Yüksek Lisans ilişik kesilmesi

justchill

Öğrenci
Merhabalar, bu dönem yüksek lisansta 4. dönemimi tamamladım ve yönetmeliği okumadığım için (hayatımdaki en büyük hataydı büyük ihtimalle) almam gereken 7 dersin yalnızca 6 tanesini aldım ve hepsini BB üstü getirdim ayrıca tezde de bir hayli ilerledim. 4. dönem sonunda ders yükümü tamamlamadığım için ilişiğim kesildi.

Aynı üniversitenin aynı yüksek lisans programına başvurdum ve kabul bekliyorum. Eğer ki kabul alırsam bu 6 dersin hepsini saydırıp kalan 1 dersimi alıp ocakta tez savunmamı yapıp mezun olabilir miyim?

Teşekkürler.

A

AkademikForum95

Guest
Bölümünüzün en fazla kaç ders saydırma hakkı tanıdığını öğrenmeniz lazım. Şayet herhangi bir kısıtlama yoksa problem yok demektir. Elbette en sağlıklı bilgiyi ilgili enstitüden alabilirsiniz.

justchill

Öğrenci
Değerli forum üyeleri, tez danışmanım benimle çalışmak istiyor, böyle bir durumda yeniden kesin kabul alır mıyım diyebilir miyim yoksa buna rağmen bölüm beni kabul etmeyebilir mi?

parafiskalite

Yardımcı Editör
Tez danısmanınızın sızınle calısıp calısmamayı ıstemesı degıl kurumunuzun yonetmelıgı onemlı.
Yenıden basvurdunuz ve hak kazandınız dıyelım, derslerınızın hepsını sayacaklar mı yoksa sınırlama mı getırecekler ? Bunu enstıtu ıle gorusun.
Ayrıca ders asamasındayken tezı nasıl yazdınız anlayamadım, resmı bır ıslem olmadan (onerı vs) yazdınız herhalde.

justchill

Öğrenci
Merhaba, enstitü ile görüştüğümde BB ve üzeri derslerimin büyük ihtimalle sayılacağını söyledi.

Tez konusunda yanlış anlaşılma olmuş yazma aşamasına geçmedim ,danışmanımla çalışma aşamasınaydım ancak eylül ayı itibari ile yazmaya başlayacaktık.

Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. Yüksek lisans öğrencisiyim ve 50d ile araştırma görevliliği yapmaktayım. Aralık ayında yüksek lisansımı bitireceğim ve bi sonraki alımda doktoraya başvuracağım fakat burada kafama takılan bir sorun var. Doktoraya kadromun bulunduğu anabilim dalında devam etmek mi zorundayım yoksa farklı bir anabilim dalında doktoraya başlasam olur mu ? Şimdiden teşekkürler kolay gelsin

parafiskalite

Yardımcı Editör
Merhaba, enstitü ile görüştüğümde BB ve üzeri derslerimin büyük ihtimalle sayılacağını söyledi.

Tez konusunda yanlış anlaşılma olmuş yazma aşamasına geçmedim ,danışmanımla çalışma aşamasınaydım ancak eylül ayı itibari ile yazmaya başlayacaktık.

Anladım, ılısık kesılmesı konusuna pek hakım olmamakla bırlıkte gerıye sadece basvurmak ve kazanmak kalıyor sanırım. Son kalan bır dersınızı de verdıkten sonra tez asamasına gecersınız.

Son düzenleme:

justchill

Öğrenci
Anladım, oyleyse gerıye sadece basvurmak ve kazanmak kalıyor. Son kalan bır dersınızı de verdıkten sonra tez asamasına gecersınız.

Cevabınız için teşekkür ederim, sormak istediğim şu. Okuldaki tez danışmanım da aynı şekilde yüksek lisansa devam edip kaldığım yerden tamamlamamı destekliyor. Acaba bölüm, yüksek lisansı kazananları belirleyeceği zaman bu sebepten ötürü beni seçer mi

parafiskalite

Yardımcı Editör
Cevabınız için teşekkür ederim, sormak istediğim şu. Okuldaki tez danışmanım da aynı şekilde yüksek lisansa devam edip kaldığım yerden tamamlamamı destekliyor. Acaba bölüm, yüksek lisansı kazananları belirleyeceği zaman bu sebepten ötürü beni seçer mi

Hayır. Sonucta ales, dıploma puanı, dıl puanı ve bılım sınavı gıbı degerlendırmeler var. Degerlendırmelerı gecerek kontenjana dahıl olmanız gerekır.

SAMİ1

Öğrenci
Aynı üniversitenin aynı yüksek lisans programına başvurdum ve kabul bekliyorum. Eğer ki kabul alırsam bu 6 dersin hepsini saydırıp kalan 1 dersimi alıp ocakta tez savunmamı yapıp mezun olabilir miyim?

Teşekkürler.

pek mümkün görünmüyor. en iyi ihtimalle derslerin tamamını saydırsanız bile bir ders için bir dönem zaten gidecek. tezi en erken ne zaman savunabileceğiniz de üniversitenizin yönetmelik-yönergesinde yazıyordur. o da tez önerisini verdikten sonra muhtemelen 6 aydır.