Yüksek Lisans Not Ortalaması önemi ?

brigand

Öğrenci
Keşke zamanında bölüm derslerine dikkatimi verseydim ama yapmadım. Şimdi ise çok pişmanlık duyuyorum. Ortalamam 2,30 dan da düşük. Bölümümü seviyorum ve kendimi geliştirmeye çalışıyorum fakat lisans not ortalaması her yerde karşıma çıkıyor. Bunu geri almanın bir yolu yok artık. Bunu düşündükçe kafayı yiyecek gibi oluyorum. Başvurduğum üniversite ortalama şartı koşmuyor ama bu aşırı düşük ortalama ile beni ciddiye alacaklarını sanmıyorum hiç. YDS den 75 aldım ALES ise 70. Aklımda akademik kariyer hiçbir şekilde yoktu fakat son sene aklım başına gelmeye başladı ama ne yazik ki çok geç olmuştu. Çevrede düşük ortalamalarla yüksek lisans yapanlar olduğuna dair duyumlar almıştım. O biraz umutlandırıyor. Şimdi bir ümit olarak mülakatlara hazırlanıyorum. Bir ihtimal var mı yok mu bilmiyorum, belirsizlik içinde ocağın sonunu bekliyorum. İnşallah sonu iyi olur. ( pek inanamasam da )

Son düzenleme:

aktassa

Öğrenci
Hocam;
Bence umudunuzu kaybetmemelisiniz.
Bu iş de aynı üniversiteye yerleşmek gibi. Arz talep meselesi. Sizin başvurduğunuz bölümün belirli kontenjanları var. Zaten başvuru yapıyorsanız minimum şartları sağlıyorsunuz demektir. Bu durumda diğer adaylarla olan ilişkiye bakılır. Sizden daha iyi adaylar bölüme başvuru yapmaıkça veya yapsa bile mülakatta komisyonu ikna edemezlerse ve komisyon heyetine göre sizin akademik olarak daha fazla başarılı olacağınız izlenimini oluşturursanız elbette ihtimaliniz her zaman olacaktır.
Umudunuzu yitirmeyin lütfen. Geç de olsa ideallerinizin peşinden gitmeye devam edin siz.
Başarılar dilerim.