Yüksek Lisans Onaylı Suret Hakkında Yardım Lütfen

tonydelk

Öğrenci
Merhabalar

Ben yüksek lisans başvurusunda bulunacağım;
Onaylı Nüfüs Cüzdanı Sureti
Onaylı Lisans Diploması Sureti
Onaylı Transkript Sureti

gibi istenilen belgeler var ben bunların fotokopisini çekip asıllarıyla beraber bulunduğum şehrin öğrenci işlerinde veya ilgili enstitüsünde aslı gibidir onayı yaptırırsam sıkıntı teşkil etmez değilmi yani onaylı suretten kasıt bu mu doğru mu anladım?

Tecrübeli hocalarım yardımcı olurlarsa sevinirim

engere

Öğrenci
Merhabalar

Ben yüksek lisans başvurusunda bulunacağım;
Onaylı Nüfüs Cüzdanı Sureti
Onaylı Lisans Diploması Sureti
Onaylı Transkript Sureti

gibi istenilen belgeler var ben bunların fotokopisini çekip asıllarıyla beraber bulunduğum şehrin öğrenci işlerinde veya ilgili enstitüsünde aslı gibidir onayı yaptırırsam sıkıntı teşkil etmez değilmi yani onaylı suretten kasıt bu mu doğru mu anladım?

Tecrübeli hocalarım yardımcı olurlarsa sevinirim

mezun olduğun üniversitede yaptırabilirsin,aslı gibidir mührü basıp imzalamaları gerekiyor,fakülte sekreteri saydığın her üç belgeyi de onaylayabilir.

tonydelk

Öğrenci
mezun olduğun üniversitede yaptırabilirsin,aslı gibidir mührü basıp imzalamaları gerekiyor,fakülte sekreteri saydığın her üç belgeyi de onaylayabilir.

Mezun oldugum üniversitesi şuan yaşadıgım yere oldukça uzak bulundugum şehrin üniversitesine aslı gibidir onayı yaptırsam sıkıntı teşkil edermi acaba?

engere

Öğrenci
Mezun oldugum üniversitesi şuan yaşadıgım yere oldukça uzak bulundugum şehrin üniversitesine aslı gibidir onayı yaptırsam sıkıntı teşkil edermi acaba?

Zannedersem bunun için yök sisteminden yararlanmaları gerekir doğrulamak için mezun belgenizi,tabi bununla uğraşırlar mı bilemeyeceğim,zira başvuru yaptığınız enstitü de bunu yapabilir.Genelde enstitüler bu belgelerin fotokopilerini isterler,kendileri doğrularlar.Siz başvuru yapacağanız yerlerle konuşun iyisimi net bir şey söyleyemeyeceğim.

blacktiger

Öğrenci
evet asıllarını götürürseniz başvurduğunuz yer onaylama yapmak mecburiyetindedir. Aşağıdaki yönetmelikte açıkça belirtilmiştir.
31 Temmuz 2009 tarih ve 27305 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uygulanacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğinin 8/d maddesinde "İstenen belgenin aslının getirilmesi hâlinde, belgenin fotokopisi, aslının uygunluğu kontrol edildikten sonra ilgili görevli tarafından isim ve unvan yazılarak tasdik edilir" denilmektedir. Onaylı diploma fotokopisi isteyen resmî ve özel kuruluşların bu maddeye göre diploma fotokopisini onaylayarak işlem yapmaları gerekmektedir.