Yüksek lisans ilişik kesilme (acil yardım)

oscarwilde

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba ben geçen sene tezli yüksek lisans eğitimime başladım ve bazı sebeplerden ötürü derslerimi veremedim ve ders dönemimde 2.yıla girdim.Son gelen değişiklik ise de ders dönemini 4 yarıyılda tamamlamayanların ilişiği kesilir ibaresi var ve ben kyk kredisi alıyorum ve askerliğim de 2018 e kadar tecilli fakat aynı değişiklikte ise bu uygulamanın 2016-2017 yılında uygulanacagı söylemektedir.Benim sorum şudur:Ben eğer bu sene de derslerimi veremezsem 4 yarıyılı doldurduğum için ilişiğim kesilir mi yoksa devam eder miyim yuksek lisansa?İkinci bir sorum ise dönem sonunda yüksek lisanstan kaydımı sildirsem baska bir yuksek lisansa kayıt yaptırsam askerlik tecilim uzar mı?Teşekkür ederim

pepsiadam

Öğrenci
İlk sorunuzun cevabı şöyle:

YÖK'ten üniversitelere gönderilen yazıda atılma kararının Bahar dönemi içerisinde alındığı ve geriye dönük uygulanmayacağı için kayıtlı tüm öğrencilerin ders dönemleri veya tez aşamalarının başlangıcı 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi olarak belirlenmesi gereği yazıyor. Dolayısıyla ders döneminiz 2016-2017 Güz'de başlamış gibi işlem görüp 2017-2018 Bahar dönemi sonunda derslerinizi tamamlayarak tez aşamasına geçmeniz gerekiyor. Geçemezseniz atılırsınız.

İkinci sorunuz için de kendi enstitümün Öğrenci İşlerindeki memurdan bizzat aldığım bilgiye göre, halihazırda tecili olan kişi kaydını silip başka bir programa yeniden kayıt olursa en iyi ihtimalle ilk programdaki tecil süresi geçerliliğini korur, en kötü ihtimalde tecil bozulur ve bakaya duruma düşer. Tecilin uzaması, "madem uzayacak, o zaman ebediyen sil-kaydol" alışkanlığına kapılacak kişiler tarafından suistimal edileceği için mümkün değil.

oscarwilde

Öğrenci
Hocam o vakit ben 2016-2017 döneminden itibaren 2 sene boyunca ders alabilme hakkım var degıl mı yanlıs anlamadım yani bu dönem sonuna ilişik kesmeleri mümkün değil sanırım benim için?Teşekkür ederim