Yüksek Lisans Kayıt Sildirme Süresi

Essma

Öğrenci
Herkese merhaba,

Ben geçtiğimiz ay bir üniversiteden yüksek lisans için kabul aldım ve gidip kaydımı yaptırdım. Ancak daha çok istediğim diğer üniversitenin başvurusu çok daha sonra oldu ve geçen hafta sonuçlandı ve oradan da kabul aldım. Kayıtları da önümüdeki pazartesiden itibaren başlıyor cumaya kadar ve sadece 5 gün, bunun dışında kesinlikle kayıt alınmayacağını belirtmişler. Daha önce üniversiteye böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini sordum. Sadece kayıt sildirmem gerektiğini söylediler. Ancak kayıt kaç günde silinir ve sisteme yansır? Bunu konuda bilgisi olan var mıdır? Çünkü hem kayıt sildirme , hem de yeni üniversiteye kayıt yaptırma için sadece 5 günüm var. Mağdur olmak istemiyorum.

Teşekkürler

Osman0735

Öğrenci
Herkese merhaba,

Ben geçtiğimiz ay bir üniversiteden yüksek lisans için kabul aldım ve gidip kaydımı yaptırdım. Ancak daha çok istediğim diğer üniversitenin başvurusu çok daha sonra oldu ve geçen hafta sonuçlandı ve oradan da kabul aldım. Kayıtları da önümüdeki pazartesiden itibaren başlıyor cumaya kadar ve sadece 5 gün, bunun dışında kesinlikle kayıt alınmayacağını belirtmişler. Daha önce üniversiteye böyle bir durumda ne yapmam gerektiğini sordum. Sadece kayıt sildirmem gerektiğini söylediler. Ancak kayıt kaç günde silinir ve sisteme yansır? Bunu konuda bilgisi olan var mıdır? Çünkü hem kayıt sildirme , hem de yeni üniversiteye kayıt yaptırma için sadece 5 günüm var. Mağdur olmak istemiyorum.

Teşekkürler

Kayıtlı olduğunuz üniversite ile görüşün bence. Bazıları birkaç gün içerisinde kaydı siliyorlar, haftalarca süren de var diyorlar ama. En iyisi okulunuzla görüşmek.

Essma

Öğrenci
Evet öyle yapacağım. Teşekkür ederim.

Sonucu buraya yine bildiririm. Benzer durumu yaşayan arkadaşlar maalesef sonuçlarını bildirmemişler. Tabi ki üniversiteden üniversiteye değişen bir durum bu, ancak yine de bir tecrübeden yararlanmak iyi olurdur.

Essma

Öğrenci
Merak edenler için buraya detaylıca süreci yazacağım.

Öncelikle okula dilekçe vermeye salı günü ancak gidebildim. Tabi ki öğleden önce yetişemedim. Öğleden sonra bir memurla görüşünce, bana dilekçe yazmamı söyledi. Bunu bildiğim için önceden bir dilekçe hazırlamıştım. Dilekçem var alın hemen bunu dedim. Ancak dilekçeleri kabul alan memur yıllık izindeymiş. O sebeple vekalet verdiği başka birine yönlendirdi beni. Onun da odası ya da bulunduğu yer başka bir kampüsteymiş. Benim oraya gitmemi söylediler. Ama hem yer bilmiyorum şehir dışından gelmişim hem de bana diyor ki oradaki memur; bu dilekçe onun tarafından onaylanacak daha sonra bize üs yazı ile bize gelecek biz onu değerlendirip kaydını sileceğiz. Yani ta cumaya kalır, çünkü perşembe 30 ağustos ve tatil. Biraz ısrar ettim başka yol göstermeleri, bunu acil olduğu ve cuma diğer okulun kayıt için son günü olduğu konusunda.. Sonra beni müdüre yönlendirdi ve onun işi halletmesi sadece bir telefona baktı. O gün dilekçeyi bıraktım ve ertesi gün aradığımda kaydın silindiğini söylediler. Yani biraz ısrar edince işi kolayca yapıyorlar. Cuma da diğer okulun kaydını hallettim.
Benzer durumdaki arkadaşlara yardımım dokunursa ne mutlu.