Yüksek lisans- kpss-dondurma ve sonrasında geçiş yapma hk.

nirvanaa

Öğrenci
Merhaba ben ingiliz dili yüksek lisans ögrencisiyim bu sene başladım fakat dondurmayı dusunuyorum. çünkü kpss ye hazırlanıyorum ve ikisine de dogru duzgun odaklanamıyorum. kpss ye agırlıklı calısmaya yenı basladım. atanıp gitmek hayatımın tek kurtluşu o yuzden cok istiyorum kazanmayı. babamı kaybettim3 yıl once maddi durumumuz da çok iyi degil. bir taraftan da yuksek lisansı heba etmek istemiyorum. acaba dondursam mı yoksa ders secip kalsam , atanırsam atandıgım yerde baska bir üniversitede devam etme şansım var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten çok fazla düşünüyorum deliricem..:culpability:

cartcurt12

Öğrenci
hocam öncelikle başın sağolsun. benim durumum da seninkine benzer. bence ders seçip kalacağına dondur gitsin çünkü kalmanın mantığı olmuyor o zaman. inşallah atanırsın, atanamazsan tekrar yüksek lisansa devam edersin. başka üniversiteye yatay geçişle geçebilirsin bunun için üniversitede bölümün olup olmadığını ve şartlarını taşıyıp taşımadığını araştırman gerekir. kolaylıklar diliyorum.

Nozdriyef

Öğrenci
Merhaba ben ingiliz dili yüksek lisans ögrencisiyim bu sene başladım fakat dondurmayı dusunuyorum. çünkü kpss ye hazırlanıyorum ve ikisine de dogru duzgun odaklanamıyorum. kpss ye agırlıklı calısmaya yenı basladım. atanıp gitmek hayatımın tek kurtluşu o yuzden cok istiyorum kazanmayı. babamı kaybettim3 yıl once maddi durumumuz da çok iyi degil. bir taraftan da yuksek lisansı heba etmek istemiyorum. acaba dondursam mı yoksa ders secip kalsam , atanırsam atandıgım yerde baska bir üniversitede devam etme şansım var mı? yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü gerçekten çok fazla düşünüyorum deliricem..:culpability:

Çok kafanı takma bence , KPSS istiyorsan ona yoğunlaş olmazsa başka bir yerde başlarsın yüksek lisansa çok zor mu bir şey. Dünya böyle bir şeyi seçerken bir şeyden vazgeçiyoruz. Yani dondurursun ya da ders kaydı yaparsın fln sana kalmış bir şey ama bütün hayatını, enerjini ona endeksleme. KPSS bu durumda senin için daha önemli.

nirvanaa

Öğrenci
Cok tesekkur ederim hocam cok sagolun. Ben dondurduktan sonra tekrar baska bir universitede kaldigim yerden devam edebiliyor muyum yatay gecis bu sekilde olabiliyor mu yoksa ders secip kalmam mi gerekiyor?:ambivalence:

- - - Güncellendi - - -

Çok kafanı takma bence , KPSS istiyorsan ona yoğunlaş olmazsa başka bir yerde başlarsın yüksek lisansa çok zor mu bir şey. Dünya böyle bir şeyi seçerken bir şeyden vazgeçiyoruz. Yani dondurursun ya da ders kaydı yaparsın fln sana kalmış bir şey ama bütün hayatını, enerjini ona endeksleme. KPSS bu durumda senin için daha önemli.

Kesinlikle oyle cok onemli ama yuksek lisansi da bu hakki kazanmisken birakmak istemiyorum zorluklara ragme yuksek lisansa hak kazandim cunku .. Kararsizlik illet bir bela. Cok tesekkurler hocam

cartcurt12

Öğrenci
Cok tesekkur ederim hocam cok sagolun. Ben dondurduktan sonra tekrar baska bir universitede kaldigim yerden devam edebiliyor muyum yatay gecis bu sekilde olabiliyor mu yoksa ders secip kalmam mi gerekiyor?:ambivalence:

hocam biraz araştırdım yatay geçiş için kendi yüksek lisans programınızda bir dönemi başarılı şekilde tamamlamış olmanız lazımmış. hepsi bu şekilde midir bilmiyorum ama bu durumda ders seçip kalsanız bile fayda etmeyecek. benim fikrim, sizin durumunuzda kpss'ye ağırlık vermek daha doğru bir seçim gibi duruyor. ne olur ne olmaz diye de yüksek lisansınız cebinizde dursun. ola ki atanırsınız yüksek lisansa istediğiniz şehirde yeniden başlarsınız bir şekilde, ama hemen başlarsınız ama 1 yıl sonra bence farketmez çünkü paranızı kazanıyorsunuz en azından kafanız rahat olur. atanamazsanız bile yüksek lisansa kayıpsız devam edersiniz. fazla canınızı sıkıp da üzmeyin kendinizi hocam.

symo++

Kısıtlanmış Üyelik

MERHABALAR ;

başınız sağolsun.

dondurmanızı öneririm , çünkü en baştan bir de zor atanılan bölüm olsaydınız ikisine hazırlanmak çok zor olacaktı ayrıyetten ingilişzce öğretmenliği atamaları iyi şu aralar ,ayrıca dönem kaybına uğramamış olursunuz çünkü artık okuldan atılma geri gelmiş durumnda , yök ,azami süre sonrası (sanırım bir miktar ek süre daha olucak) dilerse öğrenciyi atabilme yetksiini üniversitelere teslim etti. dolayısıyla dönem kaybına uğramamanız için dondurmanızı öneririm , dondurma süresince geçen süreler azami süreden sayılmaz. kayıt dondurmanızı bir dilekçe ile (mali durum ekonomik sıkıntıları) gerekçe göstererek enstitüye bildirerek yapabilirsiniz.

GEÇİŞ HAKKINDA

yatay geçişlerde genellikle şu anda üniversitelerin nerdeyse tamına yakını yatay geçiş için "aldığı tüm dersleri başarmış olma" şartını koşar. buna da dikkat etmenizi öneririm.

başarılar dilerim.kolaylıklar

symo++

Kısıtlanmış Üyelik

son güncellemeler : mali sıkıntılar manevi sıkıntılara da yol açabilir. dolayısyla bunu çözmek mümkün ise ,size güç vereceğini düşünmekteyim. ayrıca bana göre insan rahat olduğunda çok şey başarabilir ...kaldığınız yerden devam edersiniz. ve son olarak birde :tezli yl döneminde toplam 2 dönem kayıt dondurmna hakkınız bulunmaktadır. tekrar başarılar..