Yüksek lisans kararı

eceguzeldag

Öğrenci
arkadaşlar merhaba ben yuksek lisans yapmaaya hazırlanan bir kardeşinizim. Bana deneyimlerinizle yardımcı olursanız çok sevinirim. Ben lisansı Afyon kocatepe Üniversitesinde bitirdim. Yüksek lisans Burs Uludağ Üniversitesine başvurdum ve kendı öğrencisi olmadığım halde kesın kayıta bugun hak kazandım size sorum şu. Afyondan fakülte 1.si olarak mezun oldum ve hocalarla aram ıyı gel burda yuksek lisans yap dıyorlar. Bunu bende isterim fakat maddi durum sıkıntı 5 sene orda kaldım aileme baya masraf oldu şimdi geri dönsem tekrar sıkıntı fakat hocalarla aram iyi. Uludağ ise marka olarak daha kalıtelı bır unıversıte fakat hıcbır ortamım yok hocalarını da tanımıyorum ve de kendi evimden de gidecek bile olsam gidiş dönüş 2 saati geçiyor çoktan yol evde de çalışma ortamım yok. Siz olsaydınız ne yapardınız? Uludağı mı seçerdiniz yoksa afyonu mu bu ilk sorum. 2.olarak kadro bulmada iyi bi üniversitede yüksek yapmanın avantajı var mıdır? 3.ben uludag kaydolursam afyona başvuru yapabilir miyim ?

3. sorudan başlayayım: Başvuru yapabilirsin. Kazandığında kayıt aşamasında Uludağdaki kaydı sildirebilirsin.
2.si: Mezuniyet yerinden çok kişisel başarı daha önemli. Daha da önemlisi referanslar. (Bunu bir realite olarak yazıyorum)
Buradan 1'e gelirsek: Ekonomik anlamda tavsiyede bulunamam. Buna ancak kişinin kendisi karar verebilir. Bu faktörü dışarıda bırakarak kendi üniversitende yüksek lisans yapmak daha avantajlı. Açıklamışsın 1. olarak mezun ve hocalarınla aranın iyi olduğunu. Bunlar kadro bulmada ve referans olayında önemli faktörler.

eceguzeldag

Öğrenci
çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için bende afyonda yapmak istiyorum ama maddiyat konusu çok sıkıntı çünkü orası küçük şehir olduğu için iş bulmak da zor bide şöyle birşey var mülaakat ilk 20 kişi aldı 10 kişi sınava gelmedi diğer 10 kişiye aynı mülakat puanı verdiler 10kontenjan vardı 10kişi de aday vardı şimdi ben kayıt yaptırmazsam diğer arkadaşların da hakkı yanıp bölümü kapayabilirler mi kontenjan dolmadı diye