Merhaba arkadaşlar.Yeni üye oldum.Aydınlatırsanız sevinirim.Sorum şu: Bu sene yüksek lisansa başladım;ancak KPSS'ye de hazırlanıyorum.Yüksek lisans kazandığım yer evime 10 saat uzaklıkta ve haftanın iki günü ders var.KPSS için ise evime yakın bir dershanede öğrenim görmekteyim.Ayrıca maddi durumum pek iyi değil.Geçen sene dershaneye gidememiştim,bu sene nasip oldu;ama yüksek lisans için ''sadece'' yol masrafım haftalık en az 110 lira.Hâl böyle olunca hocalarıma anlattım durumu.Onlar da iki haftada bir kez gel dediler.Şimdi bu imkanı değerlendirip ilk dönemi bitirmeye ve yanı sıra KPSS'ye çalışacağım;ancak bu sene KPSS 22 Mayıs'ta olacakmış,yani erken.Ben de bursa başvuru yapmayı düşünüyordum;çünkü babam yok ve çalışanımız da yok.YL ilk dönemini Ocak ayı gibi bitirdim diyelim.Ayrıca da Ocak ayında burs çıktı diyelim.KPSS'ye erkene alındığından (yani sadece KPSS düşünmek istiyorum) YL ikinci dönemine geçmeden dondurma hakkım var mı? Hadi dondurdum ve bursum kesildi diyelim, KPSS için bunu yapmak mantıklı mı? Aklıma gelen şey şu açıkcası: Dondurmayayım;ama KPSS'ye odaklanıp YL derslerine ise girmeyeyim diyorum.Derslerden kalırım evet;ama en azından bursum devam eder diye düşünüyorum.Sizce doğru mu düşüncem? Bunun bir riski var mı ileride maddi ve manevi beni zorlayacak olan? Siz olsanız ne yapardınız? Uzun oldu hakkınızı helal edin.