Yüksek Lisans Not ortalamam yerlerde

confutatis

Öğrenci
Bu sene yüksek lisansa başladım . İstanbul üniv 'de ve EskişehirOsmangazi üniv'de iki yerde kazandım ama Ankara'da olduğum için Eskişehir daha cazip gelmişti . Ama şimdi o kadar pişmanım ki , not ortalamam çok düşük üstelik çok çaba sarf etmeme rağmen , basit bir sunumda bile yüzlerce liralık kitaplar alıp oradan çeviriler yapıp emek etmeme rağmen , ilk dönem 2,5 ortalama geldi . İkinci dönem 3.5 gelmesi lazım ki genel not ortalamam 3 olsun o da çok kötü bir ortalama . İnsanda heves meves bırakmıyorlar ya , önümü kapatıyorlar resmen , bıraksalar eminim iyi işler başaracağım. Bırakıp başka yerde yapmayı düşünüyorum . Birde sözüm ona bir hocamız bütünleme sınavı yaptı , kalktım Ankara'dan tekrar bütünleme için Eskişehire gittim yine DD düştü . Ya arkadaşlardanda yüksek lisans yapan var okula gitmeden 3.5 ortalama ile mezun oluyorlar .

pisayısı

Öğrenci
Bu sene yüksek lisansa başladım . İstanbul üniv 'de ve EskişehirOsmangazi üniv'de iki yerde kazandım ama Ankara'da olduğum için Eskişehir daha cazip gelmişti . Ama şimdi o kadar pişmanım ki , not ortalamam çok düşük üstelik çok çaba sarf etmeme rağmen , basit bir sunumda bile yüzlerce liralık kitaplar alıp oradan çeviriler yapıp emek etmeme rağmen , ilk dönem 2,5 ortalama geldi . İkinci dönem 3.5 gelmesi lazım ki genel not ortalamam 3 olsun o da çok kötü bir ortalama . İnsanda heves meves bırakmıyorlar ya , önümü kapatıyorlar resmen , bıraksalar eminim iyi işler başaracağım. Bırakıp başka yerde yapmayı düşünüyorum . Birde sözüm ona bir hocamız bütünleme sınavı yaptı , kalktım Ankara'dan tekrar bütünleme için Eskişehire gittim yine DD düştü . Ya arkadaşlardanda yüksek lisans yapan var okula gitmeden 3.5 ortalama ile mezun oluyorlar .

belli bir ortalamayı geçemediğinde doktora yapamıyorsun sanırım. seni anlıyorum. bire bir hocalarla bu durumu konusup hedeflerınden bahsetsen. aranı iyi tutsan. umarım her şey gönlünce olur. senınle bırlıkte butunlemeye gırıp yuksek alanlar oluyor mu peki. yada bu durum bu unıversıteye has bır durummu?

confutatis

Öğrenci
Teşekkürler. Bir kaç arkadaş daha böyle şikayetçi oldu ama benim not ortalamam onlardan daha düşük . Genel olarak hocalar not verme konusunda isteksiz gibiler . Seneye ya başka üniversiteyi deneyeceğim ya da kaldığım ders yerine bir başka ders alacağım .

deniz07

Öğrenci
Hocam not ortalaması neden önemli doktora için mi ? Lisans not ortalaması 3 un üzerinde olursa doktoraya direk başvuru yapılabiliyor diye duymuştum ?

confutatis

Öğrenci
Lisans bitirdikten üçün üzerinde ise sonra Bütünleşik doktora'ya başvurulur ama onunda şartları ağır . yüksek ales ve not ortalaması gerekiyor . Yüksek lisans ortalamasıda doktora için önemli evet .