Yüksek Lisans kabul şartlarına itiraz edebileceğimiz ve bu durumu şikayet edebileceğimiz bir yer var mıdır?

cloudly

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba,

Sinema ve Televizyon mezunuyum ve Akdeniz Radyo Televizyon Sinema yüksek lisans programına başvuru yaptım.Akdeniz üniversitesinin ilanında tam olarak yazan İletişim Fakültelerinin Radyo Televizyon Sinema veya Güzel Sanatlar Fakültelerinin Sinema Tv mezunu olma şartı.Benimki ise İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Tv bölümü.Bu nedenle başvurumu reddettiler ancak radyo tv adı altında yüksek lisans açan birçok yer var ve hepsi başvurumu kabul etmişti.Bu durumu gerekçe göstererek Akdeniz Üniversitesi'ni şikayet etme şansım var mı sizce?Ve varsa nerelere şikayet etmeliyim.Ya da bu konuda okullar tamamen özgür biri o koşullarda öğrenci alsa da başka bir üniversitenin almama şansı var mı? Bölüm aynı sadece isminde ufak bir değişiklik var ve bu nedenle kabul etmiyolar bu tarz bir saçmalık ancak bizim üniversitelerde olur sanırım.

tbsrn

Öğrenci
Merhaba,net bir bilgim olmamakla birlikte;üniversite rektörlüğü ya da ilgili dekanliğa şikayet başvurusunda bulunabileceğinizi düşünüyorum.Bunun yani sira BİMER ve YÖK'na da şikayetinizi iletebilirsiniz.Kötü bir durumla karşi karşiya birakilmişsiniz umarim olumlu sonuç alırsınız,kolay gelsin.

korozifortam

Araştırma Görevlisi
Hocam aslında bu işin çözümü YÖK'e mezun olduğunuz bölümle aynı eğitimi veren ve ismindeki küçük kelime farklılıkları nedeniyle kabul edilmediğinizi anlatan ve bölümlerin denk olduğuna dair bir yazılı belge göndermelerini isteyen dilekçe yazmanız. Dilekçeye %90 olumlu cevap alırsınız ama o dilekçeye de en az 15 gün içinde cevap alırsınız. Sonra dilekçenize gelen cevap içinde resmi imzalı ve bölümlerin denk olduğunu ifade eden bir belge olacak. O belge ile rektörlüğe gittiğiniz takdirde kabul etmeme imkanları yok.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik
→ ↗︾↘ → → ҈ ҈

1*)
Arkadaşlar merhaba,

Sinema ve Televizyon mezunuyum ve Akdeniz Radyo Televizyon Sinema yüksek lisans programına başvuru yaptım

1).Akdeniz üniversitesinin ilanında tam olarak yazan İletişim Fakültelerinin Radyo Televizyon Sinema veya Güzel Sanatlar Fakültelerinin Sinema Tv mezunu olma şartı.Benimki ise İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Tv bölümü.Bu nedenle başvurumu reddettiler
ancak radyo tv adı altında yüksek lisans açan birçok yer var ve hepsi başvurumu kabul etmişti.Bu durumu gerekçe göstererek
2) Akdeniz Üniversitesi'ni şikayet etme şansım var mı sizce? 3)Ve varsa nerelere şikayet etmeliyim.Ya da bu konuda okullar tamamen özgür biri o koşullarda öğrenci alsa da başka bir üniversitenin almama şansı var mı? Bölüm aynı sadece isminde ufak bir değişiklik var ve bu nedenle kabul etmiyolar bu tarz bir saçmalık ancak bizim üniversitelerde olur sanırım.

2*)
Hocam aslında bu işin çözümü YÖK'e mezun olduğunuz bölümle aynı eğitimi veren ve ismindek i küçük kelime farklılıkları nedeniyle kabul edilmediğinizi anlatan ve bölümlerin denk olduğuna dair bir yazılı belge göndermelerini isteyen dilekçe yazmanız.

4) Dilekçeye %90 olumlu cevap alırsınız ama o dilekçeye de en az 15 gün içinde cevap alırsınız. Sonra dilekçenize gelen cevap içinde resmi imzalı ve bölümlerin denk olduğunu ifade eden bir belge olacak. O

5)belge ile rektörlüğe gittiğiniz takdirde kabul etmeme imkanları yok.

1) üniversiteler bu konuda serbessttir (yasal olanı söylüyorum) . başka örnekler de var zaten ,istem koşullarını sağlamak zorundasınız , örneğin istanbul üniversitesinde kimya bölümü var ancak mühendislik fakültesindedir , resmiyen de orada mı fende mi onu bilmiyorum , ancak farzımahal bu böyleyse ve başka üniversite alım yaptığı zaman koşullara (kimya tezli yl programı için) " üniversitelerin fen fakültelerinin kimya bölümünden mezun olmak ,bu şartı koyduğu zaman kimya tezli yl programına ,bu okulun kimya bölümünü bitirmiş biri başvuru yapamaz. (yinede bunlar sık değildir (bu kadar da ince titizlik biraz alakasız veya uyumsuz )
2)kesinlikle hayır. ama eğer akdeniz üniversitesi koşullarını yazmış , siz başvurmuş ve kazanmış , ancak kazandıktan sonra koşulları değiştirmiş olsaydı (dediğiniz gibi bir değişim) o zaman bu okulu her türlü şikayet ederdiniz ve buyuk olasılık kazanırdınız.
3) korozifortamın dediği gibi yöke "talep dilekçesi yazabilirsiniz (denklik ama şikayet değil)"
4) yüzde 90 Bu bilinmez. ah ah küçük kelimeler bazen neye sebep olur sanırım gözden kaçıırlmış. :eagerness:
5)denklik verildiğinde evet ,normalde bu başvuruya kapı açılır ama ...akdeniz ünişversitesi ertesi dönem ,yepyeni çok daha farklı ,çok daha kompleks bir şartı koymaya hazırlanabilir. :eagerness: ... :)

BU DA BENDEN :)
millet niye o okul bu okul diyor ki. tezli yüksek lisans konumuna gelmiş biri için okulun çok da etkili olmadığını düşünüyorum,diplama da yetersiz kalabilr yani çoğunlukla olur hatta bu(bilgi donanımı çok daha önemli a bide kişiliğiniz!..). diploma ve okuldan ziyade ziyade 1)karakteriniz (çok önemli!..) 2)ekonomik durumunuz bunlar önemli ,yalnız 2.durumu da abartı yaparak üzülmeyin. şunu baz alabilirsiniz (fuzuli) :"bir somunun var mı bir de ufak evin, kimsenin kulu kölesi değil misin , kimsenin sırtından geçindiğinde yok ya , dert etme dünyası en hoş olan sensin.(fuzuli)"
yani öyle buyuk buyuk paralar gerekmez aslında güzel başarılar için ,bunu bikaç defa söylediğim için yazmak istedim. bizlerde mother teresanın dediği gibi ,küçük insanlarız ama buyuk şeyler yapabilirz ..

başarılar dilerim..

Son düzenleme: