Yüksek Lisans Mülakatına İtiraz(Mülakat Skandalı)

m.barman

Öğrenci
Artuklu Üniversite Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümünde Yüksek Lisans alımında Ales puanı %50 YDS %15 Not ortalaması %15 ve Mülakat %20 şeklindeydi. Sonuçlar SOSYOLOJİ ANABİLİM DALI YÜKSEK LİSANS MÜLAKAT SINAVI SONUÇLARI şu linkten bakılabilir.

Kazananlara 100,90,80,70 verilirken sınırda kalanlara 20 verilmiş ve önleri kesilmiş. Aradaki bu uçurum nasıl olabilir? İtiraz ve Şikayette bulunmak istiyorum neler yapabilirim?

- - - Güncellendi - - -

Koca forumda bir ALLAH'ın kulu yok mudur bu sese kulak verecek!!!!

Gayet açık hocam almak istedikleri elemanlar için notları ayarlamışlar..itiraz bir sonuç verir mi pek zannetmem. Zira burası Türkiye ! Torpilin döndüğü en başlıca yerler Üniversiteler ne yazıkki

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

m.barman

Öğrenci
Artuklu'da öyle böyle torpil dönmüyor. Açıkçası ben sonucun ne olacağını merak etmiyorum ama itiraz hakkımı sonuna kadar kullanıp hakkımı aramak istiyorum. Üniversiteye dilekçe yazdım. BİMER'e de yazdım. Başka formüller verebilecek kimse yok mu? Aslında sorduğum yer yanlış. Akademisyen olanların çoğu aynı düzenden bunu başarmışken benim itiraz etmem onlar için tabi ki bir anlam ifade etmez.

Hocam cumhurbaşkanı geçen gün duyurdu; cemaat terör örgütü tarafından mağdur edilenler doğrudan benim sekreterliğimi arayıp durumu bildirsinler gereğini kendim yapacağım dedi. Artuklu Üniversitesi de o iğrenç terör örgütünün yuvalandığı bir üniversite ve arayıp şikayet edebilirsiniz. Bu insan müsveddelerinin, sinsi haramzadelerin kökü tez elden kazınır , toplum olarak rahat ederiz inşallah

MehmetKILINÇ

Öğrenci
Başka bir üniversitede başıma geldi aynı olay. Ne hikmettense bana da 20 puan vererek saf dışı bırakmışlardı. Bende bu duruma itiraz dilekçesi vermiştim enstitüye gelen cevap, mülakat esnasında kamera kaydı olmadığı için o anki soruları hocalar hatırlamıyormuş ve cevabıma göre vermişler o puanı.

Sizin mülakat sınavınız da kamera var mıydı?

Mustafa A.

Öğrenci
Ne yazık ki bu durumda yapacağınız pek bir şey bulunmuyor. Öncelikle kurum için itiraz süreçlerini tüketmelisiniz. Enstitüye itiraz dilekçeniz ile başvurun. Bu dilekçeyi, kayıt alınacağı için BİMER üzerinden de girin - gönderin. Daha sonra size gelen cevap %90 olumsuz olacağı için idari mahkeme yolunu açarsınız. Danıştay'ın içtihat kararları gereği kayıt altına alınmayan sözlü mülakatlar da iptal edilmek zorundadır. Fakat arkadaşlarımızın da belirttikleri gibi, burası Türkiye! Hukuk'a da çok güvenmeyin. Geçmiş olsun.

m.barman

Öğrenci
Cevaplar için teşekkür ederim. Kamera falan yoktu. Hatta bana bilimsel pek soruda sorulmadı. Tez konusu biraz Osmanlı'ya yakındı belki o nedenle beni elemiş olabilirler. Dediğiniz gibi Artuklu'da terör sempatizanı hoca sayısı hiçte az değil ve alınan öğrenci profili de bundan uzak değil. Açıkçası sonuç çok umrumda değil ben tüm yasal haklarımı kullanmayı düşünüyorum.

