Yüksek lisans önemli soru ??

volkan_46

Öğrenci
Merhaba hocalarım
Belki defalarca sorulan bır soru ama sizlerin degerli görsülerine ihtiyacım oldugu için sormak durumundayım

Ben bankacılık ve sigortacılık önlisans programından mezun olduktan sonra dgs ile bankacılık ve finans bölümüne geçiş yaptım ve nihai olarak 2016 yılında lisans ögrenimimi tamlamladım.Ales sınavlına katıldım ancak dil sınavına hiç çalısmadım ve girmedimde.

Netice olarak iç andolu bölgesinde yaşamaktayım ve bu bölgede çogu üniversitenin yüksek lisans mülakatlarına katılmaya hak kazıandım 2016 yılından beri mülakat listelerinde olmama ragmen hep içimde ilerisi için olumsuz olabilecek seyler olacagı düsüncesi ile hep vazgectim.

2017 yılında askerligimi tamamladım ve evime ailemin yanına tekrar dönüs yaptım bircok angarya işde çalıstım şimdiye kadar gvelecegi olmayan ve ailemin düsüncesi ile yaklasık olarak ebn son çalıstıgım işden ayrılarak tabiki benimde istegimle kpss çalısmaya başladım daha önce çift yılda 1 kere önlisans 1 kez tek yıl lisans sınavlarına katıldım. ve ayrıca ptt nin sınavına ve bekçilik sınavına dahi başvuru yaptım çogu güncel alımı takip edip basvuru yapmaya çalısıyorum.Şu an kesin olmamakla birlikte yüksek ihtimal ailemin istegi ve benim düsüncem ile konustugum insanlada evlilik düsüncem var konu bayagı uzadı ama acık acık anlatmak istiyorum ki çünkü siz degerli hocalarımın tek kelimesi bile benim için önem arz ediyor.

Şimdi sizlere aklımdaki dsünceleri paylasıcam
1.kpss kpss kpsss kpsss pes etmek yok :D
2.aöf den lisans tamamlama bir bölüm daha ve formasyon alma atanma şansımı artırmak için
3. olarak fayda eder mi bilmiyorum ama tyt sınavında katıldım..
4.son olarak yüksek lisans hep hayallerimin arasında akademisyen olmak vardı bunun için son bir unıversiteye basvuru yaptım ve basvurum onaylandı yüksek ihtimalle bu ayın sonu veya ortalarında yüksek lisans mülakatına girmem gerekicek.Ve şehir bana yaklaşık olarak 1 saatlik mesafede gayet de yakın ve avantajlı ancak su durum var benım bu zaman diliminde ayrıca bir işde çalısmam gerekiyor yanı gecmiş dönem ders programlarını incelemem dogrultusunda yaklaşk olarak 5 gün boyunca hafta içi her gün ders var

Hatta 5. ihtimal olarak bazen o kadar yılıyorum ki yoruluyorum ki özel güvenlik belgesi alıp herseyden keanara cekileyim ve hep bu işi yapayım.Yaş oldu 26 düzenli bir işim yok ve çalıstıgım yerlerde hep kötü muameleler yaşça küçük insanlardan ekmek parası için istemeden laf duymalardan insanların yapmış oldugu olumsuz eleştirilerdende bıktım..

Hocalarım sizler kendinizi benim yerime koysaydınız ne yapardınız.Eleştiri ve görüşlerinize açıgım İLGİNİZ İÇİN TESEKKÜR EDERİM.

- - - Güncellendi - - -

KISA SÜRELİ OLARAK DÜSÜNÜRSEK BANA DAHA FAYDA SAGLAR YANİ ÖRNEK VERİYORUM YÜKSEK SONRASI İVEDİLİKLE KADRO BULABİLİRMİYİM bu arada TORPİLİM V.S HİÇ OLMADI OLMASININDA HAYAT BOYUNCA İSTEMEM BUNA GÖRE DÜSÜNÜRSEK SEVİNİRİM :D
Gerçeklestiremeyecegim hayller için daha fazlada koşturmak istemem gerçekçi konusalım hocalarım acıtsın önemli degil tekrardan tesekkürler...