Merhaba ben ingiliz dili yüksek lisans ögrencisiyim bu sene başladım fakat dondurmayı dusunuyorum. çünkü kpss ye hazırlanıyorum ve ikisine de dogru duzgun odaklanamıyorum. kpss ye agırlıklı calısmaya yenı basladım. atanıp gitmek hayatımın tek kurtluşu o yuzden cok istiyorum kazanmayı. babamı kaybettim3 yıl once maddi durumumuz da çok iyi degil. bir taraftan da yuksek lisansı heba etmek istemiyorum. acaba dondursam mı yoksa ders secip kalsam , atanırsam atandıgım yerde baska bir üniversitede devam etme şansım var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten çok fazla düşünüyorum deliricem..
MERHABALAR ;
başınız sağolsun.
dondurmanızı öneririm , çünkü en baştan bir de zor atanılan bölüm olsaydınız ikisine hazırlanmak çok zor olacaktı ayrıyetten ingilişzce öğretmenliği atamaları iyi şu aralar ,ayrıca dönem kaybına uğramamış olursunuz çünkü artık okuldan atılma geri gelmiş durumnda , yök ,azami süre sonrası (sanırım bir miktar ek süre daha olucak) dilerse öğrenciyi atabilme yetksiini üniversitelere teslim etti. dolayısıyla dönem kaybına uğramamanız için dondurmanızı öneririm , dondurma süresince geçen süreler azami süreden sayılmaz. kayıt dondurmanızı bir dilekçe ile (mali durum ekonomik sıkıntıları) gerekçe göstererek enstitüye bildirerek yapabilirsiniz.
GEÇİŞ HAKKINDA
yatay geçişlerde genellikle şu anda üniversitelerin nerdeyse tamına yakını yatay geçiş için "aldığı tüm dersleri başarmış olma" şartını koşar. buna da dikkat etmenizi öneririm.
başarılar dilerim.kolaylıklar