Yüksek Lisans şartı ile ilgili

catalyst

Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Bir üniversitenin yüksek lisans mülakatını kazanıp asil olarak yüksek lisansa kaydolmaya hak kazandım. Yarın da kaydımı yaptıracağım. Kayıt yaptırdıktan sonra, yani yarından itibaren YÖK'ün akademik kadro ilanlarındaki "yüksek lisans yapıyor olma" şartını sağlayabilecek miyim? Yoksa bir dönem geçmesi veya herhangi bir ders kaydı mı yaptırmam gerekli?
İkinci olarak 81,25 yds ve 77,5 ales ile araştırma görevlisi olabilme ihtimalim var mı? Not ortalamam 3,36

A

Akademik Forum

Guest
Ben de bunu çok merak ediyorum. Sizinle aynı durumdayım. Araştırma görevlisi ilanının başvuru şartlarında yüksek lisans yapıyor olmak ve yüksek lisans transkript örneği isteniyor. Umarım bilen biri cevaplandırır.

finduilas

Profesör
Ogrenci belgesi alabildiginiz andan itibaren sarti saglarsiniz. ALES'iniz biraz dusuk, bence 85 civarina cikarmadan zor.

Sent from my SM-N920T using Tapatalk

eczak

Yardımcı Editör
Arkadaşlar merhaba. Elektrik-Elektronik Mühendisliği mezunuyum. Bir üniversitenin yüksek lisans mülakatını kazanıp asil olarak yüksek lisansa kaydolmaya hak kazandım. Yarın da kaydımı yaptıracağım. Kayıt yaptırdıktan sonra, yani yarından itibaren YÖK'ün akademik kadro ilanlarındaki "yüksek lisans yapıyor olma" şartını sağlayabilecek miyim? Yoksa bir dönem geçmesi veya herhangi bir ders kaydı mı yaptırmam gerekli?
İkinci olarak 81,25 yds ve 77,5 ales ile araştırma görevlisi olabilme ihtimalim var mı? Not ortalamam 3,36

Evet hocam kayıt tarihi itibariyle öğrenci belgesi alabilir ve yüksek lisans yapıyor olma şartını sağlayabilirsiniz. Alesi bencede yükseltmelisiniz. Özellikle mühendislik gibi alanlarda yüksek alesler havada uçuşuyor. Genede araştırma görevlisi olmakta juri, sözlü ve yazılı mülakatla olacağından belli olmaz diyorum sonuçta sıralamada bir alım için ilk 10'a girmeniz yeterli olacaktır. Daha sonra işiniz juriye kalacaktır.

A

Akademik Forum

Guest
Arkadaşlar mrb bende inşaat müh mezunuyum akademik kadro düşünüyorum yökdil 50 ales 80 ort 3.24 araştırma görevlisi olarak atanma şansım nedir sizce??