Yüksek Lisans Kayıt dondurma-Ara verme

nuraaaaaaaaaa

Öğrenci
Merhaba.Ben geçen dönem başladım yüksek lisansa,bir dönemi tamamladım yani.Şu an bir ya da iki dönem ara vererek memurluğa hazırlanmayı düşünüyorum.Eğer olursam tamamen bırakacağım zaten.Bunun için kayıt dondurma gibi bir düşüncem var.Sormak istediğim ; kayıt dondurma işlemi için sadece bir dilekçe yazmak yeterli mi ? Ne kadar süre dondurulabiliyor ? Belli bir zamanı var mı ? Bahar dönemi kayıt yenileme süresi geçti çünkü ve ben kaydımı yenilemiştim henüz karar veremediğim için.Eğer donduramazsam ne oluyor ? Devamsızlıktan kalmış olurum galiba.Öyle bir durum varsa da bir ya da iki dönem sonunda kaldığım dersleri tekrar alıp,kaldığım yerden devam edebilir miyim ? Kaydımız ne kadar süre geçerli oluyor,atılma-kaydın silinmesi gibi durumlar mevcut mu ? Kısaca,benim için yedekte kalacak yüksek lisans bir süre...

- - - Güncellendi - - -

Bir de bu yarı yılda kayıt yenilerken ders seçerek yeniledim ve eğer dondurursam veya bırakırsam danışmanım danışmanlığı bıraktığı durumda enstitüdeki kaydımda bir problem olur mu ? Muhtemelen hemen başka bir öğrenci almak isteyeceğini düşünüyorum çünkü.

nuraaaaaaaaaa

Öğrenci
Üniversiteden atilma kalktı. Harç yatırma da kalktı. Dolayısıyla ders kaydı yaptıktan gitmesiniz olur biter.

Teşekkür ederim.Dondursam da dondurmasam da pek bir şey değişmiyor anladığım kadarıyla ama hoca ısrarla dondurmamı söylüyor.Dondurmadığım durumda kaldığım dönemi ve dersleri devam etmek istersem geri alabilirim öyle değil mi ? Bir de bahsettiğim gibi hoca danışmanlığı bırakırsa tekrar başlamak istediğim durumda bir problem olur mu ?

azi_88

Öğrenci
Nazmi hocam merhaba
bu dönem sonu itibariyle yükseklisans azami sürem (3 sene) dolacak.ancak ben geçen dönem askerlik nedeniyle kaydımı dondurdum
eğer bu dönem sonunda araştırma görevlisi olarak atanırsam ve yükseği uzatırsam askerlik sürem göz önünde bulundurularak atılamam herhalde değil mi

nuraaaaaaaaaa

Öğrenci
Teşekkür ederim.Dondursam da dondurmasam da pek bir şey değişmiyor anladığım kadarıyla ama hoca ısrarla dondurmamı söylüyor.Dondurmadığım durumda kaldığım dönemi ve dersleri devam etmek istersem geri alabilirim öyle değil mi ? Bir de bahsettiğim gibi hoca danışmanlığı bırakırsa tekrar başlamak istediğim durumda bir problem olur mu ?

Bir sorum daha olacak,dondurmadığım durumda kaydımın sürekli kalması için her yarı dönem kayıt yeniletmem gerekiyor mu ? Enstitüye danıştım gerekmez dediler,başka bir hocam da gerekir dedi.Kafam çok karıştı ... Bir de dondurma süresi sona erdiğinde tam olarak ne oluyor ? kaydımın devam etmesi için yine mi yeniletmem gerekiyor her dönem ? ... Anlayamadım dondurduğumda mı dondurmadığımda mı daha iyi olur benim için.

impibo

Öğrenci
Arkadşlar merhaba , bende doktoraya başladım kadro açılma ihtimaline karşın ama açılmadı. bende zaman kaybetmeden askere gitmek istiyorum. Yapmam gereken nedir acaba direk askerlik şubesine gidip tecil bozdurabilirmiyim yoksa okuldan bir belge mi almam gerekiyor yoksa tecil bozdurma işlemleri için enstitümü temas kuruyor ask. şubesi ile ? Bu arada derslerimi seçtim sakıncası olurmu tecil bozmaya ?

Salper

Öğrenci
Beni askere alın deyipte sağlık problemleri haricinde sonra gel şimdi alamayız denen yada alınmayan görmedim ben hocam :)

wolkan

Öğrenci
Arkadşlar merhaba , bende doktoraya başladım kadro açılma ihtimaline karşın ama açılmadı. bende zaman kaybetmeden askere gitmek istiyorum. Yapmam gereken nedir acaba direk askerlik şubesine gidip tecil bozdurabilirmiyim yoksa okuldan bir belge mi almam gerekiyor yoksa tecil bozdurma işlemleri için enstitümü temas kuruyor ask. şubesi ile ? Bu arada derslerimi seçtim sakıncası olurmu tecil bozmaya ?

Benim bildiğim Enstitüye Sevk Tehir İptali için dilekçe yazıyorsun. Enstitü yönetim kurulu toplanarak dilekçeyi onaylıyor bu şekilde tecilin kalkıyor. Akabinde askerlik şubesine giderek işlemlerini yaptırabilirsin

A

Akademik Forum

Guest
hocam bilimsel hazırlıkta atılma kesin olarak kalktı mı ? bir bilginiz var mı ?

sohoxx

Öğrenci
aynı anda iki yüksek lisans kazandım ,bir yüksek lisansın varlığı nedeniyle diğer yüksek lisansın dondurulması mümkün olur mu?Ve harç ödemeye ne zaman başlıyoruz ,üçüncü yılın başında mı?

A

Akademik Forum

Guest
Askerlık

Askerlik nedeniyle bir sene boyunca dondurulan yüksek Lisansa, askerlik dönüşü kesin olarak kayıt yaptırmalı mıyız; yoksa bahar dönemine ya da askerliğin de biriminin bir sene ötesine kaydirabilir miyiz kayıt ve y lisansa devam islerini. Simdiden teşekkür ederim.