl selçuk üni.de tezli programa kabul edildim fakat bazı sebeplerden dolayı 2 dönem devam edemeyeceğim. Dondurmak için dilekçe verdim fakat kabul edilmedi. ilk dönem devamsızlıktan kalmış olacağım ikinci dönem o dersleri seçip gitmemek ya da hiç ders seçmeyip gitmemek seçeneklerinden hangisini uygulamalıyım? Okuldan atılma kalktı deniliyor doğrumu? Bu durumda ödenecek harç ücreti artacakmış ben henüz harç ücreti ödemedim mesela ne zaman ödemem gerekecek bu durumda ve kaç kez?? lütfen bilen biri yardımcı olsun:(
Atılma kalkalı 2 yıl oluyor. O yüzden dondurmuyorlar zaten, 3 yılı geçince öğrencilik sttaünüz devam ediyor ama öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz sadece. Harç ödemezseniz pasif konuma geçer ödeyince de aktifleşir ve tekrar başlarsınız öğrenime.

bcayir

Öğrenci
hocam aynı konudan bende muzdaribim.Bu dönem kazandım fakat bazı sebeplerden dolayı devam edemeyeceğim okula gidip görüştüm,dondurma talep formunu gerekçesini de ekiyle beraber doldurmam söylendi.Hiç dondurma işine girmeyip sadece olduğu gibi bıraksam yani ne danışman ne de ders seçsem bi kaybım olur mu? Anladığım kadarıyla pasif durumda oluyoruz böyle olursa,dondurmayla bu seçeneğin arasında ne fark var,hangisini önerirsiniz hocam,iyi çalışmalar.

Broker

Öğrenci
Nazmi hocam, 3 yıldan sonra harç ödeyerek YL a devam ediyoruz yani öyle mi?

- - - Güncellendi - - -

Nazmi hocam, 3 yıldan sonra harç ödeyerek YL a devam ediyoruz yani öyle mi??

sos

Öğrenci
merhaba arkadaşlar,
ben 3 dönem tezimi veremedim. yani 1 dönem uzattım. tekrar ders aşamasına düşürülmesi gidi bir durum varmış. bilgisi olan var mı?

adrasa

Öğrenci
Atılma kalkalı 2 yıl oluyor. O yüzden dondurmuyorlar zaten, 3 yılı geçince öğrencilik sttaünüz devam ediyor ama öğrencilik haklarından yararlanamıyorsunuz sadece. Harç ödemezseniz pasif konuma geçer ödeyince de aktifleşir ve tekrar başlarsınız öğrenime.

hocam kayıt yenilemezsek problem olur mu? İki yarıyıl üst üste kayıt yeniletmeyen öğrencinin kaydı silinir deniyor. bu durum yüksek lisans öğrencilerinde de böyle mi?

göktürk_

Öğrenci
arkadaşlar arkadaşım bahar döneminde KTÜ yü kazandı. hazırık sınıfı var fakat bu dönem bazı sorunlardan dolayı gidemiyor.bir dönem geç başlamak istiyor yani güz döneminde başlamak istiyor.hazırlık sınıfında devam zorunluluğu var.gitmezse kalır mı yoksa okuldan atılır mı? okuldan atılmasında neolursa olsun.yada derslere girmeyp sınavlara gitse olur mu? eğitim öğretim yönetmeliğine baktık fakat kalma yada atılmayla ilgili birşey yok

- - - Güncellendi - - -

Bir bilen yok mudur arkadaşlar?

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz yüksek lisans

Arkadaşlar askerliği tecil ettirmek için formalite icabı tezsiz yüksek lisansa basvurdum. 1. Yarı yıl harç ücretini ödeyip daha sonraki dönemleri ödemezsek ne olur. Atılır mıyım veya tecil noktasında sıkıntı olur mu cevaplarsanız sevinirim.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar askerliği tecil ettirmek için formalite icabı tezsiz yüksek lisansa basvurdum. 1. Yarı yıl harç ücretini ödeyip daha sonraki dönemleri ödemezsek ne olur. Atılır mıyım veya tecil noktasında sıkıntı olur mu cevaplarsanız sevinirim.

Ben de aynı şekilde uzaktan eğitim yüksek linansa kayıt oldum. İlk dönem harcımı ödeyip kaydımı yaptırdım ama 2. dönem harcımı ödemedim ve kayıt yenilemedim. Kaydımız silinir mi? Lütfen yardımcı olun. Teşekkürler.