Yüksek Lisans ilişik kesilme ve af durumu

mikifare

Öğrenci
Merhaba arkadaşlar,

Mimar Sinan Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsünde Yüksek Lisans yapıyorum, ilk dört yarıyılımı doldurdum ve tez için 5. yarıyılıa başlayacam derken bir problemle karşılaştım.
Okulun yönetmeliğinde 4 yarıyıl içinde 21 kredi ve seminer dersini veremeyen öğrencilerin okul ile ilişiği kesilir ve öğrencilik hakları ellerinden alınır diyor, şimdi ben 4 yarıyıl içerisinde 29 kredi ile derslerimi tamamladım fakat
geçen dönem enstitü Seminer dersini açmadığı için bu dersi alamadım ve dolayısıyla geçemedim.

Bugün enstitüye durumu anlatan bir dilekçe ile başvuruda bulundum fakat her ihtimale karşı sormak istediğim bir şey var. Olurda enstitü yönetmelikteki maddeyi işletse ( ki bu durumda zaten mahkeme yoluyla hakkımı arayacagım ama hiç uğraşmak istemiyorum bu yol ile) ve beni okuldan atsa ben af ile geri dönüp okula devam edebilir miyim ve askerligimi bir sene daha tecil ettirebilir miyim, şu anda azami eğitim süresi zarfında zaten 14 Ocak 2014'e kadar tecilli, bunu devam ettirip vaktiyle okulu bitirmek istiyorum ?

Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Artık ilişik kesilmiyor hocam, sadece normal sürenin dışındayken harç yatırıyorsunuz o kadar. Geçen sene kalktı artık hiç bir yükseköğretim kurumda atılma yok. 6111 sayılı kanuna bakabilirsinzi.

mikifare

Öğrenci
Nazmi Bey, cevabınız için teşekkür ederim, enstitü müdürüde aynı şeyi söyledi fakat benim takıldığım nokta şu, ilişik kesilmese bile öğrencilik haklarımı elimden alacakları için muhtemelen mevcut tecilimde kalkacak, derslere gitsem bile, tezin yarısında askere gitmek durumunda kalacam, döndüğümde tekrar yarım dönem bekleyip bitirmem gerekecek ve iş çokça uzayacak. Benim sorduğum konu, yüksek lisansta azami eğitim süresi 3 yıl olduğu için ve okul otomatik olarak kayıtta 3 yıl tecil yaptığı için, 2 seneden sonra öğrencilik haklarımı alsalar ben tekrar başvurup kalan bir yıllık tecilimi devam ettirebilirmiyim ?

Teşekkürler

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Hayır öğrencilik haklarınız elinizden alınmıyor. Atılmadığınız için askerlik teciliniz de bozulmuyor bu durumda bir çok arkadaşımız var zaten normal süre 3 yıl yani 6 dönem, sizin bir şey yapmanızza gerek yok tecil devam ediyor yasal bir boşluk var ASAL henüz düzenleme yapmadı, kayıt olmayıp pasif konuma düşnemiz bile askeriyeye yeazı gönderilmiyor.

arşgör

Öğrenci
iyi akşaamlar hocam.. benim X üniversitesinde y.lisans kaydım var. Ama ben şimdi Y üniversitesine de y.lisans kaydımı yaptırdım. Ve X üniversitesinden kaydımı sildirmek istiiyorum. Bu duurrumda askerlikle alakalı durumlar nasıl olur. YAni X'den kaydımı sildirdiğimde askerlik tecili bitmiş oluyor. O arada Y üniversitesi benim tecil meselesini yapmış oluyor mu.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kayıt silinip hemen diğerinin yaptığı kayıt ile tecili yenilemek lazım mezun olmadıkça sorun yok öbüründen devam eder 35 yaşına kadar.

A

Akademik Forum

Guest
Tezsiz yüksek lisans

Merhaba, tezsiz yüksek lisans programında ilk 5 dönem, dönem projesi için bir adım atmadıysak, üniversite ilişiğimizi kesebilir mi?