ksl

Öğrenci
Ne yazık ki bu durumda yapacağınız pek bir şey bulunmuyor. Öncelikle kurum için itiraz süreçlerini tüketmelisiniz. Enstitüye itiraz dilekçeniz ile başvurun. Bu dilekçeyi, kayıt alınacağı için BİMER üzerinden de girin - gönderin. Daha sonra size gelen cevap %90 olumsuz olacağı için idari mahkeme yolunu açarsınız. Danıştay'ın içtihat kararları gereği kayıt altına alınmayan sözlü mülakatlar da iptal edilmek zorundadır. Fakat arkadaşlarımızın da belirttikleri gibi, burası Türkiye! Hukuk'a da çok güvenmeyin. Geçmiş olsun.

Kesinlikle hocama katılıyorum HUKUKA GÜVENMEYİN. avukat parasını ödemek zorunda kalırsınız. (1000Tl) çok üzülürsünüz sonra
Allah yardımcınız olsun

m.barman

Öğrenci
Kesinlikle hocama katılıyorum HUKUKA GÜVENMEYİN. avukat parasını ödemek zorunda kalırsınız. (1000Tl) çok üzülürsünüz sonra
Allah yardımcınız olsun

Haklısınız maalesef ki çok haklısınız. Akademi özellikle küçük şehirlerde üniversite açıldıktan sonra ne hale geldi. Çok fazla başvuru şansım olmadığı için Artuklu dedim ama torpil sokmayınca araya gerçekten okumaya hevesi olmanın dahi para etmez olduğunu görmek üzücü. Ne adamları alıyorlar bir bilseniz. Yazık..

- - - Güncellendi - - -

Okuldan cevap geldikten sonra YÖK'e de dilekçe atarım. Soruşturma açılması ihtimali dahi iyidir en azından dümenin başındakilerin başını birazcık ağrıtsak dahi bundan sonrakiler için belki iyi şeyler yapmış oluruz. Mahkeme işi yaş o kadar maddi gücüm yok mahkemeyi karşılayacak..

mhmt03

Öğrenci
Bir üniversitede aynı durumu yaşadım bende, başvuranlar arasında en yüksek ales puanı bendeydi. Mülakat çok iyi geçti tüm soruları eksiksiz ve doğru olarak cevapladım, sonuç 10 verilerek devre dışı bırakıldım kendi adamlarına 100-90 vererek aldılar.

Bu olay bana ilham verdi ales ve yds den çok yüksek puan alıp çok iyi üniversitelere başvuracağım. Bu tip üçüncü sınıf üniversitelerle işiniz olmasın zaten, buralara eğitim yuvası demeye utanıyorum, akademiler ne zaman kaşarlanmış hocalardan arınırsa ülkenin önü o zaman daha da açılacaktır.

alanya82

Öğrenci
Benzer sorunu bende yaşadım 10. Yedektim. 10 tane boş kontenjan açıklandı. Başvuru dilekcesi ile başvurdum. Kazananlar açıklandı ama benim adım yoktu. Üstumden 10 altımdan 7 kişı kazandı ben kazanamadım. Başvuru dilekçesi vermedigimi iddia ettiler. Sosyal bilimlere şikayet dilekcesi verdim. Ret kararı çıktı. Bu aşamadan sonra ne yapmam gerek acaba

eczak

Yardımcı Editör
Benzer sorunu bende yaşadım 10. Yedektim. 10 tane boş kontenjan açıklandı. Başvuru dilekcesi ile başvurdum. Kazananlar açıklandı ama benim adım yoktu. Üstumden 10 altımdan 7 kişı kazandı ben kazanamadım. Başvuru dilekçesi vermedigimi iddia ettiler. Sosyal bilimlere şikayet dilekcesi verdim. Ret kararı çıktı. Bu aşamadan sonra ne yapmam gerek acaba

Başvuru dilekçesinin tarih ve sayı ile yeniden bir dilekçe verin hocam. Dilekçenizi gelen evrağa vermişsinizdir size bir sayı vermişlerdir. Bununla yeniden işleme sokturmaya çalışın. Sözel olarak o bunu dedi bu onu dedi diyerek bir yere varılmıyor maalesef.