Yüksek Lisans Kendi İsteğinle Kayıt Sildirme?

tayner_rtb

Öğrenci
arkadaşlar ben bu dönem yıldız teknik üniversitesinde yüksek lisansa başlayıp 6 kredi ders aldım. Şuan bazı problemlerimden dolayı kaydımı sildirmeyi düşünüyorum. Benim sorum şu kaydımı sildirdikten bir dönem veya bikaç dönem sonra aynı üniversitenin aynı bölümüne tekrar yüksek lisansa kayıt olabilirmiyim? yoksa artık bu haktan mahrum kalıp başka üniversiteye mi başvurmam gerekir?

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Kaydınızı silip yeniden başvurabilirsiniz. Ama buna gerek yok zaten ilk 3 sene harç ödemiyorsunuz ve atılma da yok. 10 sene aynı bölümde okursunuz..

A

Ali 22 Edr

Guest
selam

Nazmi Bey merhaba. Ben bir devlet üniversitesinde Y. Lisans yapıyordum. Bazı özel sebeplerden kaydımı sildirmek zorunda kaldım.Ders aşamasını bitirip tez aşamasındaydım. Tekrar geri dönebilme ihtimali,m var mı? Af gibi bir şey mi beklemem lazım.

Nazmi

Akademikpersonel.org
Yönetici
Nazmi Bey merhaba. Ben bir devlet üniversitesinde Y. Lisans yapıyordum. Bazı özel sebeplerden kaydımı sildirmek zorunda kaldım.Ders aşamasını bitirip tez aşamasındaydım. Tekrar geri dönebilme ihtimali,m var mı? Af gibi bir şey mi beklemem lazım.
Evet bu ay sonuna doğru son bir af çıkıcak yeni YÖK maddeleri ile birlikte.

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba benim de bir sorum olacaktı. Ben bir üniversitede yükseklisans kazandım, bir başka üniversiteye daha başvurdum ama başvurduğum ikinci üniversitenin mülakatı Ağustos'ta kazandığımın ise bu ay içinde kesin kayıtları var. Kaydımı yaptırsam, diğerini kazanmam halinde sildirip diğerine geçebilir miyim, böyle bir şey mümkün müdür?

Sercan

Profesör
Merhaba benim de bir sorum olacaktı. Ben bir üniversitede yükseklisans kazandım, bir başka üniversiteye daha başvurdum ama başvurduğum ikinci üniversitenin mülakatı Ağustos'ta kazandığımın ise bu ay içinde kesin kayıtları var. Kaydımı yaptırsam, diğerini kazanmam halinde sildirip diğerine geçebilir miyim, böyle bir şey mümkün müdür?

Evet hocam sildirebilirsiniz. İsterseniz ikisini birden okuyabilirsiniz. Artık YÖK iki YL ve iki Doktora'ya izin vermektedir.

Forsberg

Öğrenci
"Kaydınızı silip yeniden başvurabilirsiniz. Ama buna gerek yok zaten ilk 3 sene harç ödemiyorsunuz ve atılma da yok. 10 sene aynı bölümde okursunuz.."
Nazmi hocam bende benzer bir durumdayım. Yüksek lisans yapmaktayım ilk sene devam etmedim. Bu sene de devam etmeyi düşünmüyorum. Yazdıklarınızın üzerinden biraz zaman geçmiş. Yasal bir değişiklik oldu mu acaba? Dedikleriniz halen geçerli mi?

A

Akademik Forum

Guest
[MENTION=3]Nazmi[/MENTION] hocam dönem içerisinde sınavlar devam ederken yüksek lisans kaydımı sildirebilir miyim? Belli bir kayıt sildirme tarihi var mıdır? Bazı durumlar yüzünden o sıralar askerlik görevimi getirmem gerekiyor.

A

Akademik Forum

Guest
Ozel bir universitede yuksek lisans kaydimi ailevi sebeplerden dolayi sildirmek.istiyorum ucret.iademi yapmalari gerekmez mi

A

Akademik Forum

Guest
Yüksek lisansa kayıt olup 1 ay içinde kayıt sildirilebilir mi

Sercan Hocam Merhaba,
2014 yılında cevaplamış olduğunuz aşağıdaki bilgi 2016 yılı için halen geçerlimidir.

"Evet hocam sildirebilirsiniz. İsterseniz ikisini birden okuyabilirsiniz. Artık YÖK iki YL ve iki Doktora'ya izin vermektedir."

Teşekkür ederim.

A

Akademik Forum

Guest
2. Üniye yüksek lisans

Ben yüksek lisans kaydı yaptıralı 2 hafta oldu ancak şimdi başka bir üniye kayıt yaptırcam, kayıt için sadece 4 gün verilmiş, bu süreç içinde o ünide. Kaydımı sildirip yeni üniye kayıt yaptırabilirmiyim :( 2 haftayı bulduğunu yazmışsınız kayıt silme işlemlerinin

A

Akademik Forum

Guest
Merhaba ben bir yıldır bi yüksek lisans programına devam ediyorum ancak başka bir bölüme geçmek istiyorum kaydımı sildirmeden başka bir programa başvurabilir miyim yani bi bölümde ogrenciyken başvuru imkanı var mı?

A

Akademik Forum

Guest
merhaba bende bir soru sormak istiyorum.
ben yök 100*2000 doktora bursu kapsamında başvuru yaptım ve kabul edildim. kaydımı yaptırdım. aynı zamanda da baska bir üniversite de yüksek lisans yapmaktayım bu yüksek lisans kaydımı en geç ne zaman silmem gerekir.